Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

αναδρομές τετάρτης - Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 14 Μαρτίου 2008
ΤΙΤΛΟΣ:  Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, πέφτει και σε πλακώνει. Εγώ το έχω κάνει πολλάκις, αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα να επεκταθώ.

Η πόλη των πάντων. Από Κνωσός έγινε Χάνδακας και από κει Ηράκλειο. Μια πόλη που ακόμα και σήμερα φιλοξενεί κτίσματα μινωικά, ενετικά, οθωμανικά και σύγχρονα παραδοσιακά και εντυπωσιακά. Μια πόλη που για πολλούς λόγους στη σύγχρονη εποχή έπρεπε να αναπτυχθεί, να δεχτεί κρητικούς, έλληνες και ξένους απ’ όλο τον κόσμο. Η ανάπτυξη έγινε χωρίς σχέδιο με αποτέλεσμα το Ηράκλειο, η πιο ενδιαφέρουσα πόλη του κόσμου να στρέψει την πλάτη της στη θάλασσα που τόσα την ένωναν με εκείνη.

Μέχρι που δήμαρχος ανέλαβε ο Γιάννης Κουράκης. Ο άνθρωπος που άλλαξε το πρόσωπο της πόλης όσο κανείς άλλος δε θα μπορούσε.

Αναπλάσεις δρόμων, υπογειοποιήσεις καλωδίων, δεντροφυτεύσεις με τριπλασιασμό του πρασίνου της πόλης, νέοι δρόμοι πιο ευέλικτοι, δημιουργία ραμπών για καλύτερη πρόσβαση σε δρόμους χωρίς μποτιλιάρισμα, ανακύκλωση, στολισμός, εκδηλώσεις, νέα πάρκα και χώρους αναψυχής και τα κορυφαία, όπως η δημιουργία παραλιακού μετώπου με πεζογέφυρες, ποδηλατοδρόμιο, χώροι πεζοπορίας, νέα μαρίνα, παραλία, πάρκο, όλα με φόντο το Κρητικό Πέλαγος.

Μια ταλαιπωρημένη πόλη που συνεχίζει να δέχεται φοιτητές και εργαζομένους απ’ όλο τον κόσμο καταφέρνει να δηλώσει ότι μπορεί να αναδυθεί από το παρελθόν και να το αναδείξει με νέο μεγαλύτερο αρχαιολογικό μουσείο, νέες εγκαταστάσεις στο μουσείο φυσικής ιστορίας, νέα βιβλιοθήκη, θεματικά πάρκα όπως το «Θαλασσόκοσμος», το μεγαλύτερο ενυδρείο της Μεσογείου, κατασκευή πολιτιστικού κέντρου, ανάπλαση του ιστορικού κέντρου («λιοντάρια»), πεζοδρομήσεις.

Μια πόλη που δείχνει ότι ετοιμάζεται να υποδεχτεί το μέλλον επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες, υποδομές για τον τουρισμό, μελέτες για το κυκλοφοριακό.

Σε μια πόλη που συμβαίνουν αυτά σε 5 χρόνια, ναι: χαίρεσαι να ζεις και να είσαι περήφανος!

Το Ηράκλειο είναι η πλέον τουριστική πόλη της Ελλάδας, είναι όμως μια μεγάλη πόλη με το μικρότερο ποσοστό ανεργίας, ως εκ τούτου μην περιμένετε να δείτε καταστάσεις Μυκόνου(…), όμως καλωσορίσατε στην πόλη που έχει τα πάντα και τα έχει για όλους!
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το