Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

αναδρομές δευτέρας - ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 14 Απριλίου 2008
ΤΙΤΛΟΣ:  ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ


Είχα ακούσει παράπονο προ καιρού από δικό μου άνθρωπο, ότι ένοιωθε ότι δεν έχει ενδιαφέροντα. Για το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν ισχύει κάτι τέτοιο και φρόντισα να το διαβεβαιώσω με επιχειρήματα.

Η ερώτηση όμως είναι, ποια στοιχεία κάνουν κάποιον ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, απλά και μόνο από τις ασχολίες του και τα δικά του ενδιαφέροντα και όχι από την προσωπικότητά του καθαρά.

Προβληματίζομαι φορές, διότι αισθάνομαι ότι σε έναν εξαιρετικά περιορισμένο χρόνο που διαθέτει η ημέρα μου, ασχολούμαι με υπερβολικά πολλά πράγματα κάτι που δεν μου επιτρέπει φυσικά να είμαι απόλυτα γνώστης σε κάτι και από την άλλη αισθάνομαι (και μακάρι να είναι ουτοπία) ότι αυτό φοβίζει τους άλλους.

Όλοι έχουμε πράγματα με τα οποία μας αρέσει να ασχολούμαστε καθημερινά, κάποιοι ίσως είναι και επαγγελματίες πάνω σε αυτό.

Εφόσον αποτελεί ασχολία του κάθε ανθρώπου, παίρνω σα δεδομένο ότι τον ευχαριστεί κιόλας. Το ζητούμενο είναι πως αξιολογούμε εμείς τα ενδιαφέροντα του άλλου.

Δε σας κρύβω ότι ο άντρας που δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο έχει έλλειψη μιας αντρικής ορμόνης και αντίστοιχα η γυναίκα που ασχολείται υπερβολικά με το ποδόσφαιρο, έχει την παραπάνω αντρική ορμόνη.

Απλά ζητήματα που κάνουν τη διαφορά σε κάποιον άνθρωπο κατά τη διάρκεια μιας γνωριμίας. Ασφαλώς και η αξιολόγηση κάποιου έγκειται πρωτίστως από τα ενδιαφέροντα του.

Ακούγεται (και είναι) φυσιολογικό να απολαμβάνουμε την παρέα και τη σχέση με κάποιον, όταν υπάρχει η μέγιστη δυνατή ταύτιση ενδιαφέροντος. Κατά περίπτωση μπορεί να δημιουργηθούν ισχυροί δεσμοί φιλίας ή έρωτα, ή απλά περιστασιακές παρέες, όμως σε τελική ανάλυση από κει ξεκινούν όλα.

Ας δούμε όμως μία ακόμη πτυχή του θέματος. Ας σκεφτούμε ενδιαφέροντα που μπορεί να αποτελούν σημείο ταύτισης με κάποιον, όμως ποικίλει ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται, ή και ασχολείται κανείς με αυτά. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο.

Οι άνθρωποι αξιολογούνται από τα στοιχεία τους, μια βασικότατη κατηγορία των οποίων είναι τα ενδιαφέροντα τους.
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα και μια δυνατή υπέροχη εβδομάδα να έχεις φίλε, συνοδοιπόρε yannidaki.
    Η παρακάτω γραμμένει, από εσένα, φράση είναι για μένα η άρχη... κι ό,τι τελικά προκύψει...
    ...."Ας δούμε όμως μία ακόμη πτυχή του θέματος. Ας σκεφτούμε ενδιαφέροντα που μπορεί να αποτελούν σημείο ταύτισης με κάποιον, όμως ποικίλει ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται, ή και ασχολείται κανείς με αυτά. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο"....

    Να είσαι πάντα καλά και με μια ευχή: Μακάρι οι νέοι να σε διαβάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ Annyra Math
    παντα τα σχολια σου ειναι ακριβεστατα και πολυ ευστοχα. Σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια.
    Μοναδικος μου στοχος ειναι να προβληματισω μια κοινωνια με σκοπο το καλο. Το καλυτερο :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το