Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

αναδρομές κυριακής - ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ vs ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΧΗ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 4 Απριλίου 2008
ΤΙΤΛΟΣ:  ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ vs ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΧΗ


Δεν είναι δυνατό να μη διαβάσουμε κάποιο από τα άρθρα της επικαιρότητας για την τεχνολογία. Πόσο αυτή έχει εξελιχτεί, πόσο πιο γρήγορα, σύγχρονα, καινοτόμα γίνονται τα διάφορα μέσα της.

Τώρα και ενώ έχουν εξαντληθεί (;) όλων των ειδών οι μετεξελίξεις, η στροφή γίνεται στο συνδυασμό τεχνολογιών και συγκεκριμένα στην πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω του κινητού μας τηλεφώνου.

Προσωπικά δηλώνω φανατικός αυτής της δυνατότητας καθώς πολλάκις έχω ανανεώσει τη σελίδα μου από το κινητό, ενώ δεν είμαι ο μόνος, αφού σύμφωνα με έρευνες ολοένα και περισσότεροι νέοι στην Ευρώπη σερφάρουν στο διαδίκτυο από το κινητό τους και μάλιστα σε σελίδες που πρόσκεινται στην επικοινωνία με άλλους χρήστες.

Ύστερα από τη «φορητότητα» του διαδικτύου για πρώτη φορά μιλάμε για ποσοστά στα οποία η ενασχόληση των νέων με το διαδίκτυο είναι κατά 10% περισσότερη από την παρακολούθηση τηλεόρασης! Και αυτό φίλοι αναγνώστες, αποτελεί τεράστια είδηση.

Για πρώτη φορά η μονόδρομη επικοινωνία της εθιστικής και μονότονης τηλεόρασης που κατείχε την αποκλειστικότητα σε ενημέρωση και ψυχαγωγία, χάνει τη θέση της από το διαδραστικό, αμφίδρομο, πολυδιάστατο και πολυμεσικό διαδίκτυο, στο οποίο πλέον ο καθένας θα μπορεί να συμμετέχει, επικοινωνώντας ακόμα και με το messenger με τους φίλους του, μέσα από την πιο προσωπική συσκευή του ανθρώπου, όπως είναι το κινητό τηλέφωνο.

Πλέον οι εταιρείες δίνουν βαρύτητα στην ανάπτυξη των ταχυτήτων της πρόσβασης στο διαδίκτυο από το κινητό και σε πλατφόρμες που θα υποστηρίζουν εφαρμογές πλοήγησης και επικοινωνίας με πιο προσιτό και άμεσο τρόπο, για να είναι εύχρηστες στο χρήστη του τηλεφώνου.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, όλα δείχνουν ότι η προσήλωση μας στο διαδίκτυο το αναγκάζει να μας ακολουθήσει στο δρόμο, στο λεωφορείο, εν κινήσει, δίνοντας μας τη δυνατότητα να ενημερωνόμαστε, διασκεδάζουμε, επικοινωνούμε, εργαζόμαστε παντού, ακριβώς όπως το γραφείο ή το σπίτι μας.

Η τεχνολογία καταφτάνει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ελπίζω να την προλάβουμε πριν μας προσπεράσει!
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

2 σχόλια:

  1. Μια υπέροχη Κυριακή να περάσεις φίλε, συνοδοιπόρε.
    ΄Οντως ακριβώς έτσι είναι, παρόλο που οι πληροφορίες και στα δύο μέσα θα πρέπει να φιλτράρονται, εκτενέστερα δε στο διαδίκτυο.

    Εδώ θα πρέπει να επισημάνω, ότι, έχεις δημιουργήσει ένα αξιόλογο και αντικειμενικό χώρο , συγχαρητήρια! Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ Annyra Math
    σε ευχαριστω πολυ. Τα λογια σου αποτελουν κινητρο για συνεχη βελτιωση με κριτηριο παντα την συνεπεια και αξιοπιστια :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το