Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

καταχώρηση τσι μέρας - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΡΙΤΗΣ

καταχώρηση τσι μέρας
σημερινή προσθήκη στην λίστα των βραβεύσεων τσι μέρας
από POLITIKIANALISI
Περί μεταναστών και καταλήψεων...

Γεια σας,
Σαν να μην μας έφταναν τα δικά μας προβλήματα με την οικονομία μας σε άθλια κατάσταση και την κοινωνία να βρίσκεται στα όρια της σχιζοφρένειας, ήρθε η ώρα που οι μετανάστες ζητούν λύση, άμεση και οριστική!
Για το μεταναστευτικό ισχύουν ακριβώς τα ίδια που ισχύουν και για όλα τα προβλήματα της χώρας που λήγουν σε -ικό (πολιτικό, οικονομικό, φορολογικό, ασφαλιστικό κλπ): Όσο είχαμε λεφτά (ή νομίζαμε ότι είχαμε), όσο οι "δουλειές με φούντες" μας οδηγούσαν σαν μαστουρωμένους στην υπερκατανάλωση και την υπερβολή, ήμασταν αδιάφοροι για οτιδήποτε δύσκολο ή δυσάρεστο.
Όμως σήμερα, μαζί με όλα τα άλλα και αυτό απαιτεί την λύση του... Από όπου και να το κοιτάξεις, όλοι έχουν δίκιο! Οι μετανάστες είναι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να αφήσουν την χώρα τους, είτε για ένα καλύτερο μέλλον, είτε επειδή κινδύνευαν σε αυτήν. Ερχόμενοι στην Ελλάδα, χωρίς λεφτά και χωρίς χαρτιά, το μόνο τους όπλο είναι η θέληση για δουλειά. Όταν και αυτή δεν βρίσκεται, το πιθανότερο είναι ότι θα παρανομήσουν, όχι για να πλουτίσουν αλλά για να φάνε, για να ζήσουν. Τότε είναι που τα διάφορα κυκλώματα τους εκμεταλλεύονται. Πρόσφατα όμως είδαμε ότι εκτός από τα κυκλώματα, οι μετανάστες είναι "εκμεταλλεύσιμοι" και από πολιτικές ομάδες...
Αν θέλουμε είμαστε ειλικρινείς, η κατάληψη της Νομικής ήταν ένα παιχνίδι... Κάποιοι αριστεροί, αριστεριστές ή αριστερίζοντες θεώρησαν πολιτική ευκαιρία να εκμεταλλευτούν το άσυλο και την κατάσταση των μεταναστών, ώστε να οδηγήσουν την επικαιρότητα στα "λημέρια" τους, νομίζοντας ότι αυτό θα τους δώσει λόγο ύπαρξης.
Γιατί, δεν χρειαζόταν η κατάληψη για να αισθανθεί το πρόβλημα ο κάτοικος ή ο εργαζόμενος του κέντρου... Όταν κάθε γωνία έχει γίνει γκέτο κάποιας εθνικότητας, όταν κάθε στενό κρύβει περισσότερους κινδύνους από την ζούγκλα, όταν η βρωμιά, η ανομία, η εγκληματικότητα και η εξαθλίωση είναι οι πιο ήπιες λέξεις που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, μία κατάληψη του πανεπιστημίου, απλά είναι μία φιέστα για να αφιερώσουν χρόνο οι τηλεοράσεις και να γεμίσουν οι εφημερίδες.
Κανείς λοιπόν δεν διαφωνεί με την στάση της Αριστεράς που κάνει λόγο για λύση του προβλήματος στην ρίζα του και εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν τους ανθρώπους στην μετανάστευση (νόμιμη ή παράνομη). Όμως μία τέτοια συζήτηση είναι σε θεωρητικό επίπεδο και ποτέ δεν πρόκειται να βρεθεί πραγματική λύση.
Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα απαιτεί άμεσους και λεπτούς χειρισμούς. Οι μετανάστες δεν έχουν λιγότερα δικαιώματα από εμάς στην ζωή. Όμως όποιος έχει δικαιώματα, πάντα έχει και υποχρεώσεις!!!
Ως χώρα, ως οικονομία, ακόμα και ως κοινωνία, δεν μπορούμε να δεχτούμε μεγάλο αριθμό μεταναστών. Είναι καταστροφικό και επικίνδυνο, αφού αφενός δεν αντέχουμε οικονομικά, αφετέρου δεν μπορούμε να ελέγξουμε την κινητικότητά τους και την δυναμική που μπορεί να δημιουργηθεί από την αύξησή τους.
Άλλωστε, κοιτώντας κάτω από το χαλί, η λαθρομετανάστευση μπορεί να κρύβει και πολλά άλλα "λαθραία" από πίσω... Εμπόριο όπλων, ναρκωτικών, ανθρώπων, μπορεί εύκολα να ακολουθήσει τα "μονοπάτια της μετανάστευσης" και εκμεταλλευόμενο την ελαστικότητά μας, να ανθήσει...
Ως χώρα, οφείλουμε να πιέσουμε την ΕΕ και τους διεθνείς οργανισμούς να μας υποστηρίξουν σε αυτό το θέμα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι από την στιγμή που είχαμε την βοήθεια της FRONTEX, το πρόβλημα είχε ελεγχθεί. Όμως πρόσφατες ανακοινώσεις μιλούν για αποχώρησή της τους επόμενους μήνες. Δεν μπορεί μία χώρα όπως η Ελλάδα, με τα οικονομικά και λειτουργικά της προβλήματα, να καλείται να διαφυλάξει τα σύνορα της ΕΕ χωρίς υποστήριξη.
Το πρόβλημα τείνει να ενταθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις στις μουσουλμανικές χώρες. Η Αίγυπτος, η Τυνησία, ο Λίβανος ήδη έχουν αρχίσει, ενώ είναι κρίσιμη η κατάσταση και σε πολλές άλλες. Αν σε αυτές προσθέσουμε και τις εξελίξεις στην Αλβανία, τότε διαπιστώνουμε ότι είμαστε περικυκλωμένοι.
Αν ρίξουμε μία γρήγορη ματιά στον κόσμο, θα δούμε εκτός από τις μουσουλμανικές χώρες, έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα (όχι βίαια, αλλά πολιτικά) και σε χώρες με οικονομικά προβλήματα, όπως πρόσφατα το Βέλγιο και αυτές τις μέρες η Ιρλανδία.
Η κατάσταση είναι ένα καζάνι που βράζει. Οι πολιτικοί μας, οφείλουν να δουν το πρόβλημα κατάματα και να προσπαθήσουν να αντιδράσουν με σοβαρότητα σε εσωτερικά και εξωτερικά θέματα, ώστε να αποφευχθεί η επιδείνωση. Τα προβλήματα λύνονται με σταθερές αποφάσεις και ισχυρές λύσεις, όχι με μπαλώματα και αναβολές που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση. Μην ξεχνάμε ότι στο μεταναστευτικό δεν υπάρχει ΔΝΤ ή τρόικα που θα μας βοηθήσει, θα μας σώσει ή θα μας ελέγξει... Σε αυτό το πρόβλημα είμαστε μόνοι μας!
οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

5 σχόλια:

 1. Πολύ καλογραμμένο άρθρο ! ! ! ....

  Συγχαρητήρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. :[ thaliak1
  ειναι πραγματι ενα πολυ καλογραμμενο κειμενο, απο ενα blog που παρακολουθω συστηματικα για τις πολυ ορθες τοποθετησεις του στην πολιτικη :[

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Nαι και γω το θαύμασα ενημερωτικό,τεκμηριωμένο χωρίς φανατισμό ελκύει τον αναγνώστη ...
  Το διακρίνει η ποιότητα λόγου και άποψης.
  Την ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΜΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Έξοχο σαν κείμενο.Πολύ καλογραμμένο και πραγματικά χωρίς κάποιο φανατισμό υπέρ ή κατά κάποιας ομάδας ή ιδέας.
  Ισορροπεί εκπληκτικά σε έναν ιδεατό ακροβατισμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. :[ Μαριος
  παει καιρος που εχει βραβευτει το κειμενο. Πραγματικα πολυ καλογραμμενο κειμενο. χαιρομαι που συμφωνειτε με την βραβευση :[

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το