Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

αναδρομές - H ΚΟΠΕΛΑ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 21 Μαρτίου 2007
ΤΙΤΛΟΣ:  H ΚΟΠΕΛΑ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ


Μια φορά σε έναν καιρό που δεν ήρθε ακόμα, μια όμορφη κοπέλα ζούσε σε μια όμορφη ανοιξιάτικη και φωτεινή αυλή, γεμάτη από χαρά, λουλούδια και χρώματα. Η κοπέλα ήταν πολύ ευτυχισμένη. Ξέγνοιαστη έπαιζε και περνούσε όμορφα της μέρες της καθώς μεγάλωνε και περνούσαν τα χρόνια.

Όλα αυτά μέχρι που ο δυνατός νοτιάς έφερε μια μέρα στον κήπο μια είδηση, ένα άκουσμα για την ύπαρξη και άλλων κοριτσιών που έπαιζαν και γελούσαν, χαιρόντουσαν έκαναν παρέες μαζί.

Η κοπέλα ένοιωσε αμήχανα και γεμάτη περιέργεια. Είχε ακούσει τους δικούς της να την προειδοποιούν ότι έξω από τον κήπο υπάρχει πόνος και λύπη που εκείνη ποτέ δε γνώρισε.

Παρ’ όλα αυτά η κοπέλα γεμάτη περιέργεια έφυγε κρυφά μια μέρα από τον κήπο της για να βρεθεί για πρώτη φορά έξω από το σπίτι της. Ένα αίσθημα ελευθερίας την κυρίευσε όταν αμέσως μια εικόνα την έκανε να θέλει όσο τίποτα να γυρίσει πίσω.

Μαύρα χρώματα, μουτζούρες, σκοτάδι, ανομία, καταστροφή, ατέλειες. Η κοπέλα είδε χρήματα, είδε ναρκωτικά, κλοπή, πόλεμο, εκμετάλλευση και φοβήθηκε. Είδε μαύρες εικόνες που ποτέ δεν είχε ξαναδεί ή φανταστεί.

Όταν ήταν πολύ αργά για να γυρίσει πίσω, προχώρησε παραπέρα. Ήταν η μόνη της επιλογή. Ώσπου και αντίκρισε άλλες κοπέλες, άλλους ανθρώπους. Χωρίς αστραφτερά μαλλιά, λαμπερό δέρμα, λακκάκια στα μάγουλα από το χαμόγελο και πανάκριβα ρούχα.

Η κοπέλα αναμείχθηκε στο πλήθος. Δούλεψε για να αγοράσει βρώμικα ρούχα και να μη διακρίνεται η διαφορά της. Δεν ήξερε πώς να φερθεί και πληγώθηκε, πόνεσε. Ήλιο και άνοιξη δεν ξαναπρόσεξε αν υπήρχαν. Η ανάμνηση της όμορφης ζωής της έγινε οργή για την ως τότε άγνοιά της.

Η κοπέλα ήταν πολύ διαφορετική από όλες τις άλλες. Μία από τις διαφορές ήταν ότι έπρεπε να μάθει να επιβιώνει στη νέα της ζωή και μία άλλη, να κρύβει τη διαφορετικότητά της για προστασία.
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το