Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

προβληματισμός δευτέρας - ΔΙΑΔΡΑΣΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: ΤΟ ΦΛΕΡΤ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ


Καληνωρίσματα. Εκμεταλλευόμενος την ημέρα όπου θέλοντας ή μη, είναι αδύνατο να αποφύγεις το σημερινό κλίμα του έρωτα, του ρομαντισμού, των λουλουδιών και πάει λέγοντας, καταπιάνομαι από το Ερώτημα του προηγούμενου μήνα για να το συνεχίσω θέτοντας το σε μια άλλη βάση, πιο πρακτική ώστε να συνάδει με την θεματική ενότητα της Διάδρασης. Ξεκινάμε λοιπόν να μελετάμε το ζήτημα του φλερτ στην πράξη.

Αν και έγινε –όπως ανέφερα- μια πρώτη προσέγγιση στο ζήτημα, αυτό που απασχολεί είναι η http://www.dailycal.org/photos/20080807/102223-08.07.08.flirt.liu-02.jpg πρακτική προσέγγιση. Όσο αυτοπεποίθηση και να έχει κανείς σίγουρα θα ενδιαφερόταν να μάθει από μια κοπέλα τι είναι αυτό που ζητάει όταν προσεγγίζεται. Σε πολλές χώρες διοργανώνονται εκδηλώσεις όπου ελεύθεροι νέοι και νέες συναντιούνται σε μια αίθουσα έχοντας μια ολιγόλεπτη συνομιλία με άτομο του αντίθετου φύλου. Στο πέρασμα λίγων λεπτών αλλάζουν τραπέζι και συνομιλούν με το επόμενο άτομο κ.ο.κ. Ξέρουν πως πρέπει να διαφημίσουν τον εαυτό τους όντας καλύτεροι από τους προηγούμενους και επόμενους. Αυτό δεν είναι ένα είδος (τυποποιημένου) φλερτ; Κάποιοι κατέληξαν να παντρευτούν από εκεί, οι περισσότεροι απλά εξάσκησαν τις τεχνικές τους!

Θυμάμαι ένα κείμενο blogger πριν χρόνια να γράφει πως είχε αγοράσει ένα πολύ ακριβό βιβλίο που ήταν ο απόλυτος οδηγός του φλερτ. Αφού τον μελέτησε πολλές ώρες άρχισε να τον εφαρμόζει. Παρά το ότι –απ’ ότι έγραφε- δεν ήταν άσχημος τύπος δεν είχε κανένα ποσοστό επιτυχίας. Στην καλύτερη του βραδιά, μια κοπέλα δέχτηκε να την κεράσει ένα ποτό. Το ήπιε μαζί του, τον καληνύχτισε και έφυγε. Αυτό επιβεβαιώνει την άποψη (μου) πως δεν υπάρχει εγχειρίδιο του φλερτ.

Και πάλι προκύπτει όμως ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά τον χώρο που γίνεται το φλερτ. Σε ένα μπαρ; Πολύ τυπικό. Στο χώρο εργασίας; Που μυαλό μετά για δουλειά. Στον δρόμο; Μάλλον αναιδές. Και επειδή ως τώρα το κείμενο δεν ήταν ο ορισμός της πρακτικής προσέγγισης, σας εισάγω ευθύς αμέσως στην έννοια της ενότητας της “Διάδρασης του Μήνα”. Ας δεχτούμε ένα υποθετικό σενάριο όπου βρισκόμαστε σε μια εκδήλωση ενός τριήμερου συνεδρίου με θέμα την επιστήμη της μουσικής στο πέρασμα των χρόνων και την αλληλεπίδραση της στους ανθρώπους. Στην εκδήλωση συμμετέχουν άνθρωποι κάθε ηλικίας και διαφόρων κοινωνικών υποβάθρων. Μεταξύ αυτών και όλοι εμείς. Ας φλερτάρουμε λοιπόν. Καλή επιτυχία!

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ :[

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΡΧΗ:

    βρισκομαστε σε καποιο διαλειμμα του συνεδριου οπου παρατηρω μια κοπελα να συνεχιζει να κρατα σημειωσεις με ιδιαιτερη προσηλωση.

    Την πλησιαζω και τις λεω: "Χαιρομαι που υπαρχει καποιος που πραγματικα δινει την πρεπουσα προσοχη στα λεγομενα του συνεδριου. Ονομαζομαι Α".

    Εκείνη.... (συνεχιστε εσεις απο εκει και οποιος προσθετει σχολιο θα συνεχιζει την ιστορια του φλερτ. Ο καθενας μπορει να συμμετεχει οσες φορες θελει)
    :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το