Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

αναδρομές - Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 23 Ιουλίου 2008
ΤΙΤΛΟΣ: Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ
Η ζωή είναι γεμάτη από δυσάρεστες καταστάσεις και την ίδια στιγμή απολαύσεις. Είτε μας αρέσει είτε όχι κάποιες από αυτές επαναλαμβάνονται και αποτελούν μαθήματα στη ζωή μας. Μαθήματα αλαζονείας, μα και προσοχής.

Γενικά, η επανάληψη μπορεί κανείς να θεωρήσει πως συμβάλει σε θετικά στοιχεία στον άνθρωπο, όμως και πάλι αυτό εξαρτάται από τον αριθμό των επαναλήψεων σε συνάρτηση με το γεγονός.

Έχουμε λοιπόν επανάληψη του μαθητή στην εξεταστέα ύλη, επανάληψη των όρων ενός συμβολαίου ή μιας δικογραφίας από το δικηγόρου πριν συναντήσει τον συμβολαιογράφο ή τον εισαγγελέα αντίστοιχα, επανάληψη μιας ταινίας ή ενός βιβλίου για να αποκωδικοποιήσουμε καλύτερα τα μηνύματά της και τα παραδείγματα είναι αμέτρητα.

Η επανάληψη διασφαλίζει την ύπαρξη σαφήνειας και μειώνει τα ερωτηματικά. Η μελέτη προκύπτει από την επαναλαμβανομένη παρατήρηση και σήμερα ο άνθρωπος έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ να καταλήγει σε συμπεράσματα αφού μελετήσει. Ίσως επειδή τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και η ψευδαισθήσεις κατακλύζουν το γυμνό μάτι του ανθρώπου, η πολυεπίπεδη μελέτη κρίνεται απαραίτητη.

Ως επανάληψη θεωρώ την ευκαιρία που δίνουμε σε κάποιον να προσπαθήσει περισσότερο για να τα καταφέρει σε ένα στόχο ή σε μια σχέση.

Φυσικά μπορούμε να αναφερθούμε στην αξία της επανάληψης, αντίστροφα. Φανταστείτε οτιδήποτε στη ζωή να γινόταν για μια φορά. Να είχαμε μόνο ευκαιρία να πετύχουμε ένα στόχο ή να αποδείξουμε σε κάποιον. Μια ζωή χωρίς επιστροφή. Η έννοια της επανάληψης σε αυτήν την περίπτωση προσδίδει ελπίδα στο καθένα και δείχνει πόσο σημαντική είναι!

Από την άλλη προειδοποιώ πως η υπερβολική χρήση επαναλήψεων, είναι ικανή να διαλύσει κάθε ουσία, μαγεία και νόημα σε κάποια κατάσταση ή σχέση.

Μην ξεχνάτε να επιζητάτε την επανάληψη ακόμα και αν αυτή καταντάει κάποιες φορές βαρετή. Είναι ο θεμέλιος λίθος της μελέτης και σωστής εκτίμησης των πραγμάτων και πιστέψτε με, την έχουμε όλοι μεγάλη ανάγκη. Την επόμενη φορά, θα το κάνουμε όλοι καλύτερα!
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το