Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

αναδρομές - ΩΡΑΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 13 Μαρτίου 2008
ΤΙΤΛΟΣ:  ΩΡΑΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ


Τις τελευταίες μέρες διαβάζω ολοένα και περισσότερα αρνητικά για το κράτος και τη διάρθρωσή του από τους ίδιους τους έλληνες. Φυσικά τίποτα δεν είναι τυχαίο και σίγουρα υπάρχει δίκιο εν μέρει.

Όμως, ας σκεφτούμε για λίγο μερικούς λόγους να είμαστε περήφανοι που ζούμε στη σημερινή Ελλάδα. Έχοντας ζήσει στην Αμερική και έχοντας επισκεφτεί άλλες 6 χώρες, είμαι σε θέση να γνωρίζω το πόσο τυχερός είμαι που ζω σε αυτά τα μέρη.

Το καφεδάκι ρουτίνας που τιμάμε με φίλους τόσο συχνά, είναι ουτοπία στο εξωτερικό.

Το ίδιο και μια βόλτα στη θάλασσα Και φυσικά ο ήλιος που σε απεριόριστες ποσότητες μας λούζει, αποτελεί είδος προς επιθυμία εκεί έξω.

Και ύστερα το γήπεδο. Ναι. Φωνάζεις, βρίζεις, ωρύεσαι και αυτό σε κάνει πιστό φίλαθλο μιας ομάδας. Μα έτσι μας αρέσει. Φωνές στο δρόμο, φωνές οπουδήποτε μας δοθεί η ευκαιρία, διότι είμαστε λαός «έξω καρδιά» και δε θα ντραπούμε πουθενά να το επι-δείξουμε.

Έχετε δει πως παραγγέλνουν στο εξωτερικό; Μια σαλάτα και ένα κυρίως πιάτο; Την ίδια ώρα που εμείς για δύο άτομα γεμίζουμε το τραπέζι με ένα σωρό πιάτα.

Πως διασκεδάζουν; Όταν εμείς όπου και αν έχουμε πάει και οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας και ανεξάρτητα από το αν αύριο το πρωί έχουμε υποχρέωση, αν γυρίσουμε πριν τις 04, σημαίνει ότι δεν περάσαμε και πολύ καλά και φύγαμε νωρίς!

Η ουσία είναι ότι ο έλληνας έχει μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία από τον καθένα. Το ζήτημα είναι ότι δεν έχουμε ζήσει στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις και άρα η εικόνα που έχουμε για το Παρίσι, την Νέα Υόρκη, το Λονδίνο κ.α. περιορίζεται στις σκηνές ταινιών.

Προτείνω λοιπόν την επόμενη φορά που θα θέλετε να πείτε ειρωνικά «έλληνες» ή «τι περιμένεις; Στην Ελλάδα ζεις», να σκεφτείτε ότι παντού υπάρχουν προβλήματα και ότι όλοι οι έλληνες του εξωτερικού θέλουν να γυρίσουν στην Ελλάδα, ενώ όλοι οι ξένοι που ζουν στην Ελλάδα είναι ευτυχισμένοι (και δεν εννοώ μόνο τους οικονομικούς μετανάστες).
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα, ένα υπέροχο τριήμερο να έχεις και μια δυνατά ευλογημένη Σαρακοστή φίλε, συνοδοιπόρε.
    Η ζωή στην Ελλάδα!!!
    Παρ' όλες τις καθημερινές δυσκολίες, αισθάνομαι πως όντως... έχουμε ξεχωριστή βιωτή όπου πολλοί λαοί ζηλεύουν/μακαρίζουν.
    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. :[ annyra
    οπως τα λες ειναι. Φαντασου μεθαυριο -πρωτα ο Θεος- που η χωρα θα μπει σε αναπτυξιακη πορεια.
    Καλα να περασουν ολοι στο τριημερο αυτο :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το