Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

αναδρομές - ΕΝΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 07 Νοεμβρίου 2008
ΤΙΤΛΟΣ: ΕΝΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Μια φορά σε έναν καιρό τα παιδιά δεν ξεχώριζαν μεταξύ τους. Τα χρόνια είχαν περάσει βέβαια και οι διακρίσεις δεν υπήρχαν πια.
Ο Ματθαίος έπαιζε ξέγνοιαστα με τους φίλους του και ήταν ευτυχισμένος γιατί ήταν όλοι πολύ αγαπημένοι. Και ο Ματθαίος μεγάλωνε ευτυχισμένος όταν παρατήρησε ύστερα από καιρό, πως ότι είχε δοκιμάσει ποτέ πετύχαινε, όλα όσα είχε προσπαθήσει ήταν απόλυτα επιτυχημένα, όλες οι προκλήσεις ήταν για εκείνον ένα παιχνίδι με γνωστό αίσιο τέλος.
Και τότε ήταν που συνειδητοποίησε ότι ποτέ δεν είχε πρόβλημα να αποκτήσει παρέες. Και άραγε γιατί είχε την ανάγκη να το κάνει αυτό; Είχε καταλήξει πώς σε όλες τις περιόδους της ζωής του τα φιλικά του πρόσωπα τον άφηναν.
Τα χρόνια περνούσαν και οι πανεπιστημιακοί έπαινοι έδωσαν τη θέση τους σε υψηλές επαγγελματικές θέσεις και όλα ήταν απόλυτα επιτυχημένα. Σύντομα ο Ματθαίος ασχολήθηκε με την πολιτική και κέρδιζε. Κέρδιζε ψήφους, περιφέρειες, αξιώματα, συνέχιζε να κερδίζει!
Και ύστερα ήρθε μια μέρα που κοίταξε πίσω και είδε ότι με τους φίλους του δε μπορούσε να μοιραστεί αναμνήσεις. Ήταν όλοι καινούριοι. Συνέχεια. Σε κάθε έκφανση της ζωής του. Ενώ ήταν πάντα τόσο αγαπητός σε όλους, όλοι έφευγαν από κοντά του.
Μέσα του το ήξερε. Είχε μια κατάρα. Ότι έκανε πετύχαινε και κανείς δε μπορούσε να το δεχτεί αυτό ασυναίσθητα. Όλοι έφευγαν από κοντά του. Τώρα είχε εκλεγεί πρόεδρος της χώρας του και ήξερε ότι τίποτα δε μπορούσε να τον σταματήσει να πετύχει. Οι ελπίδες εκατομμυρίων πολιτών ήταν στα χέρια του.
Εκείνος όμως ένοιωσε διαφορετικός. Ο πρώτος παντοδύναμος άνθρωπος στον κόσμο! Πως θα αντιδρούσε ο κόσμος αν το αντιλαμβανόταν; Μα δεν υπήρχε πια κοινωνικός ρατσισμός, τι θα μπορούσε να πάει στραβά;
Ο Ματθαίος δε μπόρεσε ποτέ να βρει παλιούς φίλους του, δε μπόρεσε ποτέ να καταλάβει τη δυστυχία ή την απογοήτευση, εκτός ίσως από τώρα. Και η πρώτη φορά στα πενήντα του χρόνια ήταν βασανιστική.

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το