Κυριακή 10 Απριλίου 2011

αναδρομές - ΛΑΤΡΕΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 07 Μαρτίου 2008
ΤΙΤΛΟΣ: ΛΑΤΡΕΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Μια σπουδαία επετειακή ημέρα αύριο. Η γιορτή της γυναίκας! Μια γιορτή που δε σημαίνει ότι πρέπει να βγούμε στους δρόμους και να χαζεύουμε τις γυναίκες (αυτό το κάνουμε έτσι κι αλλιώς!!), όμως είναι μια ευκαιρία να δείξουμε σε αυτές το πόσο ξεχωριστή παρουσία είναι.
Λένε ότι από τη γυναίκα ξεκίνησαν όλα τα κακά (βλέπε Εύα με το μήλο) και από εκείνη όλα τα καλά (βλέπε Παναγία γεννώντας το Χριστό). Η αλήθεια είναι ότι μέσα στα χρόνια και κατά τόπους ο ρόλος της γυναίκας ποικίλει και έχει χαρακτηριστεί με διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με την κουλτούρα, την ιστορία και την παράδοση.
Από τη γυναίκα στη Μινωική Κρήτη όπου αποτελούσε ένα σπουδαίο παράγοντα, σχεδόν θεϊκό - μέχρι εκείνη που δεν της επιτρεπόταν ο λόγος, η ψήφος και άλλες βασικές ελευθερίες. Σήμερα όχι μόνο αναγνωρίζεται η προσφορά της (ας εξαιρέσουμε εξ αρχής μερικές πολύ δυσάρεστες εξαιρέσεις αντρών), αλλά εξυψώνεται η παρουσία της στα πράγματα.
Ασφαλώς η παρουσία της αποτελεί πλέον βασική προϋπόθεση εξέλιξης όχι μονάχα πληθυσμιακά (όπως μέχρι πρόσφατα), αλλά περισσότερο με την προσφορά των στοιχείων που τη χαρακτηρίζουν στους διάφορους τομείς της κοινωνίας. Γυναίκα γιατρός, γυναίκα καλλιτέχνης, γυναίκα υπάλληλος γραφείου, γυναίκα πωλήτρια, μα σίγουρα όχι γυναίκα οδηγός!
Και από την άλλη; Μια γυναίκα απαλλαγμένη από το άγχος του περιορισμού, που μπορεί πλέον να αναδείξει τη θηλυκότητά της όντας εφαλτήριο του ερωτισμού που εκπέμπει γνήσιο ρομαντισμό και έχει μοναδικό χάρισμα στο να προκαλεί με ομορφιά, ντύσιμο και χαρακτηριστική συμπεριφορά για έναν άντρα που απλά λατρεύει να τη θαυμάζει!
Γυναίκα, ερωτική, ρομαντική, δυναμική, προκλητική, ονειροπόλα, ανεξάρτητη, μητέρα, νοικοκυρά, στήριγμα για την κοινωνία, καλείται να επιδείξει σήμερα, περισσότερο από ποτέ, τη δυναμική της και την αποτελεσματικότητά της.
Ως Κρητικός και yannidakis δηλώνω αθεράπευτος θαυμαστής των γυναικών. Βρίσκονται στη ζωή μας για να γίνεται περισσότερο αισθητική, χρωματιστή και πολλές φορές αφόρητη. Ευγνώμονας που υπάρχουν.

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το