Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

αναδρομές - ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΗ ΜΠΑΝΙΕΡΑ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 09 Απριλίου 2009
ΤΙΤΛΟΣ:  ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΗ ΜΠΑΝΙΕΡΑ

Έχετε ακούσει που λένε πως το μπάνιο σε ξεκουράζει, σε χαλαρώνει, σε ηρεμεί; Ε, εγώ δεν συμμερίζομαι τίποτα από αυτά. Για μένα είναι μια δραστηριότητα για να διατηρείσαι καθαρός. Και μόνο.
Στη μπανιέρα του σπιτιού μου δεν έχω βάλει ποτέ την αρωματοθεραπεία, την οξυγονοθεραπεία, τη σάουνα και τις άλλες βλακείες που ακριβοπλήρωσα. Έχω μόνο το ραδιόφωνο ανοιχτό, γιατί ανέκαθεν είτε άκουγα μουσική, είτε τραγουδούσα στο μπάνιο!
Προχθές όμως δεν ήταν έτσι. Γύρισα σπίτι και μετά από την δεκάλεπτη κλασική «ψυχολογική προετοιμασία» μου, μπήκα στη… μουσική μου μπανιέρα! Το καυτό νερό για πρώτη φορά άγγιζε το σώμα μου με διαφορετική αίσθηση.
Πρέπει να έκλεισα τα μάτια καθώς το νερό έτρεχε πάνω μου και να άρχισα να σκέφτομαι τα πάντα. Από μια μικρή αναπόληση, μέχρι έναν μεγάλο απολογισμό, μια κριτική. Ο λογισμός έκανε βόλτα και από τα spaces κι ας μη θυμάμαι τι ήταν. Πρέπει να μπέρδεψα και το μέλλον φτιάχνοντας σχέδια και βάζοντας στόχους. Πρέπει να προσπάθησα να δώσω λύσεις σε προβλήματα και εκεί να ένοιωσα το νερό να με τσιμπάει λίγο.
Δεν ξέρω τι ήταν, όμως για πρώτη φορά το νερό έμοιαζε σαν κάθαρση, σαν λύτρωση, σαν μια ζεστή τυραννία που περνούσε απ’ τον εγκέφαλο, στριμωχνόταν στην καρδιά και κατέληγε στο σιφόνι του μπάνιου.
Και πάλι δεν ορκίζομαι αλλά πρέπει και να γονάτισα επειδή τα πόδια ήταν πολύ βαριά πια. Πρέπει να απομακρύνθηκα απ’ το ηχείο και άρχισα να ψιθυρίζω κάνα δικό μου τραγούδι.
Δεν ξέρω τι έγινε ξαφνικά. ’λλαξε το τραγούδι; Διαμαρτυρήθηκε η παροχή του νερού; Πάντως σηκώθηκα, άνοιξα τα μάτια και έκλεισα το νερό. Είχε περάσει αρκετή ώρα και δεν είμαι σίγουρος αν ένοιωσα καλύτερα ή χειρότερα. Θυμάμαι πως πήρα την πετσέτα και με το ζόρι βγήκα έξω.
Το σίγουρο είναι πως το σώμα ήταν καθαρό. Όμως δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο τελικά ξεκουράστηκα, χαλάρωσα ή ηρέμησα.

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το