Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΤΟ ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ (μέρος 1) η κοπέλα που ήτανε γυναίκα

εισαγωγική ιστορία
Μια φορά σε έναν καιρό η Γιούλη ετοιμαζόταν για μία ακόμα ημέρα στο σχολείο. Είναι λίγες μέρες τώρα που η μητέρα της επέτρεψε να μακιγιάρεται στο σχολείο. Έτσι η Γιούλη κοκκινίζει τα χείλη της, τα μάγουλα και κάνει πιο έντονες τις γραμμές στα μάτια της. Η ώρα πλησιάζει 08:00 το πρωί και εκείνη ακόμα αποφασίζει τι θα φορέσει σήμερα.

Λίγο αργότερα, θα βρεθεί παρέα με τις φίλες της ή μάλλον τις παρέες της στο σχολείο. Η μία σχολιάζει το άρωμα ή τα παπούτσια της άλλης και κάπως έτσι όλοι οδηγούνται στην αίθουσα για την πρώτη ώρα. “Ιουλία, στον πίνακα” φωνάζει ο αυστηρός μαθηματικός και η Γιούλη σηκώνεται για να λύσει ασκήσεις. Μην σας κάνει εντύπωση το όνομα. Το Γιούλη το σύστησε η ίδια σε συγγενείς και φίλους, από πολύ μικρή ηλικία. Πρόκειται για την ηρωίδα σε ένα παραμύθι που της διάβαζε παλιά η μαμά της.

Η Γιούλη σχολώντας προσπαθεί να αποφύγει τον Γιώργο, τον Αντώνη, τον Μηνά, τον Κώστα και άλλους πολλούς  που την κοιτάνε πονηρά μαρσάροντας την μηχανή που έλαβαν σαν δώρο για τα γενέθλιά τους απ’ τον πατέρα τους. Ακόμα κι αν προσπαθήσουν να της μιλήσουν, συνήθως θα της προτείνουν πράγματα πολύ μακρινά για αυτήν ή ίσως εκείνη να είναι πολύ μακριά από αυτούς.

Η Γιούλη σήμερα έτσι κι αλλιώς δεν έχει όρεξη για πολλά χαμόγελα και παρέες. Αποφεύγει ευγενικά την πρόταση για απογευματινό καφέ που έτσι κι αλλιώς θα είναι η αποθέωση του κουτσομπολιού, το τι φόρεσε η Αναστασία, το ότι δεν άλλαξε μπλούζα από χθες η Μαρία και το ότι ο Στάθης έχει ομορφύνει πολύ. Αρκετά. Η Γιούλη πηγαίνει σπίτι όπου θα βοηθήσει την μητέρα της στις δουλειές του σπιτιού και ύστερα θα αφοσιωθεί στο διάβασμα.

Μάλλον όχι. Όχι σήμερα. Όσο η νύχτα πέφτει, η Γιούλη ταξιδεύει σε έναν κόσμο που την φλερτάρει ένας ευγενής νέος, της προσφέρει ασφάλεια, αγάπη, ρομαντισμό και έρωτα με μια έννοια πολύ διαφορετική από αυτήν που οι φίλες της συζητούν καθημερινά. Η Γιούλη βλέπει τους καθηγητές της να της μιλούν στον πληθυντικό αντιμετωπίζοντάς την σαν μια μικρή κυρία κι όχι σαν παιδάκι που είτε διάβασε είτε όχι. Βλέπει την ντουλάπα της να γεμίζει με κομψά ταγιέρ και ψηλοτάκουνες γόβες που θα χρησιμοποιεί καθημερινά στη δουλειά της ως μια διάσημη σχεδιάστρια μόδας. Ξεχνάει για λίγο το αστικό λεωφορείο και ονειρεύεται το νέο της αστραφτερό κόκκινο αμάξι.
Η Γιούλη αυτή τη φορά δεν θα αποκοιμηθεί με τα όνειρά της που συνήθως διακόπτει το πρωινό ξυπνητήρι. Αυτή τη φορά αισθάνεται πως θέλει να γίνει μια σύγχρονη γυναίκα με σύγχρονες ανάγκες, θέλει να εκπέμπει ερωτισμό και να λαμβάνει ρομαντισμό. Η Γιούλη βιάζεται να παίξει όλους τους ρόλους που μια γυναίκα καλείται να διαδραματίσει σήμερα. Και είναι πολλοί. Πολύ περισσότεροι απ’ όσοι νομίζει.

Καληνύχτα Γιούλη, η ζωή είναι εκεί έξω. Ακόμα κι αν το ήθελες, δεν μπορείς να της ξεφύγεις :[

Τα χρόνια πέρασαν και η Γιούλη μεγάλωσε και εξελίχθηκε σε μια σύγχρονη γυναίκα. Από την Κυριακή και για μία ολόκληρη εβδομάδα, θα είναι η ξεναγός μας στο μεγάλο αφιέρωμα του yannidakis με θέμα τη σύγχρονη γυναίκα “Το Πολυεργαλείο Του Σήμερα Ονομάζεται Γυναίκα”. Από τις 29 Μαΐου ως και τις 4 Ιουνίου καθημερινά στις 12:00, ένας άντρας αποκωδικοποιεί τη σύγχρονη γυναίκα…
yannidakis - σύγχρονη γυναίκα

6 σχόλια:

  1. Καλησπέρα νυχτερίδα ... έχω πολύ καιρό να διαβάσω ιστορίες σου ... για να δούμε λοιπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ monicasdaisies
    η παρουσία σου εδώ μετά από πολύ-πολύ καιρό είναι κάτι παραπάνω από (ευχάριστη) έκπληξη. Σε περιμένω στον μαραθώνιο που ξεκινάω σε πολύ... γυναικεία μονοπάτια :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα όνειρα ανήκουν στους νέους......
    αυτά τους δημιουργούν αισιοδοξία στο μεγάλο ταξίδι της ζωής τους και δύναμη για την επίτευξη των στόχων......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. :[ thaliak1
    η Γιούλη είχε πάντα όνειρα. Της τα δημιουργούσε η άσχημη πραγματικότητα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να δούμε λοιπόν πως μπορεί να βλέπει ένας άνδρας, με τα δικά του μάτια, την σύγχρονη γυναίκα...


    Η νύχτα μου αφιερωμένη στο αφιέρωμά σου... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. :[ biobaxes
    το είδα και με τίμησες με το παραπάνω :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το