Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

αναδρομές - ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 3 Μαρτίου 2007
ΤΙΤΛΟΣ: ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποσβολωμένος τελείωσα την ανάγνωση μιας είδησης. Όλα τα παρακάτω θα συμβούν προσεχώς στην Ελλάδα, όπου τα ετερόφυλα ζευγάρια θα μπορούν να επισημοποιούν τον… έρωτά τους επίσημα από το κράτος, χωρίς να χρειάζεται να τελεστεί πολιτικός ή θρησκευτικός γάμος. Έτσι με το «Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης» το ζευγάρι θα υπογράφει έγγραφο με το οποίο θα απολαμβάνει όλα τα προνόμια των έγγαμων (!) και θα έχει τις ίδιες υποχρεώσεις τους, με τη διαφορά ότι θα μπορεί να λύνει τη σχέση-συμφωνία χωρίς πολύπλοκες και γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Ο νέος νόμος που προωθεί το υπουργείο δικαιοσύνης αναμένεται να απλοποιήσει τη ζωή του νεοέλληνα που αρέσκεται στο να δημιουργεί σχέσεις αποφεύγοντας ωστόσο το γάμο. Πράγματι, η νέα τάση που παρατηρείται, φανερώνει φοβισμένους νέους που αποφεύγουν το γάμο, έχοντας δημιουργήσει γι’ αυτόν άσχημη γνώμη, προφανώς από αρνητικές εμπειρίες που βιώνει στο οικογενειακό του περιβάλλον. Καταλήγω λοιπόν στο σύνηθες συμπέρασμα μου, ότι οι γονείς ευθύνονται για το σύνολο των αρνητικών στοιχείων των νέων, σήμερα.
Ασφαλώς, ο νόμος αυτός πρόκειται να βοηθήσει στη σύναψη νέων σχέσεων με ένα είδους εγγύησης για τους ίδιους και τους γονείς τους που θα έχουν την όποια ασφάλεια θα τους παρέχει ένα επίσημο κρατικό έγγραφο. Σκηνές που συναντάμε σε παραδοσιακές οικογένειες όπου ο πατέρας απαγορεύει στην κόρη να συνάψει σχέση, αναμένεται να ελαττωθούν.
Ή μήπως δεν είναι έτσι; Θα δεχτεί η ελληνική, παραδοσιακή οικογένεια την είσοδο ενός νόμου που κατά πάσα πιθανότητα θα μειώσει ακόμα περισσότερο τους γάμους; Ποια θα είναι η αντίδραση της εκκλησίας που το ίδιο το ελληνικό κράτος θα περιθωριοποιήσει κατά κάποιο τρόπο, μία από τις σπουδαιότερες διδαχές της, με την ευλογία της στην ένωση του ζευγαριού;
Ένας νόμος του οποίου τα αποτελέσματα αποτελούν μυστήριο για το τι συνέπειες θα επιφέρουν στην ελληνική, κλειστή κοινωνία, προσωπικά με διχάζει καθώς ελπίδες για περισσότερο σοβαρές σχέσεις μου δημιουργούνται την ίδια στιγμή που ομολογώ ότι πολύ φοβάμαι την υποβάθμιση του Μεγάλου Μυστηρίου της Εκκλησίας, αυτό του Γάμου.

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το