Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

αναδρομές - ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΦΛΕΓΟΝΤΑΙ, ΕΓΩ ΠΕΡΠΑΤΑΩ

αναδρομές 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 5 Δεκεμβρίου 2008
ΤΙΤΛΟΣ: ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΦΛΕΓΟΝΤΑΙ, ΕΓΩ ΠΕΡΠΑΤΑΩ

Για το σημερινό μου άρθρο δε χρειάστηκε να περιηγηθώ στην ειδησεογραφία της ημέρας, αλλά μονάχα να κοιτάξω έξω από το τζάμι του καταστήματός μου: Κεντρικός δρόμος, γεμάτος κίνηση. Η βροχή βλέπετε «αναγκάζει» τον καθένα να κάνει ακόμα και λίγα μέτρα με το αυτοκίνητο του. Όταν λοιπόν είναι βροχερές οι μέρες, γνωρίζω εκ των προτέρων ότι πρέπει να οπλιστώ με υπομονή στο δρόμο για το σπίτι.
Δεν είναι μια τυχαία παρατήρηση βέβαια, διότι έχει μετρηθεί ότι τις ώρες αιχμής, τα Ι.Χ. μεταφέρουν μέσα 1,3 επιβάτες, που σημαίνει ότι (σχεδόν) ο καθένας μπαίνει στο αυτοκίνητο και πάει… Την ίδια ώρα στα λεωφορεία βλέπουμε μονάχα φοιτητές και ηλικιακά μεγάλους ανθρώπους. Πολλά μέτρα έχουν παρθεί για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, με νέα, σύγχρονα μέσα τα οποία βοήθησαν σε ένα βαθμό την αποσυμφόρηση, όμως ουσιαστικά το πρόβλημα εντείνεται ολοένα και περισσότερο.
Αν αρχίσω να γράφω παρακλήσεις για να μπαίνετε στα λεωφορεία, τότε δε θα πρωτοτυπήσω καθόλου. Αυτό που έχω να προτείνω ως φιλοσοφία ζωής, έχει να κάνει με κάτι που εφαρμόζω ή προσπαθώ να εφαρμόσω. Θα το παρουσιάσω χρησιμοποιώντας την παραγωγική μέθοδο, λέγοντας σας ότι για να βρω να παρκάρω στο κέντρο της πόλης, χρειάζομαι, στην καλύτερη περίπτωση 10 λεπτά. Εντελώς συμπτωματικά τόσο είναι και το χρονικό διάστημα που χρειάζομαι να φτάσω στο ίδιο μέρος περπατώντας. Φυσικά στο χρόνο μετακίνησης με το αυτοκίνητο δε συμπεριέλαβα τον αστάθμητο παράγοντα της.. κίνησης!
Η λύση τώρα για αυτούς που βρίσκονται λίγο πιο μακριά είναι απλή και εύκολη. Προκειμένου να αποφύγουν τις δυσκολίες της κίνησης και του κέντρου, ελάτε με το αυτοκίνητό σας στην πλησιέστερη γειτονιά/συνοικία στο κέντρο της πόλης και παρκάρετε εκεί. Μέσα σε λίγα λεπτά θα έχετε φτάσει στον προορισμό σας, χωρίς κόπο και κατανάλωση καυσίμου.
Αφήστε τα αυτοκίνητα σας, ή τουλάχιστον αποφύγετε να εμπλακείτε στην κίνηση. Βοηθήστε στην ελαχιστοποίηση της φθοράς του οχήματος, της κατανάλωσης καυσίμου και στην άσκηση και τη βοήθεια της υγείας σας. Απαραίτητη προϋπόθεση η κατάλληλη φορητή συσκευή αναπαραγωγής ήχου!

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το