Τρίτη 31 Μαΐου 2011

αναδρομές - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΤΩΣΟΥΡΑ

αναδρομές 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 28 Ιανουαρίου 2009
ΤΙΤΛΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΤΩΣΟΥΡΑ

Το νέο έτος βρήκε τις προβλέψεις μου να γίνονται πραγματικότητα. Απλά το ίδιο το 2009, βιαζόταν να με επιβεβαιώσει. Έτσι, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού με την αρνητική πλειοψηφία των εκατοπενηνταένα ψήφων, περάσαμε σε ανασχηματισμό.
Εν μέσω πολέμου στον πλανήτη μας, ο πρωθυπουργός της χώρας έδρασε στιγμιαία θέλοντας να δείξει πως αυτόν τον προϋπολογισμό που έφτιαξε το οικονομικό κλιμάκιο της κυβέρνησης με επικεφαλή τον υπουργό Αλογοσκούφη, θα τον εφαρμόσουν τα νέα και παλιά μέλη μετά το ανακάτωμα, με τη διαφορά ότι θα είναι το τελευταίο που θα θυμίζει τον Αλογοσκούφη μιας και ετέθη εκτός κυβερνητικού σχήματος!
Με νέα είσοδο τον Αντώνη Σαμαρά που επαναπατρίστηκε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, προσβλέπει προς καταρχήν μείωση της διαφοράς της από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ύστερα έχει ο Θεός. Γιατί ο Θεός μπορεί να έχει, αλλά ακόμα και μέσα τους, τα κυβερνητικά στελέχη γνωρίζουν πως αυτό το σχέδιο που ψηφίστηκε το Δεκέμβρη δε θα "περπατήσει" ως τον επόμενο!
Το θέμα είναι όμως ότι για πρώτη φορά η κοινή γνώμη δεν έχει ίχνος ελπίδας που συνήθως αναζωπυρώνεται σε κάθε ανασχηματισμό στα πλαίσια της κοροϊδίας που τρέφουμε στους εαυτούς μας για ίσως κάτι καλύτερο. Όμως αυτή τη φορά, ακόμα και αν μερικά άλλαξαν ο κόσμος γεύεται το ίδιο φαγητό.
Φυσικά οι δικές μου προβλέψεις συνεχίζονται ως το καλοκαίρι που «βλέπω» την έναρξη της νέας προεκλογικής περιόδου, αλλά ως τότε η «νέα» κυβέρνηση έχει το δικαίωμα και το περιθώριο να προσπαθήσει να συμμαζέψει ένα χάος που αυτή τη φορά δε μπορεί να ισχυριστεί ότι βρήκε από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Το κρίμα στην όλη υπόθεση είναι ότι δεν έχει καμία πίστωση χρόνου από τους αγανακτισμένους σε όλα τα επίπεδα, πολίτες, οι οποίοι δε θα συνεκτιμήσουν καμία καλή πρόθεση.
Εμένα μου ακούγεται σαν χαμένη υπόθεση, ειδικά από τη στιγμή που τα κυβερνητικά στελέχη δεν αναγνωρίζουν το πρόβλημα και τις ευθύνες τους.

yannidakis - σύγχρονη γυναίκα
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το