Κυριακή 29 Μαΐου 2011

αναδρομές - ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ

αναδρομές 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 2006
ΤΙΤΛΟΣ: ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ

Για σήμερα ένα πολύ κρίσιμο θέμα θα μελετήσουμε εν συντομία και θα σχολιάσουμε.
Με αφορμή την απόφαση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της Ισπανίας να δώσει ένα μηνιαίο επίδομα 210€ σε όλους τους χαμηλόμισθους νέους της χώρας, προκειμένου να αγοράσουν κατοικία της επιλογής τους και να ξεφύγουν από την πατρική οικογενειακή κατοικία, θα θίξω ένα σπουδαίο ζήτημα που αφορά όλους εμάς τους νέους. Εξ αρχής ζητώ να διαβάσετε με επιείκεια γιατί ότι αναφέρω μπορεί να προσβάλει και κάποιους από εσάς.
Μια μέρα λοιπόν συζητούσα με έναν φίλο μου (τον gregoriusthegreat.spaces.live.com) και αναρωτιόμασταν πως είναι δυνατόν να είναι κάθε μέρα οι καφετέριες γεμάτες από κόσμο (όλη μέρα ρε γαμώτο) και μετά να γκρινιάζουμε για ανεργία, φτώχεια και κλέψιμο των θέσεων εργασίας από αλλοδαπούς. Καταλήξαμε ότι ο νέος (ένα μεγάλο μέρος αυτών) βαριέται να δουλέψει και έχει βολευτεί στο χαρτζιλίκι του μπαμπά ή έστω στη ΣΠΑΤΑΛΗ του μισθού σε αυτά τα μέρη και όχι μόνο.
Γιατί παρακαλώ δε θέλουμε να ξεφύγουμε από το σπίτι μας και τη φροντίδα των γονιών μας. Να αποκτήσουμε τις δικές μας δυνάμεις, τη δική μας οικονομική δύναμη και να αντιμετωπίζουμε με τους δικούς μας πόρους τα όποια προβλήματα;
Γιατί δεν έχουμε τα κότσια;
Όταν πλέον βγάζουμε άσπρες τρίχες (για να μην το οριοθετήσω με χειρότερο τρόπο) αποφασίζουμε να παντρευτούμε και ξαφνικά βρισκόμαστε σε ένα πολύ παράξενο περιβάλλον γεμάτο με ευθύνες και χωρίς την ασπίδα της οικογένειας και απλά δε μπορούμε να ανταπεξέλθουμε με αποτέλεσμα να.. χωρίζουμε!
Η λύση είναι ο νέος να μαθαίνει από νωρίς να ζει μόνος ώστε να μπορεί να επιβιώνει στο εξωτερικό δύσκολο περιβάλλον και όταν έρθει η ώρα να ενωθεί με το γάμο ή τη μακροχρόνια σχέση να είναι όχι μόνο έτοιμος να αντιμετωπίσει πολλές από τις προκλήσεις αυτών, αλλά και να βρίσκει μια χείρα βοηθείας που ασφαλώς θα τον απαλύνει από πολλές δυσκολίες της μοναξιάς!
Μια τελευταία πινελιά στο άρθρο αυτό είναι η σχέση με τους γονείς που σίγουρα αποκτά μεγαλύτερη αξία με τους γονείς σε απόσταση. Πιστέψτε με..
yannidakis - σύγχρονη γυναίκα μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το