Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

αναδρομές - METANAΣΤΗΣ - ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΩ

αναδρομές 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 2007
ΤΙΤΛΟΣ: METANAΣΤΗΣ - ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΩ
Σήμερα δε θα μιλήσω ούτε για ρατσισμό, ούτε για το ζήτημα της μετανάστευσης. Απλά θα παραθέσω την απόφαση της γαλλικής βουλής με μερικά σχόλια (σιγά μην άντεχα!).
Νομοσχέδιο λοιπόν, που υποχρεώνει εκείνους που θέλουν να μεταναστεύσουν στη Γαλλία, να υποβάλλονται σε τεστ DNA, ψηφίστηκε στη γαλλική εθνοσυνέλευση. Μάλιστα τονίζεται ότι θα εκτιμηθεί ο εκάστοτε μετανάστης να γνωρίζει τη γαλλική γλώσσα και να έχει γνώσεις της γαλλικής ιστορίας και κουλτούρας!
Μάλιστα. Η πρόοδος της κοινωνίας μας είναι τεράστια. Δε θα μακρηγορήσω, απλά θα πω ότι με προβλημάτισε πολύ αυτή η είδηση. Από τη μια αισθάνομαι ότι μας πάει πολλά χρόνια πίσω, αυτός ο εξονυχιστικός έλεγχος λες και είμαστε στη γερμανική κατοχή ή στα χρόνια που οι ευρωπαίοι μετανάστευαν στην Αμερική και του ήλεγχαν για ψείρες! Από την άλλη ομολογώ ότι ασπάζομαι τη δήλωση του Σαρκοζί σύμφωνα με την οποία οι δυτικές χώρες θα έπρεπε να επιλέγουν το «είδος» των μεταναστών που ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. Εκεί είναι το κλειδί.
Τι μετανάστες χρειαζόμαστε; Γιατί σίγουρα δε χρειαζόμαστε σαν κοινωνία όλους αυτούς που θέλουν να έρθουν σε εμάς. Όμως ποιος είναι άξιος (ναι, άξιος) να το κρίνει αυτό; Εσύ; Εγώ; Ποίος; Παρόλα αυτά και ενώ ο Σαρκοζί κατηγορήθηκε για ρατσισμό, εγώ θα συμφωνήσω ότι δε γίνεται όποιος θέλει να πηγαίνει όπου θέλει ανεξέλεγκτα. Δε μπαίνεις στο σπίτι κάποιου χωρίς να ρωτήσεις αν σε χρειάζεται ο άλλος. Πόσο μάλλον στη χώρα του.
Αν επεκταθώ δεν τηρώ την υπόσχεση που έδωσα στις δύο πρώτες γραμμές, άσε που στο τέλος θα κατηγορηθώ και εγώ για ρατσιστής και δε το θέλω.
Οπότε ρίχνω το μπαλάκι σε εσάς. ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ και πείτε τη γνώμη σας για τη μετανάστευση, τους μετανάστες και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα πρέπει να γίνεται / επιτρέπεται η μετανάστευση.
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το