Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

αναδρομές - ΧΕΙΜΩΝΑΣ - ΚΡΥΟ - ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

αναδρομές 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 18 Φεβρουαρίου 2008
ΤΙΤΛΟΣ: ΧΕΙΜΩΝΑΣ - ΚΡΥΟ - ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

Μέρες σαν και αυτές μπορεί κανείς να κλειστεί σπίτι, να ανάψει το τζάκι, να φιλοσοφήσει, να κάνει έρωτα, να ηρεμήσει. Γραφικά, κουλτουριάρικα, με θαλπωρή.
Χαλαρώσατε; Κακώς. Αυτές τις μέρες υπάρχουν εργαζόμενοι που δουλεύουν. Ρίχνονται στη μάχη της εργασίας για να κερδίσουν τα προς το ζην. Άνθρωποι που θα τρέξουν στα απορριμματοφόρα να διατηρήσουν τις πόλεις καθαρές, να σκουπίσουν τους δρόμους μας, να φτιάξουν το αυριανό ψωμί, να οδηγήσουν τις νταλίκες που μεταφέρει το γάλα, το κρέας. Να τρέξουν να διορθώσουν τη βλάβη στα ηλεκτρικά, στα υδραυλικά, να είναι σε επιφυλακή για τυχόν προβλήματα του πολίτη. Αντιλαμβάνεστε ότι δε συμπεριλαμβάνω στην αναφορά μου, παρά μόνο ένα μικρό ποσοστό των ανθρώπων που σήμερα εργάζονται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Δύσκολες ή λιγότερο δύσκολες.
Είναι άνθρωποι που ενδεχομένως να έχουν και εκείνοι στο μυαλό τους μια βραδιά ή μια μέρα γεμάτη θαλπωρή όπως την ονειρεύεται κανείς. Να θέλουν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους, να φιλοσοφήσουν στη σελίδα τους, να φλερτάρουν, να δείξουν την αγάπη τους στις γυναίκες τους.
Η ερωτική διάθεση των τελευταίων ημερών, έδωσε τη θέση της στη χαρά και τον εντυπωσιασμό του χιονιού. Μην ξεχνάμε όμως την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που λέει ότι αυτές τις ημέρες υπάρχουν άρρωστοι, ανήμποροι, άνθρωποι γέροι – αποκλεισμένοι σε χωριά δίχως τις ανέσεις μιας πόλης.
Ο σκοπός δεν είναι να νοιώσουμε τύψεις και να λυπηθούμε όλους αυτούς. Όμως να αναγνωρίσουμε το δεδομένο μεγαλείο της ζωής μας (μιλώντας για υλικά αγαθά) και να εκτιμήσουμε λίγο παραπάνω, ότι ακόμα και όσοι δουλεύουν –όπως εγώ- μπορεί να βρίσκονται στην άνεση του γραφείου τους, από το οποίο δεν πρόκειται να κινδυνέψει η υγεία τους, τούτες τις δύσκολες μέρες του χιονιά.
Μόλις άρχισε να πέφτει το χιόνι ξανά στο κέντρο του Ηρακλείου. Περάστε καλά. Ζεστά. Αναπολήστε. Γίνεται μέρος μιας κλασικής νουβέλας γεμάτη από τζάκι, κρασί, slow μουσική και έρωτα. Αν πάλι δεν τα καταφέρετε, μην στεναχωρηθείτε καθόλου. Άλλοι δεν πρόλαβαν καν να τα ονειρευτούν…

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το