Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

αναδρομές - ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΗ ΒΕΡΑ ΣΤΟ ΔΕΞΙ

αναδρομές 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 11 Φεβρουαρίου 2008
ΤΙΤΛΟΣ: ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΗ ΒΕΡΑ ΣΤΟ ΔΕΞΙ

Ένα μυστήριο θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες σήμερα, ελεύθερες μα και παντρεμένες, είναι η ελκυστικότητα των παντρεμένων γυναικών στους άντρες. Δε με έχει απασχολήσει ιδιαίτερα καθότι αυτού του είδους οι γυναίκες για ηθικούς λόγους δεν αφήνω τον εαυτό μου να με απασχολήσουν, όμως γνωρίζω ότι συμβαίνει και πραγματικά αποτελεί ένα κοινωνικό φαινόμενο.
Είναι αλήθεια ότι η παντρεμένη γυναίκα -και αυτό δεν είναι απόλυτο- μπορεί κατά περίπτωση να είναι ταλαιπωρημένη, απεριποίητη, «αυτοπαρατημένη» και μάλλον χωρίς τον απαιτούμενο για φλερτ, χρόνο.
Τελικά τα πράγματα δεν είναι έτσι. Πολλές παντρεμένες γυναίκες κατά τα φαινόμενα είναι ερωτεύσιμες, ερωτικές ακόμα και ίσως σε κάποιες περιπτώσεις και προκλητικές με την καλή έννοια της λέξης. Εγώ θα πω μια φράση που αναφέρουμε εμείς οι άντρες, ότι μπορεί να «ψάχνεται»!
Γεγονός είναι ότι δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω τους λόγους που οδηγούν έναν άντρα στο να διεκδικήσει μια παντρεμένη γυναίκα. Ίσως τελικά να είναι ένας μύθος και απλά να τυχαίνει μια παντρεμένη να έχει τα χαρακτηριστικά μιας γυναίκας. Δεν έχει σημασία η οικογενειακή της κατάσταση, γιατί προφανώς δεν καθορίζει αυτή τον εσωτερικό της κόσμο και τον τρόπο μες τον οποίο τον εκφράζει.
Είναι γεγονός ότι πολλοί άντρες δεν κάνουν τη διάκριση της… «απαγορευμένης» παντρεμένης γυναίκας και δε θέτουν τον απαιτούμενο περιορισμό στις ορμές και επιθυμίες τους.
Παράλληλα, το ξεκίνημα μιας ενδεχόμενης διεκδίκησης από την πλευρά του άντρα μπορεί να συμπέσει με μια πιθανή ανάγκη της γυναίκας να ξεφύγει. Να ξεφύγει από την οικογενειακή καταπίεση, που σίγουρα υφίσταται να ξεφύγει από την άθλια οικογενειακή ρουτίνα και περισσότερο από όλα, να σωθεί από την (ενδεχόμενη) αδιαφορία του συζύγου που με το πέρασμα του χρόνου έχει φθείρει τον ενθουσιασμό του προς τη γυναίκα του, το σεβασμό, την κατανόηση και προσπάθεια εντυπωσιασμού κλπ. Αυτός ο «θανάσιμος» συνδυασμός μπορεί να αποφέρει ένα ειδύλλιο και δεν εξετάζουμε τις συνθήκες και συνέπειές του.
Το θέμα είναι ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, η παντρεμένη γυναίκα μπορεί να ασκήσει μεγάλη έλξη στους άντρες και κυρίως σε μια μεγάλη κατηγορία αυτών, χάρη σε μια τεράστια ανεξήγητη δύναμη που κατέχουν ακόμα και φορώντας τη βέρα τους!

yannidakis - σύγχρονη γυναίκα
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το