Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

αναδρομές - ΣΕ ΕΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ

αναδρομές 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 07 Αυγούστου 2009
ΤΙΤΛΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΣΕ ΕΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ

Μια φορά σε έναν καιρό ο Χάρης καθόταν όπως συνήθιζε τα βράδια μετά τη δουλειά, στην οροφή του σπιτιού του και απολάμβανε τον σκοτεινό ουρανό και τα αυτοκίνητα που περνούσαν από τη γειτονιά του παρέα με τα κιάλια του.
Τώρα έριχνε κλεφτές ματιές στο απέναντι μπαλκόνι της φοιτήτριας που συχνά κυκλοφορούσε με τα εσώρουχα, μέχρι που ακριβώς στο διπλανό διαμέρισμα παρατηρεί ξαφνικά έναν τύπο με κουκούλα να κινείται βιαστικά.
Ο Χάρης πανικοβλήθηκε και πήρε αμέσως τηλέφωνο την αστυνομία. Έδωσε μια περιγραφή και ύστερα άρχισε να παρακολουθεί με τα κιάλια. Πριν καν το καταλάβει ο απέναντι άγνωστος είχε κολλήσει πάνω στην μπαλκονόπορτα και τον κοιτούσε. Ο Χάρης τρόμαξε, αλλά ήταν σίγουρος πως κοιτούσε απλά προς τα έξω, έτσι έμεινε περιμένοντας την αστυνομία.
Σύντομα, ένας άντρας έφευγε από την είσοδο τη πολυκατοικίας με έναν χαρτοφύλακα στο χέρι. Ο Χάρης δεν τον είχε ξαναδεί, αλλά δεν ήταν δα και ο κουτσομπόλης της γειτονιάς.
Σύντομα ακούστηκαν τα δύο περιπολικά που έφτασαν. Ο Χάρης ανακουφίστηκε.
Όχι δεν ανακουφίστηκε. Σχεδόν την ίδια στιγμή άνοιξε η πόρτα της ταράτσας που καθόταν. Ήταν ο άντρας με το χαρτοφύλακα, που τώρα κρατούσε ένα πιστόλι σημαδεύοντάς τον.
-«Με κοίταξες. Δε φταις. Αλλά τώρα θα πληρώσεις».
-«Το έκανα καταλάθος. Υπόσχομαι να μην πω τίποτα. Απλά, φύγε».
Ο ξένος τον πλησίασε και με την απειλή του όπλου τον κατέβασε στην είσοδο της πολυκατοικίας.
«Θα κάνουμε βόλτα μπροστά στους αστυνομικούς κι αν όλα πάνε καλά, θα ζήσεις. Να, κράτα και τον χαρτοφύλακα», του είπε ενώ έβγαιναν από την είσοδο. Με το που βγήκαν στο δρόμο, ο ξένος με μια αστραπιαία κίνηση έδωσε το όπλο στο Χάρη και τύλιξε το χέρι του πάνω του.
Ο Χάρης μπορούσε να φύγει. Και το έκανε. Άρχισε να τρέχει μακριά, όταν ο ξένος φώναξε στους αστυνομικούς που ήταν στα είκοσι μέτρα: «Το σκάει και έχει όπλο. Πιάστε τον».
Οι αστυνομικοί του φώναξαν να σταματήσει, όμως ο τρομοκρατημένος Χάρης έτρεχε πανικόβλητος με το πιστόλι και το χαρτοφύλακα στο χέρι. Οι αστυνομικοί στην τρίτη προειδοποίηση, του έριξαν.

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το