Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

καταχώρηση τσι μέρας - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

καταχώρηση τσι μέρας
σημερινή προσθήκη στην λίστα των βραβεύσεων τσι μέρας
από Bio-μπαξες Ελένη

Καλοκαιρινή προστασία
Το καλοκαίρι είναι μια εποχή με έντονη δραστηριότητα για τους περισσότερους ανθρώπους. Καθώς η μέρα  βρίσκεται στην μεγαλύτερη διάρκειά της και ο ήλιος καίει για περισσότερες ώρες, οφείλουμε να προστατεύουμε τον οργανισμό μας περισσότερο από κάθε άλλη εποχή του έτους, είτε είμαστε σε διακοπές, είτε εργαζόμαστε εντονότερα λόγω της φύσης του επαγγέλματός μας.Είτε λοιπόν είμαστε αγρότες, οικοδόμοι, πυροσβέστες και καταπονούμαστε περισσότερο, είτε δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές και βρισκόμαστε σε διακοπές, όλοι ανεξαιρέτως έχουμε ανάγκη από την ίδια προσοχή και προστασία του οργανισμού μας.
Που πρέπει να εστιάσουμε; Παντού!!! Τόσο  όσον αφορά την διατροφή μας, όσο και την περιποίηση του δέρματός μας. Ας ξεκινήσουμε πρώτα από την διατροφή γιατί είναι το Α και το Ω της καλής υγείας.
Συνηθίζουμε το καλοκαίρι να αμελούμε την διατροφή μας και να ξεχνάμε τους κανόνες της. Η έντονη ζέστη είναι ένας λόγος παραπάνω για να πίνουμε πολύ νερό, να τρώμε πολλά φρούτα και λαχανικά για να μην πάθουμε αφυδάτωση του οργανισμού μας.
Επίσης, πρέπει να προσλαμβάνουμε τροφές απ’ όλες τις ομάδες της τροφικής αλυσίδας – σε μικρές ποσότητες – ώστε να μην αισθανόμαστε ατονία και κούραση. Αποφεύγουμε τα πολύ λιπαρά φαγητά καθώς και τα πολύ θερμιδικά γλυκά. Αποφεύγουμε επίσης το πολύ αλκοόλ και τα αμέτρητα αναψυκτικά που συνηθίζουμε να πίνουμε για να ξεδιψάσουμε. Αυτά που θα μας ξεδιψάσουν καλύτερα, θα ενυδατώσουν και θα καθαρίσουν τον οργανισμό μας από τις τοξίνες είναι το νερό, το κρύο τσάι και οι φυσικοί χυμοί φρούτων.
Δεν παραλείπουμε όμως και την φροντίδα του σώματός μας εξωτερικά. Όπου κι αν βρισκόμαστε, στην παραλία, στο βουνό ή στο χωράφι, η αντηλιακή προστασία είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ηλιοθεραπεία είναι ευεργετική μόνο όταν την κάνουμε για 20-30 λεπτά την ημέρα. Όσο μεγαλύτερη είναι η έκθεσή μας στον ήλιο, τόσο περισσότερο κακό προκαλούμε στο δέρμα μας. Ο ήλιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της επιδερμίδας, και όταν δεν της προσφέρουμε την περιποίηση που χρειάζεται, προκαλείται αφυδάτωση και η πρόωρη γήρανσή της. Επίσης, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι ο ήλιος είναι αυτός που ευθύνεται για τις περισσότερες μορφές καρκίνου του δέρματος. Γι αυτό, πρέπει να προσέχουμε τα εξής:
1)Βάζουμε αντηλιακό τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την έκθεσή μας στον ήλιο. Όχι μόνο όταν θα πάμε στην παραλία, αλλά και στην αγορά για ψώνια, στην δουλειά μας, στην παιδική χαρά κλπ. Ο ήλιος καίει το ίδιο όπου κι αν βρισκόμαστε. Για το πρόσωπο διαλέγουμε ειδικό αντηλιακό προσώπου, με μεγάλο δείκτη προστασίας γιατί το δέρμα του προσώπου είναι πιο ευαίσθητο από τα άλλα σημεία του σώματος, και εκεί γίνεται πιο εμφανής η γήρανση του δέρματος με την μορφή των ρυτίδων και σκούρων λεκέδων.  Δεν ξεχνάμε να βάλουμε αντηλιακό στα αυτιά, στα βλέφαρα και στα χείλη.
Τα αντηλιακά μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία στο δέρμα των βλεφάρων και επίσης η χρήση οποιασδήποτε αλοιφής ή λαδιού στα βλέφαρα έχει σαν αποτέλεσμα, τελικά, η ουσία αυτή να βρεθεί και μέσα στο μάτι. Έτσι θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί για την ποιότητα και την καθαρότητα των αντηλιακών που χρησιμοποιούμε. Τα χείλη είναι το σημείο του προσώπου με το πιο ευαίσθητο δέρμα. Πρέπει  να τους παρέχουμε μια σωστή αντηλιακή προστασία με ειδικό προϊόν για τα χείλη, γιατί ας μην ξεχνάμε, στα χείλη μας οφείλουμε τα περίπου 100.000 φιλιά που θα προσφέρουμε κατά την διάρκεια της ζωής μας!
2) Μετά την ηλιοθεραπεία πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιούμε ενυδατικά προϊόντα σε μορφή γαλακτώματος, κρέμας ή ζέλ. Θα μας βοηθήσουν στην ανακούφιση των ερεθισμών, στην προστασία από διάφορους μικροοργανισμούς και μύκητες,  θα ενυδατώσουν το δέρμα και θα το εμπλουτίσουν με θρεπτικά στοιχεία και τις απαραίτητες βιταμίνες. Το δέρμα δεν επιβαρύνεται μόνο από τον ήλιο, αλλά και από το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας, τους μικροτραυματισμούς και τσιμπήματα εντόμων και τα διάφορα μικρόβια που μπορεί να βρίσκονται στις ψάθες και τις ξαπλώστρες.
3) Την ίδια προστασία χρειάζονται και τα μαλλιά μας. Βάζουμε κάποιο προστατευτικό προϊόν (ειδικό λάδι) στα μαλλιά πριν από την έκθεσή μας στον ήλιο για να μην αφυδατωθούν. Μετά το μπάνιο ξεπλένουμε το αλάτι ή το χλώριο και χρησιμοποιούμε κάποια θρεπτική μάσκα, για να αποφύγουμε  το φριζάρισμα, την ψαλίδα , την ξηρότητα ή ό, τι άλλο επιβαρύνει την υγεία των μαλλιών μας.


οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

4 σχόλια:

  1. Μια όμορφη Κυριακή να έχεις φίλε, συνοδοιπόρε Yannidakis.
    Συγχαρητήρια στη φίλη Ελένη κι από μένα. Μας βοηθάει αρκετά να θυμόμαστε πως είμαστε άνθρωποι με ανάγκες για έντονη προσοχή στην υγεία μας...Και οι λύσεις της είναι πάντα καλοδεχούμενες.
    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ Annyra Math
    συμφωνώ. Μια πάντα αξιόλογη επιλογή για θέματα υγείας και διατροφής και μάλιστα με την οπτική του επαγγελματία :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γι ακόμη μια φορά να στείλω τις ευχαριστίες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. :[ biobaxes
    κι εμείς σε εσένα για το εξαίρετο κείμενο που μας χάρισες :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το