Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

καταχώρηση τσι μέρας - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

καταχώρηση τσι μέρας 
σημερινή προσθήκη στην λίστα των βραβεύσεων τσι μέρας
από City press-gr

Των Ελλήνων η παιδεία

Η συμπεριφορά ενός λαού εμπρός στις ευτυχείς και τις δυστυχείς στιγμές του Έθνους είναι πάντοτε απόρροια της παιδείας που λαμβάνει αυτός από τα πρώτα κιόλας χρόνια της προετοιμασίας για την ένταξη στο κοινωνικό σύνολο. Η δε βαθιά και αληθής έννοια της Παιδείας με την αρχέτυπη ελληνική σημασία του όρου και της διεργασίας συμπεριλαμβάνει με ισάξιο τρόπο την εθνική αυτογνωσία, τις εθνικές αξίες, τα επιτεύγματα, τα παθήματα και τις επιλογές που ακολούθησε η Ελληνική Φυλή στο διάβα των αιώνων και της ιστορίας της....
Είναι σαφές ότι η Ελληνική Παιδεία και η Ελληνική Ιστορία δεν αναφέρονται σε μια στείρα εκπαίδευση αλλά στην εθνική μας συνέχεια με την παροχή των κατάλληλων πνευματικών εφοδίων για την προκοπή του λαού και την ανάπτυξη του Έθνους μας. Πολύ σωστά είχε δηλώσει η ηρωική δασκάλα του Ελληνικού Γένους στην Μαρτυρική Κύπρο Μας, η κ. Ελένη Φωκά πως εκείνο που πρέπει να κάνουν οι Έλληνες σήμερα πιο πολύ από κάθε άλλη φορά είναι να «μάθετε τα παιδιά ιστορία. Οπλίστε τα!». Διότι κοινωνώντας στα νάματα της ελληνικής ιστορίας θα βρούμε τις απαντήσεις σε πολλά τωρινά αδιέξοδα και ταυτόχρονα θα αντιληφθούμε τους λόγους που την εξοβέλισαν από τα ελληνικά σχολεία.
Είναι απολύτως βέβαιο ότι θα δούμε να ξεδιπλώνετε εμπρός μας μια τερατώδης πνευματική γενοκτονία και θα καταλάβουμε ότι οι δολοφόνοι της Πατρίδος μας βρίσκονται τόσα χρόνια ανάμεσά μας. Θα δούμε ότι η νουθεσία του Ηροδότου για την Ελληνική Πολιτεία που στηρίζεται στο όμαιμο και το ομόφυλο, το ομόγλωσσο και το ομόθρησκο, στην κοινή δηλαδή ταυτότητα σε εθνική καταγωγή, φυλετική ένταξη, κοινή γλώσσα και θρησκευτικές αναζητήσεις δεν έχουν καμία σχέση με τον ξενόφερτο πολυφυλετισμό που μας κουβαλούν ανδρείκελα του καθεστώτος μέσω της νομιμοποιήσεως της λαθρομετανάστευσης.
Θα δούμε ακόμη την μέγιστη σημασία που αποδίδει ο σπουδαίος και τραγικός στη μοίρα Σωκράτης στην Πατρίδα και την έννοια αυτής ως βίωμα μα και ως ιερό καθήκον. «Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστιν η Πατρίς και σεμνώτερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ’ ανθρώποις τοις νουν έχουσι». Η Πατρίδα μας λέγει ο Σωκράτης πως είναι η σημαντικότερη και η αγιότερη κοιτίδα και πηγή ζωής επάνω και από θεούς και από ανθρώπους. Βρίσκεται δηλαδή στην κορυφή της πυραμίδας των εθνικών αξιών. Γιατί πολύ απλά δίχως Πατρίδα δεν υπάρχει ούτε ελευθερία ούτε οικονομικές συναλλαγές.
Όταν τα εγγόνια του Εφιάλτη δίνουν όρκους για τη διαφύλαξη της δημοκρατίας τους και εξισώνουν τον πατριωτισμό με τις δεσμεύσεις τους σε σκοτεινές λέσχες και στοές ψηφίζοντας εθνοκτόνα μνημόνια, στην αρχαία Αθήνα οι έφηβοι δίνανε έναν όρκο διαφορετικό από το σημερινό ακρωτηριασμό της εθνικής μας κυριαρχίας. Δεν θα ντροπιάσω τα όπλα μου, ούτε θα εγκαταλείψω τον συμπολεμιστή μου όπου κι αν ταχθώ να πολεμήσω, θα υπερασπίζω τα ιερά και τα όσια, και μόνος και με πολλούς, και την πατρίδα δεν θα παραδώσω μικρότερη, αλλά μεγαλύτερη και μαχητικότερη απ’ όση θα μου παραδοθεί.
Τι σχέση έχετε μ’ αυτούς τους αληθινούς Έλληνες δολοφόνοι της Ελλάδος και δεσμώτες των τυχών του λαού, ριψάσπιδες και γραικύλοι πολιτικάντηδες, ξένοι κατά πάντα με το Ελληνικό Έθνος; Ουδεμία πλην μιας. Είστε υπήκοοι του Καιάδα και εγκαλούμενοι εκτάκτων στρατοδικείων. Μα τι λέμε τώρα; Είναι δυνατόν τα εγγόνια του Εφιάλτη να διδάξουν στα ελληνόπουλα τον Λεωνίδα, τον Αλέξανδρο, τον Βασίλειο τον Βουλγαροκτόνο, τον Κολοκοτρώνη, τον Μεταξά.

Μια αυθεντική Ελληνική Παιδεία έχει τους θεωρητικούς της άνδρες, φιλοσόφους τρανούς και καθοδηγητές φωτεινών ενεργειών που βρίσκουν την μετουσίωση στην καθημερινότητα της ελληνικής κοινωνίας και το πολεμικό πεδίο της Τιμής σαν χρειαστεί αλλά και σαν το απαιτήσει το συμφέρον της Φυλής μας. Με τον Λεωνίδα να διδάσκει αυτοθυσία και να εγείρει συνειδήσεις αφού επάνω από το χρυσάφι και το πολιτικά εφικτό είναι η Τιμή και το εθνικά επιβεβλημένο. Τον Αλέξανδρο να πλαταίνει με τη σαγήνη του πολιτισμού και την δύναμη του ελληνικού ξίφους το εύρος του ελληνικού φωτός και την ισχύ μιας Ελληνικής Κοσμοκρατορίας διαλύοντας κάθε γόρδιο δεσμό. Τον Βασίλειο Βουλγαροκτόνο να βγάζει τα μάτια των θρασύτατων ψευτομακεδόνων του Βούλγαρου Τσάρου Σαμουήλ. Τον Κολοκοτρώνη να συντρίβει την Τουρκιά και να τάζει φωτιά και τσεκούρι για τους προδότες. Και τον Μεταξά να δυναμώνει εργάτες και στρατό λέγοντας μέγα όχι ενάντια στα σημερινά προδοτικά μεσοπρόθεσμα ναι.
Η Ελλάδα του Εθνικοκοινωνισμού μας θα επαναφέρει και θα ακολουθήσει την ορθή Εθνική Παιδεία των Ελλήνων. Θα σταθούμε διεκδικητές Ελληνικών δικαίων και εκφραστές λαϊκών δικαιωμάτων. Και φυσικά στην αληθινή δική μας Ελλάδα δεν έχουν καμία θέση επίορκοι της Ελληνικής Φυλής.


  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

2 σχόλια:

  1. Σε χαιρετώ φίλε, συνοδοιπόρε Yannidakis.
    Στον φοβερό απόηχο των κρουσμάτων της διαφθοράς, της αδιαφάνειας και της ατιμωρησίας… Η σημερινή σου βράβευση με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη και σε συγχαίρω για την προσπάθειά σου ετούτη (των βραβεύσεων ηλεκτρονικών κειμένων από άλλα μπλοκ) γιατί δίδεις αφορμή σε όλους μας να ανασυντάξουμε δυνάμεις ελπίδας.
    Για την σημερινή βράβευση δε, νομίζω, πως το City press-gr και ο αρθρογράφος του κειμένου ‘’ Των Ελλήνων η παιδεία ‘’ έδωσαν μια δυνατή μπουνιά στα προνόμια της ξενοκρατίας...
    Μια υπέροχη ημέρα κι ένα εξαίσιο Σαββατοκύριακο να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ Annyra Math
    σε ευχαριστώ. Σχόλια και προσωπικά μηνύματα, με παροτρύνουν να συνεχίζω την ίσως πιο δύσκολη για μένα, ενότητα του yannidakis που είναι η "καταχώρηση τσι μέρας". Εξαιρετικό το κείμενο, θα συμφωνήσω :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το