Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

αναδρομές - ΚΕΡΚΥΡΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΤΟΥΝΙΑ ΤΑ «ΣΤΕΝΑ»

αναδρομές 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 09 Ιουλίου 2009
ΤΙΤΛΟΣ: ΚΕΡΚΥΡΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΤΟΥΝΙΑ ΤΑ «ΣΤΕΝΑ»

Η Κέρκυρα τις περασμένες μέρες είχε την τιμή να φιλοξενήσει ένα σπουδαίο, διεθνούς κύρους, συνέδριο εκπροσωπώντας με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα. Πενήντα υπουργοί εξωτερικών και δεκάδες διπλωμάτες, πολιτικοί και σημαντικά στελέχη κυβερνήσεων παρευρέθησαν στα πλαίσια του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας και του ΟΑΣΕ.

Είναι αλήθεια πως το συνέδριο αν και ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένης της κρίσιμης πολιτικά περιόδου στον κόσμο, έμεινε στις μνήμες των ελλήνων αναλυτών για τις διμερείς συναντήσεις που έγιναν στο περιθώριο του συνεδρίου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει κοινή αντίδραση σε ότι αφορά τις απειλές του Ιράν, η Ρωσία βελτιώνει τις σχέσεις της με την Ένωση και η μετανάστευση αποτελεί κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα που απασχολεί ενιαία. Κανένα λαυράκι ως εδώ.

Μέχρι που το «ζουμί» εντοπίστηκε λίγο πριν την έναρξη της συνόδου. Το μεγαλοπρεπέστατο αεροσκάφος που μετέφερε τον υπουργό εξωτερικών των σκοπίων, έγραφε «REPUBLIC OF MACEDONIA» και η κυρία Μπακογιάννη είχε δώσει ειδική άδεια στην πολεμική αεροπορία να επιτραπεί η πτήση και προσγείωση του συγκεκριμένου αεροσκάφους κατ’ εξαίρεση μιας και η επίσημη θέση της Ελλάδας είναι πως δεν αναγνωρίζει αεροπλάνα με τέτοια διακριτικά. Ο υπουργός διατυμπάνισε σ’ όλους πόσο πολύ βασίζεται στις καλές ελληνομακεδονικές (έλεος) σχέσεις.

Και προχωράμε στην κυρία Clinton που έσπασε το χέρι της και δεν ήρθε στέλνοντας εκπρόσωπο που έσφιξε τα χέρια με την κυρία Μπακογιάννη για την κατάργηση της βίζας ελλήνων που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ ως το τέλος της χρονιάς. «Τσακ», μάθαμε τον πρώτο λόγο που οι έλληνες υποχώρησαν για το «μακεδονόπλοιο».

Στην Κέρκυρα συναντήθηκε η κυρία Μπακογιάννη με τον νέο υπουργό εξωτερικών της τουρκίας. Στην άτυπη ατζέντα της ήταν η ήπια διαμαρτυρία για τις υπερπτήσεις (τους) πάνω απ’ το Αιγαίο, αλλά… δε βαριέσαι, αντ' αυτού μείναμε στα χαμόγελα και στις προσκλήσεις στην Άγκυρα!

Βρε, τι καλοί οικοδεσπότες που ήμασταν! Η κυρία Μπακογιάννη έφαγε τρεις καρπαζιές και ευτυχώς που δεν είναι ερωτικά ποθητή γιατί θα είχαμε κι άλλα…

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το