Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

αναδρομές - ΕΥΡΩΒΟΥΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 10 Ιουνίου 2009
ΤΙΤΛΟΣ: ΕΥΡΩΒΟΥΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ

Ήταν ο περασμένος Οκτώβριος όταν έγραφα ότι εισερχόμαστε σε μακρά προεκλογική περίοδο με ενδιάμεσες στάσεις τον προϋπολογισμό, έναν ανασχηματισμό, τις ευρωεκλογές και κερασάκι στην τούρτα τις βουλευτικές εκλογές που τοποθέτησα στον Οκτώβριο.
Πρόσφατα προέβλεψα πως το Πα.Σο.Κ. θα είναι πρώτο στις ευρωεκλογές με ποσοστό 4%. Φυσικά δεν είχα πέσει έξω. Και πώς να πέσω άλλωστε όταν όλα τα κυβερνητικά κόμματα της Ευρώπης έχασαν τις διαφορές τους ή έπεσαν στη δεύτερη θέση.
Μπορεί στην Ευρώπη τα κεντροδεξιά κόμματα να ανέβηκαν, όπως και τα λεγόμενα μικρά, όμως αυτό που έπεσε ήταν η συμμετοχή του κόσμου. Εγώ δεν είμαι πολιτικός αναλυτής για να χαϊδέψω τ’ αυτιά του κόσμου και να ψάξω σε πολύπλοκα μονοπάτια. Η αποχή οφείλεται στην έλλειψη πολιτικής κρίσης από τον λαό. Έχω ξαναγράψει ότι παίρνουμε ότι αξίζουμε και το επίπεδο πολιτικής του σημερινού έλληνα είναι κάκιστο.
Κανείς από τους σημερινούς νέους δεν έζησε χούντα, δεν βίωσε την έλλειψη των σημερινών ελευθεριών για να εκτιμήσει τη σημαντικότητα της πολιτικής ενασχόλησης. Ένα εκλογικό σώμα αγνώμον δίνει την κατάλληλη πάσα στους βουλευτές να δραστηριοποιούνται όπως τους συμφέρει. Και τα αποτελέσματα είναι γνωστά.
Πολλοί ψήφισαν το κόμμα των «Οικολόγων-Πράσινων» αγνοώντας πως στηρίζουν την αποδοχή της «Μακεδονίας» ως όνομα για τα Σκόπια. Κάποιοι ψήφισαν θεωρώντας πως ο κύριος Κατέλης είναι περισσότερο ικανός να εκπροσωπήσει το ελληνικό συμφέρον στην Ευρώπη. Αυτού του είδους τη «διαμαρτυρία» επέλεξαν χιλιάδες έλληνες πολίτες.
Έχουμε λαμπρά παραδείγματα ευρωβουλευτών που αγωνίστηκαν στην ευρωβουλή για τη χώρα μας και νομίζω πως η απαξίωση της εβδόμης Ιουνίου μαρτυρά το πολιτικό επίπεδο ή την ευρωπαϊκή μας συνείδηση (και τα δύο μεγάλες πληγές της κοινωνίας μας).
Το Πα.Σο.Κ θα είναι σε λίγους μήνες η νέα κυβέρνηση. Μπορεί ήδη να φτιάχνει το πρόγραμμα της νέας του διακυβέρνησης και προσωπικά στηρίζω πολλά σ’ αυτή. Ελπίζω και πιστεύω με επιχειρήματα. Αν το Πα.Σο.Κ. κέρδισε όμως, το πολιτικό κύρος της Ελλάδας και της Ευρώπης κατατροπώθηκε.

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το