Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

καταχώρηση τσι μέρας - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

καταχώρηση τσι μέρας
σημερινή προσθήκη στην λίστα των βραβεύσεων τσι μέρας
από Θραξ Αναρμόδιος

Αν είχαμε δημοκρατία και η εξεταστική για τα υποβρύχια ήταν από ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ πολίτες ελεγκτές, τώρα όσοι τα πήραν, οι ΚΛΗΡΩΤΟΙ πολίτες θα τους είχαν βρει και θα τους είχαν στείλει στη φυλακή.
Καμμιά ποινική ευθύνη σε υπουργούς δεν βρήκε η επιτροπή της βουλής για τα υποβρύχια που γέρνουν. Μη γελάτε!
Αν είχαμε δημοκρατία τέτοιες εξεταστικές επιτροπές ΔΕΝ θα απαρτίζονταν από επαγγελματίες βουλευτές.
Αν είχαμε δημοκρατία τέτοιες εξεταστικές επιτροπές θα απαρτίζονταν από τυχαία ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ πολίτες.
Μια εξεταστική επιτροπή από τυχαία ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ πολίτες θα εύρισκε (σε δυο βδομάδες) ποιοι πήραν τα φράγκα από τα υποβρύχια που γέρνουν.
Διότι δεν μπορεί να γέρνουν τα υποβρύχια και να πέφτουν τα ελικόπτερα και κάποιοι να ΜΗΝ πήραν φράγκα. Στη χώρα του γρηγορόσημου τέτοια θαύματα ΔΕΝ γίνονται.
Τα πήραν και μάλιστα τα πήραν ΧΟΝΤΡΑ. Κι ας μην βρίσκει ποινικές ευθύνες η εξεταστική επιτροπή της βουλής για τα υποβρύχια. Εξάλλου άμα ήταν να βρίσκει ποινικές ευθύνες η κάθε επιτροπή της βουλής, θα είχαμε μείνει χωρίς πολιτικούς. Θα ‘χανε πάει όλοι μέσα.
Γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια είχαμε 40-πάνω-κάτω εξεταστικές επιτροπές στην βουλή και καμμιά της δεν βρήκε ενόχους.
Αν βέβαια είχαμε δημοκρατία και η επιτροπή ήταν από ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ πολίτες ελεγκτές, τώρα όσοι τα πήραν, οι ΚΛΗΡΩΤΟΙ πολίτες θα τους είχαν βρει και θα τους είχαν στείλει στη φυλακή.
Και θα είχαν στείλει στη φυλακή, εκείνοι οι ΚΛΗΡΩΤΟΙ πολίτες, μαζί μ’ αυτούς που τα πήραν, και την επιτροπή αυτή που βρήκε πως ΔΕΝ τα πήρε κανένας.
Μια εξεταστική επιτροπή από τυχαία ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ πολίτες θα εύρισκε ποιοι άρχοντες αυτής της χώρας πέρνουν τα φράγκα τόσα χρόνια, για να μην αποκτήσει ποτέ η χώρα αυτόνομη ανάπτυξη. Ποιοι άρχοντες αυτής της χώρας μοιράζουν τον πλούτο της και τον πλούτο που παράγουν οι πολίτες της στους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες. Που κανένας δεν τολμάει να τους αγγίξει. Ούτε καν τώρα. Μετά από τόση καταστροφή κι απελπισία, και τόσο πόνο ανθρώπινο.
Μια εξεταστική επιτροπή από τυχαία ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ πολίτες. Εσύ, ο θειός σου, ο περιπτεράς στη γωνία, η φουρνάρισσα, ο δικηγόρος, η αγρότισσα.
Διότι σε μια δημοκρατία οι εξεταστικές συγκροτούνται από ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ πολίτες. Οχι από επαγγελματίες που “εξετάζουν” τα κολλητάρια τους. Οι ύποπτοι να εξετάζουν τους υπόπτους.
Οσο ΔΕΝ βλέπουμε ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ πολίτες ελεγκτές πουθενά, δεν θα δούμε και δημοκρατία. Κι ας φέρει χίλιες προτάσεις η ΝΔ για την αναμόρφωση του πολιτεύματος. Κι ας κάνει χίλια δημοψηφίσματα το “συμμετοχικό” ΠαΣοΚ.
Ο ΚΛΗΡΩΤΟΣ πολίτης είναι το υπερόπλο της δημοκρατίας.
Επαγγελματίας πολιτικός-βουλευτής-υπουργός-δήμαρχος-συνδικαλιστής-κλπ “ΔΕΝ προβλέπεται” στη δημοκρατία, όπως λέγαμε και στο στρατό. “Δεν προβλέπεται”.
“Που το λέει” το manual της δημοκρατίας πως προβλέπονται επαγγελματίες;
“Που το λέει”;
Θραξ Αναρμόδιος
ΥΓ. Υπουργέ, τώρα που αναμορφώνεις τον ποινικό κώδικα δεν τραβάς κι ένα νέο αδίκημα μέσα; Εξαπάτηση του λαού από πολιτικά πρόσωπα;
Δεν έχει διαφορά από τις άλλες απάτες που προβλέπει ο τωρινός ΠΚ.
Θες λεπτομέρειες; Να μαζευτούμε μερικοί να σου συντάξουμε μια-δυο παραγράφους αν δεν προκάνεις, μια κι είσαι απασχολημένος με το νομοσχέδιο της αποποινικοποίησης του μπάφου.


οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το