Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

αναδρομές - Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

αναδρομές 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 02 Ιανουαρίου 2009
ΤΙΤΛΟΣ: IΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Μια φορά σε έναν καιρό ήταν εκείνος όπως πάντα καλοντυμένος, με ακριβό κουστούμι και γυαλιστερά μαύρα γυαλιά. Ο χαρτοφύλακας του ήταν πάντα φουσκωτός και πάντα προσεγμένα κουμπωμένος.
Τον είχαν μάθει όλοι στη γειτονιά να περνά από κει σε άτακτά χρονικά διαστήματα. Το ίδιο και στη δίπλα γειτονιά, σε όλες τις γειτονιές.
Το τελευταίο διάστημα τον άκουγαν να βήχει, καθώς περπατούσε στο δρόμο ώσπου μια μέρα κάποιον τον ρώτησε αν χρειάζεται βοήθεια.
«Όχι, θα φύγω εγώ τώρα» , απάντησε με αγένεια και άγχος και συνέχισε με γρήγορο βηματισμό προς την επόμενη γειτονιά και από κει στη δίπλα μέχρι το άγνωστο που φαινόταν να είναι ο προορισμός του.
Υπήρξε και ένα κορίτσι που θέλησε να τον ακολουθήσει. Την έλεγαν Ελπίδα και έτσι μικροκαμωμένη που ήταν αποφάσισαν όλοι να την αφήσουν να τρυπώσει στη διαδρομή του. Όπως και έγινε.
Η ελπίδα τον ακολούθησε σε ένα σκοτεινό σοκάκι πολύ κοντά στο κέντρο μιας πόλης. Εκεί συνάντησε έναν νεαρό άντρα με τον οποίο αντάλλαξαν χειραψία θερμή και συζητούσαν για ώρα. Πρώτη φορά έβλεπε κάνεις εκείνον να χαμογελά. Ίσως μόνο τις πρώτες μέρες που τον γνώρισαν.
Το ίδιο δρομολόγιο επαναλήφτηκε πολλές φορές και κάθε φορά ο βηματισμός γινόταν πιο γρήγορος, όμως εκείνος έβηχε πιο πολύ. Η ελπίδα ορκίστηκε ότι τον είδε να βγάζει αίμα από το στόμα, ακόμα και από την καρδιά.
Μια από εκείνες τις μέρες στην καθιερωμένη συνάντηση τους, ο μυστηριώδης άντρας έβγαλε το πανάκριβο σακάκι του και αποκάλυψε ένα χιλιοτρυπημένο, φτηνό και γεμάτο αίματα πουκάμισο. Το σακάκι, μαζί με τα γυαλιά τα παρέδωσε στον νεαρό και έπειτα έφυγε πέρα στο σκοτάδι.
Τον μυστηριώδη άντρα δεν τον ξαναείδε κανείς. Όμως ένας νεαρός άρχισε να περνά χαμογελαστός τους δρόμους. Ήταν όμορφος και χαμογελαστός, με μια ουλή στο μέτωπο. Ο χαρτοφύλακας του ήταν πιο μεγάλος. Η Ελπίδα τον είχε ξαναδεί. Στον κόσμο κάτι θύμιζε ο τρόπος που περπατούσε.

δείτε επίσης και τις άλλες καθημερινές ενότητες του yannidakis
μετάβαση στο "σχόλιο τσι μέρας"
μετάβαση στην ενότητα "θρύλος του Batman"
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το