Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

αναδρομές - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΜΕ ΑΣΤΑΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 29 Οκτωβρίου 2008
ΤΙΤΛΟΣ: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΜΕ ΑΣΤΑΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

Το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης έχει περάσει ως η κυριότερη τάση της εποχής μας με άπειρες προεκτάσεις σε ποικίλους τομείς. Και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.
Το ζήτημα έχει χαρακτηριστικές προεκτάσεις στον αθλητισμό. Είναι γεγονός πως μεγάλες ομάδες με την ανάλογη οικονομική άνεση βασίζονται σε ένα σύνολο αλλοδαπών ποδοσφαιριστών. Έχουμε παραδείγματα ομάδων χωρίς κανένα γηγενή αθλητή. Το ζήτημα αυτό αποδεικνύει το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης αλλά σε ένα ακραίο βαθμό που μάλλον προκαλεί θλίψη στους σκεπτόμενους φιλάθλους.
Αυτό που συμβαίνει, είναι να μην μπορούν να αντιληφθούν επακριβώς οι αθλητές την ιστορία και τις απαιτήσεις του συλλόγου, να μην μπορούν τουλάχιστον να παρασυρθούν από τους συμπαίκτες τους, αφού και αυτοί είναι ξένοι! Οι φίλαθλοι έχουν ανάγκη από έναν γηγενή παίκτη-σύμβολο. Ας θυμηθούμε τον Σαραβάκο για τον Παναθηναϊκό, τον Νικολαΐδη για την ΑΕΚ ή τον Αναστόπουλο για τον Ολυμπιακό αντίστοιχα.
Το χάος του ποδοσφαιρικού χάρτη όπου οι ομάδες κινδυνεύουν να χάσουν την εθνική τους υπόσταση, προσπαθεί τώρα με δυσκολίες να σώσει η FIFA, παγκόσμιος οργανισμός ποδοσφαίρου, που θέσπισε ένα μέτρο που θα αρχίσει να εφαρμόζεται σταδιακά και στην τελική φάση του οποίου κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει στο βασικό σχήμα της, τουλάχιστον έξι γηγενείς παίκτες.
Αυτό φαντάζει ως η τέλεια λύση, όμως εκεί που σταματά η δικαιοδοσία της FIFA, αρχίζουν οι αντιδράσεις άλλων οργανισμών όπου αντιστέκονται στον κανόνα αυτό υποστηρίζοντας πως καταπατεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και προσβάλει την αρχή της ελεύθερης μετακίνησης εργαζομένων, ενώ κάνει και φυλετικές διακρίσεις!
Είναι προφανές πως τέτοιου είδους αντιδράσεις δεν έχουν καμία αθλητική ευαισθησία. Γιατί είναι αποδεδειγμένο πως οι νεαροί φιλόδοξοι αθλητές προτιμούν να έχουν ως πρότυπο έναν έλληνα σπουδαίο αθλητή αντί για έναν ακόμα μεγαλύτερο ξένο. Πως όμως θα γίνει αυτό όταν δεν υπάρχουν γηγενείς και άρα κίνητρο για την επόμενη γενιά αθλητών να ασχοληθούν επαγγελματικά;
Το ζήτημα των αλλοδαπών αθλητών πρέπει να αποτελεί αιτία μποϊκοταρίσματος ολόκληρων ομάδων. Πρέπει να στηρίζουμε το τοπικό προϊόν, όπως και να μην αποδοκιμάζουμε το εισαγόμενο εκδηλώνοντας στοιχεία ρατσισμού.

δείτε επίσης και τις άλλες καθημερινές ενότητες του yannidakis
μετάβαση στο "σχόλιο τσι μέρας"
μετάβαση στην ενότητα "θρύλος του Batman"
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το