Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

σχόλιο τσι τρίτης

σχόλιο τσι μέρας
 η είδηση 
Ακριβώς 190 χρόνια μετά την επανάσταση του 1821, η Αττική αποκτά το πρώτο της τζαμί! Σήμερα, ψηφίζεται -ως τροπολογία- στη Βουλή η δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα.
 το σχόλιο 
Το άρθρο από το οποίο πήρα το παραπάνω απόσπασμα, είναι αρκετά καυστικό, όμως εγώ θα παραμείνω αντικειμενικός. Αγαπώ την Ελλάδα. Όχι γιατί πριν εκατοντάδες χρόνια εφάρμοσε για πρώτη φορά τη δημοκρατία και αργότερα την ανεξιθρησκεία, αλλά επειδή ακόμα και σήμερα σε αντίθεση με πολλά δυτικά κράτη, οι ελευθερίες είναι τόσο έντονες που φτάνουν στα όρια της χαοτικής αναρχίας(...) Προσωπικά, δηλώνω υπέρ του τζαμιού, ακριβώς επειδή και εμείς έχουμε δικαίωμα να έχουμε εκκλησία σε κάθε μέρος αυτού του πλανήτη. Ας μην αναλωθούμε σε μικροπρέπειες του στυλ, 'εν μέσω κρίσης θα δαπανηθούν πολλά λεφτά για την ανέγερση του τζαμιού', όχι. Είμαστε αρκετά ανώτεροι για αυτό

δείτε επίσης και τις άλλες καθημερινές ενότητες του yannidakis
μετάβαση στην ενότητα "θρύλος του Batman"
μετάβαση σε αναδρομές του "yannidakis"
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

5 σχόλια:

  1. Σε χαιρετώ φίλε, συνοδοιπόρε Yannidaki.
    Θα συμφωνήσω βέβαια μαζί σου στο ότι εμείς έχουμε εκκλησίες σε κάθε μέρος του πλανήτη. Όμως όλες οι Ορθόδοξες εκκλησίες του εξωτερικού, (όπως θα γνωρίζεις), φτιάχτηκαν από χρήματα συνεισφορών μόνο των πιστών ορθοδοξων! ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ... ΔΗΛΑΔΗ, ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΑΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΕΚΑΡΑ! Και οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα έχουν τζαμιά στη Θράκη όπου κανένας δεν τους απαγόρευσε να εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα!
    ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΤΖΑΜΙ; Γιατί θα πρέπει να πληρωθούν τόσα χρήματα τι στιγμή που έχουμε βρεθεί στη χρεωκοπία;
    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ Annyra Math
    αντιλαμβάνομαι πλήρως τον προβληματισμό σου, όμως θα σημειώσω πως δεν είναι απόλυτο πως οι ελληνικοί ορθόδοξοι ναοί έχουν ανεγερθεί με χρήματα ελλήνων αποκλειστικά.
    Παίρνω για παράδειγμα συγκεκριμένους ναούς στο New Jersey και τη Νέα Υόρκη που αποτελούν κρατική δαπάνη :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κρατική δαπάνη είναι διπλωματική κίνηση, ένδειξη καλής θέλησης όπως φαντάζομαι. Η εγκατάσταση τζαμιού όμως, παρά την θετική επίδραση που θα έχει στους μουσουλμανικούς πληθυσμούς, δεν με βρίσκει σύμφωνο. Είναι γνωστό σε ποιό βαθμό είναι γαλουχημένοι οι μουσουλμάνοι στην μισαλοδοξία; Ξέρουμε όλοι πως αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ελεύθεροι να διαλέξουν αν θέλουν να συνεχίσουν να είναι μουσουλμάνοι ή ας πούμε να γίνουν χριστιανοί; Έχουμε υπ' όψιν μας πως αν κάποιος αλλάξει σε χριστιανό, τότε χρέος έχει όποιος είναι πιο κοντά να τον δολοφονήσει και μάλιστα έχει όλο το δικαίωμα να το κάνει όσο πιο ύπουλα γίνεται; Τι να πούμε τώρα για τους χριστιανικούς ναούς σε ξένα κράτη; Να πούμε για κράτη που παρακαλάνε να χτιστούν εκεί χριστιανικές εκκλησίες για να βρίσκουν κάτι να φάνε; Να πούμε για το φιλανθρωπικό σκοπό που εξυπηρετούν σε όλον τον πλανήτη; Γνώμη μου θα ήταν η μουσουλμσνική κοινότητα να έχει στόχο την επιστροφή στις πατρίδες τους, παρά την μόνιμη θεμελίωση τους ανάμεσα σε εμάς τους κατά την δική τους γνώμη άπιστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. :[ Αχιλλέας
    όπως έγραψα και στο σχόλιο που δημοσίευσα οφείλω να είμαι αντικειμενικός, κατανικώντας τις όποιες προσωπικές μου απόψεις για τα τζαμιά, τους μουσουλμάνους και γενικότερα τους μετανάστες στην Ελλάδα.
    Με κριτήριο αυτό, θα παραμείνω στην άποψη μου πως το τζαμί πρέπει να ανεγερθεί, άσχετα αν η "χρησιμότητά" του δεν έχει καμία σχέση με την αντίστοιχη των εκκλησιών (μας) στο εξωτερικό :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι φίλε μου, το ξέρω, δεν κρίνω ποτέ εσένα, τα παρουσιάζεις αμερόληπτα και το ξέρω καλά. Δεν τίθεται ποτέ τέτοιο ζήτημα για εμένα. Σε κανένα άρθρο σου. Θα μπορούσα σε κάθε σου άρθρο να γράφω πάντα αυτό και να νοώθω καλυμένος.
    : )))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το