Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

προβληματισμός δευτέρας - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: ΞΕΓΥΜΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

Καληνωρίσματα. Αυτόν τον μήνα δεν θα δημοσιεύσω κάποιο κείμενο που αφορά τη συνομιλία μου με κάποιον, αλλά μια γραπτή καταγγελία που μου ήρθε στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο. Το κείμενο έχει ως εξής:

Η δικαστής Γρεβενών κα Μαρία Μαργαρίτη, εκδιώχθηκε κακήν κακώς από imageτο δικαστικό σώμα, όταν έβγαλε στην φόρα παρτίδα κονδυλίων που προορίζονταν ως οικονομική ενίσχυση σε σεισμοπαθείς, τα οποία κατασπαράχθηκαν από κρατικούς και παρακρατικούς φορείς.
Παράλληλα, ξεμπρόστιασε ολόκληρο το δικαστικό σώμα, αποκαλύπτοντας τον ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ. Εκατοντάδες ανήλικοι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά (και πολλές φορές έναντι αμοιβής που απολαμβάνουν δικαστικοί και άλλοι μεσάζοντες) σε μυστικό χώρο, ειδικά διαμορφωμένο εντός των δικαστηρίων!
Η κα Μαρία Μαργαρίτη, προέβη σε απεργία πείνας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας την πλήρη αποκατάστασή της και την ανάδειξη των παραπάνω θεμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα μέχρι αυτή την στιγμή ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΜΕΣΟ, παρά μόνο από το BBC, ενώ στοYouTube η μαζική διανομή του βίντεο δεν επιτρέπεται (αναγράφεται η ένδειξη 'Embedding disabled by request').
Δυστυχώς η τηλεόραση μόνο ρόλο υπνωτισμού παρέχει στην κοινωνία μας. Το μόνο που δείχνουν και το μόνο που μαθαίνουμε είναι το DVD του Μάκη και ποιος θα γίνει παπάς στη θέση του παπά.
Αν μπορούμε να αντιδράσουμε κάπως με τα εφόδια που διαθέτουμε, είναι να ενημερώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε μέσω του Internet. Τέτοια mail πρέπει να γίνονται forward.

Ευχαριστώ την Ελευθερία Χριστοφοράκη για το μήνυμα και την ενημέρωση για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Θυμίζω πως ο καθένας μπορεί να στέλνει το κείμενο του που αφορά ζητήματα που θέλει να θίξουμε στο yannidakis και να προβληματιζόμαστε όλοι μαζί.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΝΑΔΥΘΕΙ :[

7 σχόλια:

  1. Σε χαιρετώ φίλε, συνοδοιπόρε Yannidakis.
    Χαιρετίζω την νέα ενότητα αλλά σε συγχαίρω και για το θέμα που δίδει την έναρξή της με τις σοβαρότατες καταγγελίες της κας Μ. Μαργαρίτη!
    Θέλω να σε ενημερώσω πως το θέμα είναι γνωστό σε όλο τον πολιτικό κόσμο και τα ΜΜΕ της χώρας, από την εποχή επί κυβερνήσεως της ΝΔ, τότε που εκδιώχθηκε (2007), κακήν κακώς απ' την ασφάλεια του Κώστα Καραμανλή κατά την απεργία πείνας που είχε προβεί έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.
    Η ιστορία βέβαια ξεκινά πολύ παλαιότερα (το 2004), όπου η κα Μαργαρίτη είχε κατηγορηθεί μαζί με άλλους Δικαστές των Γρεβενών, για τη κλοπή 800 (ναι, ΟΚΤΑΚΟΣΙΕΣ) δικογραφίες του Πρωτοδικείου Γρεβενών... Η κα Μαργαρίτη αθωώθηκε από αυτή την κατηγορία, μα αποπέμφθηκε από το Δικαστικό σώμα έκτοτε.
    Οι πρώτες κινήσεις της ήταν να προβεί σε ενημέρωση του BBC και όχι στα ελληνικά ΜΜΕ όπως θα έκανε κάθε έλληνας, για την απεργία πείνας έξω απ' το Μαξίμου και τις σοβαρότατες καταγγελίες της.
    Έτσι υπάρχει και το βίντεο απ' το BBC στο youtube.
    Έκτοτε (από το 2007) δεν υπάρχουν νεότερες πληροφορίες για τη πορεία της κα Μαργαρίτη και την εξέλιξη των καταγγελιών που έκανε...
    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ Annyra Math
    ενδιαφέρουσα η κατάθεση σου. Αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα των προβληματισμών του yannidakis.
    Επίσης να σημειώσω πως η ενότητα είναι μηνιαία, απλά για πρώτη φορά δεν υπήρχε μια συνέντευξη αλλά μια αναδημοσίευση κειμένου :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να σαι καλα φιλε μου Yiannidaki !! Αυτα ειναι καλο να τα διαδιδουμε διοτι τα ΜΜΕ μας δειχνουν μονο οτι θέλουν κ οπως τους συμφέρει εφόσον κι αυτοι είναι ένα παιχνιδάκι των πολιτικων κομμάτων !!!
    Να σαι καλα και σ΄ευχαριστουμε για τις ενημερώσεις !! Σε παρακολουθω πάντα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. :[ ritsa7
    σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Ο στόχος πάντοτε είναι ο σωστός προβληματισμός σε θέματα που μας απασχολούν ποικιλοτρόπως.
    Και κανείς δεν μπορεί να προβληματιστεί μόνος του, από εκεί προκύπτει η δύναμη του yannidakis, από τους καθημερινούς του αναγνώστες :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένας Ηρακλής μόνος του κατάφερε να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία και έμεινε μνημειώδης η πράξη του και πέρασε έτσι στην ιστορία. Όποιος άλλος το επιχειρήσει, περνά αυτομάτως στους οσιομάρτυρες.
    : (

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. :[ Αχιλλέας
    ας τον υμνήσουμε!!!
    το θέμα όμως είναι να συμβάλλουμε όλοι στην ξεγύμνωση του παρακράτους :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαζί σου Γιάννη, τι νόημα έχει άλλωστε να θαυμάζουμε τον Ηρακλή και έπειτα ακολουθούμε την οδό της Κακίας;
    : )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το