Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

προβληματισμός τετάρτης - ΣΑΝ ΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ;

Καληνωρίσματα. Το τελευταίο διάστημα οι ομάδα Anonymous τρομοκρατούν κατά το δοκούν υπερασπιζόμενοι –λέει- το δίκαιο των πολιτών ενάντια σε όσους έχουν εξουσία. Εδώ και λίγο καιρό όμως έκαναν αισθητή την παρουσία τους και στην Ελλάδα φροντίζοντας να ταράξουν για τα καλά τα διαδικτυακά δεδομένα.

Ποιοι όμως είναι οι Anonymous; Είμαι μια ομάδα ανθρώπων που το 2003 imageξεκίνησαν την δραστηριότητα τους στην υποκλοπή ιστοσελίδων με σκοπό να προάγουν τα δικά τους μηνύματα, συνήθως λυτρωτικού χαρακτήρα για τους πολίτες ή απειλητικού χαρακτήρα για τα όργανα εξουσίας. Πιο συγκεκριμένα οι Anonymous έχουν στο ιστορικό τους αρκετές επιθέσεις σε κορυφαίες κρατικές ιστοσελίδες όπως αυτή του FBI, υπουργείων πολλών χωρών αλλά και ελληνικών. Ουσιαστικά καταλαμβάνουν τους συγκεκριμένους χώρους και αντικαθιστούν το περιεχόμενο τους με κάποιο πολιτικό ή κοινωνικό μήνυμα. Δεν σκοτώνουν, δεν κακουργηματοποιούν, δεν βιαιοπραγούν.

Αυτό που κάνουν όμως είναι να επεμβαίνουν. Φορώντας την χαρακτηριστική τους μάσκα, υπό την ασφάλεια της ανωνυμίας παραβιάζουν αδιακρίτως κυβερνητικούς χώρους και στέλνουν μηνύματα που αφορούν την δική τους κοινωνική θέση, εκφράζουν την δική τους πολιτική άποψη. Πόσο σωστό όμως είναι αυτό; Γιατί αν είναι έστω και λίγο, δε θα έπρεπε αντίστοιχα όλοι εμείς να δικαιούμαστε να υποκλέπτουμε όποια ιστοσελίδα “μας γυαλίσει το μάτι” και να περάσουμε τα δικά μας μηνύματα; Πολιτικά, οπαδικά, θρησκευτικά ή ότι άλλο θα επιθυμούσε κανείς. Τι θα δημιουργούσε όμως κάτι τέτοιο; Προφανώς, το χάος και οτιδήποτε συμβάλλει στην δημιουργία του, είναι ή πρέπει να είναι παράνομο και ως εκ τούτου το ίδιο  και οι Anonymous.

Οι Anonymous βέβαια διατυμπανίζουν πως δεν υποστηρίζουν φυλές, εθνικιστικές απόψεις ή θρησκευτικές πεποιθήσεις. Εντάξει και πρέπει να τους αποθεώσουμε για αυτό; Αν πράγματι επιθυμούν να υπερασπίσουν τον λαό, αν στοχεύουν στην υπεράσπιση των μικρομεσαίων και την σύγκρουση με το κατεστημένο γιατί δε βγάζουν τις μάσκες τους; Γιατί δεν συμμετέχουν ενεργά σε κινήματα και άλλες δραστηριότητες που μπορούν με πραγματικό αγώνα και όχι με διαδικτυακό κλεφτοπόλεμο να εκφράσουν τις απόψεις τους; Προφανώς διότι είναι δειλοί και δεν είναι μόνο αυτό αλλά είναι και επικίνδυνοι καθότι πρόσφατα απείλησαν πως θα διακόψουν προσωρινά τη λειτουργία όλου του παγκόσμιου ιστού. Σκεφτείτε το. Πρόσβαση σε ηλεκτρονικά μηνύματα, σε κοινωνικά δίκτυα, σε πληρωμές μέσω τραπεζών, στην ψυχαγωγία, την ενημέρωση, την επικοινωνία, την τηλε-εργασία, όλοι θα καταρρεύσουν, οπότε και οι Anonymous θα μπορούν να χαρακτηριστούν πλέον και τρομοκράτες.

Επειδή λοιπόν επιτέθηκαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI, δε σημαίνει πως είναι ήρωες. Το αντίθετο. Δεν είναι τίποτα παραπάνω από κοινοί τρομοκράτες, εκβιαστές και δειλοί κουκουλοφόροι που απλά εκφράζουν απόψεις με το έτσι θέλω παίζοντας τους (ηλεκτρονικούς) θεούς χωρίς όμως να μπορούν να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό. Άκυρο στους Anonymous, αγαπητοί αναγνώστες!

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ANONYMOUS :[

3 σχόλια:

  1. Oι "επώνυμοι" όμως, αν και δεν μπαίνουν σε σελίδες κάνουν τρομοκρατία με τον δικό τους τρόπο λέγωντας πως τηρούν τους νόμους τη στιγμή που έχουν καταστρατηγήσει το σύνταγμα!!!
    Όχι, δεν είναι δειλοί οι anonymous!!!Δειλοί είναι εκείνοι που φοβούνται το λαό, που κρύβωνται πίσω από νόμους που τους απαλάσουν από κάθε ευθύνη.Δειλοί είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από "πολιτικά άσυλα" για να χτίσουν τις βίλες τους!!!
    Πόσα και πόσα σκάνδαλα γίνονται κάθε μέρα και τα "κουκουλώνουν";;;Αυτές είναι οι πιο άθλιες κουκούλες, όχι των anonymous!!!

    Υ.Γ.
    λυπάμαι για το ύφος της γραφής μου, αλλά με πνίγει το δίκιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σεβαστή η άποψη σου φίλε μου και μάλιστα δε θα διαφωνήσω καθόλου, όμως δεν αναιρεί την άποψη μου για τους ηλεκτρονικούς τρομοκράτες που νομίζουν (όπως και πολλοί πολιτικοί) πως είναι υπεράνω νόμων και τάξης :[

      Διαγραφή
  2. Να σε βάλω να σκεφτείς λίγο φίλε μου:
    Yπό την οπτική που βλέπεις την έννοια την τρομοκρατίας, ο Κανάρης ήταν τρομοκράτης μέσα στο Οθωμανικό Κράτος όταν έβαζε φωτιά στην Τουρκική ναυαρχίδα, γιατί ακόμη δεν υπήρχε σε Κρατική υπόσταση η Ελλάδα, άρα ασχέτως του τι πρέσβευε(όπως ξέρουμε ήθελε να ελευθερωθεί η Ελλάδα)ήταν σύμφωνα με την οπτική σου ένας τρομοκράτης!Τα έθνη μάλιστα της Ευρώπης, τις ταραχές στην Τορυρκία(και ειδικά στην Χερσόνησο μας)τις βλέπανε όπως βλέπουμε εμείς τις ταραχές στην Γάζα σήμερα.
    Σκέψου λοιπόν, πως αν είναι όντως τρομοκράτες οι anonymous(με βάση την οπτική σου)πολλές φυσιογνωμίες της Ελληνικής Επανάστασης πρέπει να θεωρηθούν "τρομοκράτες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το