Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

προβληματισμός δευτέρας - ΔΙΑΔΡΑΣΗ ΜΑΙΟΥ: ΕΙΜΑΙ ΟΤΙ ΨΗΦΙΖΩ;

Καληνωρίσματα. Αφορμή για τη σημερινή διάδραση στάθηκε ένα «ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ» πριν καιρό στο yannidakis στο οποίο έπρεπε να απαντήσουμε αν στα πλαίσια της ελευθερίας της έκφρασης μπορούμε να ξεπεράσουμε το ταμπού το οποίο μας θέλει να κρατάμε κρυφό το πολιτικό κόμμα το οποίο υποστηρίζουμε ή ψηφίζουμε (στις μέρες μας είναι διαφορετικά πράγματα).

Πράγματι, είναι αλήθεια πως εξαιτίας αυτού του κολλήματος κι ενώ δεν ντρεπόμαστε http://ecogreensalonika.files.wordpress.com/2009/10/politika-kommata-thumb-large.jpg να εκφραστούμε για όλα τα υπόλοιπα, το κόμμα παραμένει επτασφράγιστο μυστικό και αυτό είναι το κλειδί της αναστάτωσης που προκαλείται από τους έλληνες πολίτες σε έρευνες. Είναι αλήθεια πως όλοι, χωρίς σοβαρές εξαιρέσεις, κατακρίνουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης, των βουλευτών και των πολιτικών στο σύνολό τους, για τη διαφθορά και τη συνεχή πτώση σε κάθε τομέα της χώρας μας σε βαθμούς απόλυτους ή συγκριτικά με άλλες.

Κι όμως την ίδια στιγμή τα μεγάλα κόμματα δε χάνουν σχεδόν καθόλου σε δύναμη και σε ψήφους, διατηρώντας τον δικομματισμό στα γνωστά τεράστια επίπεδα πόλωσης, ακόμα κι αν στις χθεσινές εκλογές ο δικομματισμός δέχτηκε μεγάλο πλήγμα παρέμεινε η κυριότερη επιλογή του ελληνικού λαού. Ε, πως γίνεται αυτό ρε παιδιά; Κι όμως στην Ελλάδα γίνεται! Ώσπου έρχεται η σημερινή Διάδραση και αποφασίζει να σπάσει το κατεστημένο. Όσοι (τολμούν να) συμμετέχουν πρέπει να αποδείξουν πως τουλάχιστον όσοι ασχολούνται με τον χώρο των blogs έχουν την πυγμή να κάνουν τη διαφορά χτυπώντας τις ανόητες και άνευ λογικής, συνήθειες του παρελθόντος.

Κανείς δεν διαφωνεί πως η κομματική μας πεποίθηση δεν είναι αυστηρά προσωπικό δεδομένο, όμως δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό πρέπει να είναι κρυφό. Έτσι, στη σημερινή διάδραση καλούμαστε να ψηφίσουμε! Γράψτε τι ψηφίσατε στις τελευταίες εκλογές και για ποιο λόγο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ :[

5 σχόλια:

  1. Αυτός που βρήκε ενα περιστέρι με σπασμένο φτερό τώρα ξέρει πως είμαι εγώ :)
    Xαιρετώ σε και σου λέω πως είμαι πάντα εδώ μα έπαψα πια να μιλώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μου λείπουν οι έγκυρες παρεμβάσεις σου, πολύ συχνά για να διορθώσεις τα κακώς κείμενα στην πορεία των 6 χρόνων (τον άλλο μήνα) της σελίδας.
      Ποτέ δεν χάιδεψες αυτιά και είναι μεγάλη χαρά να ξέρω πως παραμένεις στο yannidakis. Πάντα μιλούσαμε για φτερά, απλά του yannidakis, ήταν φτερά νυχτερίδας.
      Να είσαι καλά :[

      Διαγραφή
  2. Θα σου απαντήσω..αν κι εκτός θέματος με το δικό μου φτερό
    Εγω ο σπούργος φουσκωμένος απο έξεις
    και Θορυβώδης απο λέξεις
    κελάηδησα φτενά και ακριβά
    ράμφισα μεγάλα και μικρά
    έφτυσα τα μαγαρισμένα
    Πιάστηκα στο δόκανο
    απο ανενεργές σχέσεις
    ραδιενεργές θέσεις
    ευτελεις εκθέσεις
    εθιστικές ενέσεις...
    Μιας άνοιξης Παρασκευή
    κι ώρα 2 νυχτερινή
    Εχων σώας τας φρένας
    ζαλίστηκα πικρά
    απ το πολύ μπλα μπλα..
    Μια φωνή μου πε πως
    κλειδώθηκα κι εγω στην κριτική
    πολέμαγα νυσταγμένα
    τα κοιμισμένα
    κι ολα τ`αλλα πουλιά
    μέναν μαρμαρωμένα.
    Ισως αφήνω χρωστούμενα
    γνωμες-συγνώμες
    εντολές- εκκρεμότητες
    Μα πως να τ`αφήσω όλα τακτοποιημένα?
    Διαβεβαιομένες αβεβαιότητες!!
    παλιά και μελλούμενα
    Μόνο οι νεκροί τα έχουν όλα τακτοποιημένα
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LtNFQ7RJbaQ
    Ενα όμως μπορώ να το τακτοποιήσω:Σ`ευχαριστώ για όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ, ΑΥΡΙΑΝΟΙ ...ΣΩΤΗΡΕΣ?

    ΠΟΤΕ!

    ΡΙΧΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

    ΒΕΒΑΙΩΣ, ΑΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΝΕ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΚΟΚΚΙΝΟΜΠΛΕ ΚΑΤΑΠΙΟΝΕΣ ΠΟΥ ΧΑΙΡΕΤΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΜΑΙ "ΜΑ ΠΑΛΙ ΚΛΕΒΟΥΝ? ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΑΝ ΝΑ ΚΛΑΒΟΥΝ?"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το