Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

προβληματισμός δευτέρας - ΔΙΑΔΡΑΣΗ ΙΟΥΝΙΟΥ: ΦΤΙΑΞΕ THN ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Καληνωρίσματα. Σε λίγες ημέρες ξεκινά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Η Εθνική μας κατάφερε για μία ακόμη φορά να προκριθεί στην τελική φάση μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης και φυσικά κανείς δεν μπορεί να την υποτιμήσει. Άλλωστε είναι μία από τις ελάχιστες που έχουν στο ενεργητικό τους ένα τρόπαιο και φυσικά αναφέρομαι σε αυτό που κατακτήσαμε το 2004 στην Πορτογαλία με έναν ηρωικό τρόπο.

Αυτό ανήκει στο παρελθόν και η ομάδα μας είναι έτοιμη να εμφανιστεί imageξανά στα γήπεδα, προσβλέποντας σε μία αξιοπρεπής εμφάνιση. Στη σημερινή Διάδραση εξετάζουμε την ομάδα και πιο συγκεκριμένα τους παίκτες που την απαρτίζουν. Η σωστή επιλογή των παικτών αυτών καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και την πορεία της στην διοργάνωση. Η Ελλάδα έχει καταφέρει εδώ και καιρό να βρίσκεται στις καλύτερες ομάδες του κόσμου και αυτό το πιστοποιεί η αξιολόγηση της FIFA η οποία την φέρνει στην δέκατη τέταρτη θέση του κόσμου αυτή τη στιγμή, αφήνοντας πίσω μεγαθήρια όπως η Γαλλία. Αυτήν την υψηλή θέση καλούνται να υπερασπιστούν προσεχώς οι διεθνείς μας.

Η ομάδα φημίζεται για το σφιχτό ποδόσφαιρο που παίζει. Κλειστή άμυνα που δέχεται λίγα γκολ και επιθετικοί που ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργήσουν μια καλή ευκαιρία σε μια ενδεχόμενη αντεπίθεση ή μια στημένη φάση. Οι παίκτες που φορούν την φανέλα με το εθνόσημο το τελευταίο διάστημα είναι από τις κορυφαίες ελληνικές ομάδες, αλλά και από πολλές ξένες που συμμετέχουν στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ενδεικτικά αναφέρω τον Γιώργο Σαμαρά ο οποίος φέτος πανηγυρίζει το πρωτάθλημα της Σκωτίας.

Οι παίκτες μας θα δώσουν τα πάντα για να πετύχουν ότι καλύτερο μπορούν στην διοργάνωση και εμείς πρέπει να τους στηρίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Όμως ποιοι θα είναι οι παίκτες που θα ταξιδέψουν τελικά το καλοκαίρι στην Πολωνία και την Ουκρανία φορώντας το εθνόσημο; Ο προπονητής της ομάδας, Fernando Santos κατέληξε στους 25 από τους τελικούς 23 που θα πάρουν φανέλα στην διοργάνωση, αλλά ας μην μείνουμε εκεί. Εσείς επιλέξτε με βάση τις δικές σας προτιμήσεις. Στην σελίδα της Εθνικής μπορείτε να πάρετε μερικές ιδέες.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το