Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

προβληματισμός τετάρτης ~ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΚΙΝAEI ΑΠΟ ΧΘΕΣ

Καληνωρίσματα. Επιτέλους άσπρος καπνός! Επιτέλους έχουμε κυβέρνηση και αφού περάσαμε χρόνο και δημοσιεύματα σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα ή την συμπεριφορά ορισμένων κομμάτων, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για κάτι πιο πρακτικό. Τι περιμένουμε από αυτήν την κυβέρνηση; Ποιες είναι οι αρμοδιότητές της;

Στο “Ερώτημα Μαΐου”  ασχοληθήκαμε με τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης πριν καν αυτή προκύψει. Από τις απαντήσεις σας προέκυψε πως το σημαντικότερο θα ήταν η ελάφρυνση του τρόπου με τον οποίο εφαρμόζεται το μνημόνιο. Άρα η επικαιρότητα δικαιώνει τους αναγνώστες του yannidakis, καθώς παντού διαβάζουμε σήμερα πως η Ελλάδα όχι μόνο επιθυμεί, αλλά για πρώτη φορά μπορεί κιόλας να αλλάξει μερικά πράγματα ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεων. Σε αυτό αναφέρεται η επιμήκυνση του ή ακόμα και επιτάχυνση επιστροφής μας στις αγορές.

Αυτό όμως που για μένα αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα, imageείναι ακριβώς αυτό που δεν έγινε από το 2009 και μετά όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν υπερβολικά απασχολημένη με τα περί χρέους μας. Κοινωνική Πολιτική αγαπητοί αναγνώστες. Ασφαλώς η ισχυροποίηση των τραπεζών θα έχει ως συνέπεια την ρευστότητα στην αγορά που τόσο ανάγκη έχει ο κόσμος σήμερα. Ύστερα η τόνωση της επιχειρηματικότητας, και της οικοδομής η οποία κινεί με το φαινόμενο της αλυσίδας πολλά σχετικά ή μη επαγγέλματα και τέλος η ανταγωνιστικότητα. Αυτό σημαίνει το άνοιγμα των επαγγελμάτων που έτσι κι αλλιώς βρίσκεται στον προγραμματισμό και ο έλεγχος των τιμών. Αυτά τα δύο μέτρα θα φέρουν την μείωση των τιμών εξαιτίας του ανταγωνισμού και την αύξηση της ζήτησης μα περισσότερο απ’ όλα τη δημιουργία θέσεων εργασίας και μείωση της ανεργίας.

Όταν στην αγορά υπάρχει χρήμα, τότε ο κόσμος μπορεί να κάνει υπομονή. Μπορεί να περιμένει την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία, την επίλυση πάγιων προβλημάτων στην Υγεία, την Ασφάλεια στους δρόμους και τις γειτονιές κλπ. Τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης δεν είναι βεντέτες. Υπάρχουν πολλά άπειρα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που αναλαμβάνουν βαριά χαρτοφυλάκια και η στήριξη των δύο άλλων κομμάτων έχει γίνει με πολύ διακριτικό τρόπο για ευνόητους λόγους. Όμως και στην Βουλή επικρατεί ένας άνευ προηγουμένου πλουραλισμός και πολλοί βουλευτές από πολύ διαφορετικές πολιτικές θέσεις θα μπορέσουν -όπως όλοι ελπίζουμε- να προσφέρουν κοινωνικό έργο.

Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει περίοδο χάριτος, δεν έχει χρόνο προσαρμογής. Πρέπει να αρχίσει το νομοθετικό έργο από σήμερα κιόλας. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις. Οι υποσχέσεις τελειώσαν και η εξαθλίωση δείχνει τον δρόμο που είναι μόνο προς τα πάνω. Δύσκολος, ανηφορικός, αλλά προς τα πάνω. Φτιάξτε την Ελλάδα. Τώρα!

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το