Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

εκ-παιδεύovτας το αύριο ~ βαπτίστηκε η δούλη του θεού

μία μητέρα περι-γράφει πως είναι να μεγαλώνεις την αυριανή γενιά, σήμερα

Μεγάλη χαρά σε ουρανό και γη όταν ένα παιδί γεννιέται πόσο μάλλον όταν ένα παιδί βαπτίζεται. Μεγάλη χαρά σε όλη την οικογένεια που ανήμερα της Παναγίας το μικροσκοπικό μας αγγελούδι έγινε χριστιανή ορθόδοξη παρουσία Θεού και ανθρώπων.

Δε ξέρω αν αυτό που θέλω να σας περιγράψω είναι το όμορφο της φόρεμα, τα όμορφα της παπούτσια, τους χορούς και τα τραγούδια και την ωραία δεξίωση όσο αυτό που θέλω είναι να σας περιγράψω τη διαφορά που είδα στο παιδί αφού βαπτίστηκε. Μετά από μια βδομάδα που το παιδί ήταν μέσα σε υπερένταση, εκνευρισμό και μουρμούρα ακόμα και την ημέρα της βάφτισης της αφότου έγινε το μυστήριο το παιδί άλλαξε. Η μουρμούρα και η γκρίνια καλύφθηκε από ένα γλυκό και ήρεμο χαμόγελο και από μια αγκαλιά που ευχαρίστως ήθελε να χαρίσει σε όλο τον κόσμο. Μια γλυκιά αρμονία υπήρχε στις κινήσεις της και στο πρόσωπό της και η διάθεσή της απόλυτα ευχάριστη. Το νανούρισμα της ήταν τα τραγούδια ή ο άγγελος που εκείνη την μέρα ήρθε κοντά της και την αγκάλιασε; Άραγε τι ήταν αυτό που για πάνω από 5 ώρες την έκανε να κοιμηθεί χωρίς να ενοχληθεί από κανέναν θορυβώδη παράγοντα;

Εβαπτίσθη, εφωτίσθη έλαβε πνεύμα άγιο και φάνηκε αμέσως; Από εκείνη την μέρα μας φαίνεται διαφορετική. Βλέπουμε το διαπεραστικό της βλέμμα και ένα πρόσωπο να φεγγοβολά και ένα πιο μεγάλο παιδάκι να συμβιώνει μαζί μας. Ο μπαμπάς της λέει ότι ομόρφυνε. Ότι και αν συνέβη με συγκινεί το μικρό μου Δεσποινάκι. Περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία να μου πείτε πως βιώσατε την βάπτιση του παιδιού σας. Εις το επανειδείν.

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας 
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

3 σχόλια:

  1. Από τα ωραιότερα σου άρθρα!Να σας μεταφέρω και από εδώ πως ήταν όλα υπέροχα!Να μας ζήσει η μικρούλα και να γίνει μια σωστή Χριστιανή όχι στους τύπους αλλά στην ουσία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστούμε πολύ για την καλή σας διάθεση και αγάπη όχι μόνο ως προς το δικό μας πρόσωπο αλλά και ως προς το πρόσωπο της μικρής. ευχαριστώ και για το σχόλιό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ευχηθώ κι εγώ να σου ζήσει. Θα συμφωνήσω πως είναι από τα καλογραμμένα σου κείμενα.
    Εύχομαι ότι καλύτερο :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το