Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN ~ comics της εβδομάδας :[ batman live :[ the dark knight rises ειδήσεις :[ the dark knight returns

θρύλος του Batman
το πρώτο ελληνικό blog για όλα τα νέα από τον Θρύλο του Batman 73 χρόνια μετά. Παρουσίαση όλων των εξελίξεων

 ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (COMICS) 
Batman (2011-) #0
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Σε αυτό το επετειακό τεύχος, ο Bruce μόλις έχει γυρίσει στο Gotham από την πολυετή του περιπλάνηση και κάνει τα πρώτα του βήματα εναντίον της συμμορίας των Red Hood ενώ παράλληλα κινεί τις πρώτες υποψίες του Gordon αλλά και τις αμφιβολίες του Alfred που προσπαθεί να τον πείσει να ανέβει στο υπόλοιπο σπίτι (εκτός της σπηλιάς) και να ζήσει ως Bruce. Την ίδια ώρα ο Bruce αναζητά έναν τρόπο να δρα χωρίς να φαίνεται (πριν σκεφτεί την ιδέα του Batman).
Στην παράλληλη ιστορία, θα δούμε το ξεκίνημα όλων των συμμάχων του. Ο Jim Gordon προσπαθεί να πείσει την κόρη του Barbara πως ο Batman είναι το σύμβολο που αναζητούσε η κοινωνία για να πιστέψει στην δικαιοσύνη και πως αποτελεί την έμπνευση των επόμενων "ηρώων" αυτή της πόλης που θα παλέψουν για το καλό. Τελικά, δείχνει πως πείθει την κόρη του. Την ίδια ώρα, ο Tim Drake (τρίτος Robin) είναι μαθητής και μάλιστα άριστος, ενώ ξεσκεπάζει τον διευθυντή του σχολείου για υπεξαιρέσεις βλέποντας πως το σχολείο είναι πολύ εύκολο για αυτόν και αναζητώντας κάτι πιο σημαντικό για να κάνει τη ζωή του. Παράλληλα βλέπουμε την ιστορία του Jason Todd (δεύτερος Robin) που μπαίνει σε ένα κατάστημα με ψιλικά με έναν φίλο του για μία ληστεία. Όσο ο φίλος του κλέβει εκείνος πρέπει απλά να φυλάει την εξώπορτα και την ταμεία. Την καθησυχάζει πως δεν θα της κάνουν κακό και πως απλά θέλει λίγα λεφτά για το νοίκι τους, όταν όμως της λέει το όνομα του εξοργίζει τον φίλο του ο οποίος σκοτώνει την κοπέλα. Ο Jason βγάζει τη μάσκα και δέρνει μέχρι θανάτου τον φίλο του ορκιζόμενος να μην αφήσει άλλον να κάνει κακό σε άνθρωπο. Τέλος, ο Richard Grayson (πρώτος Robin) ενώ κάνει πρόβες για τα ακροβατικά του ακούει μία κοπέλα να φωνάζει για βοήθεια ενώ την λήστεψαν. Ο νεαρός παίρνει την τσάντα της και την επιστρέφει.
Και οι τρεις, καθώς και η κόρη του Gordon αντικρίζουν για πρώτη φορά τον προβολέα με το σύμβολο του Batman και αισθάνονται το ίδιο συναίσθημα. Θέλουν να προσφέρουν για το κοινό καλό. Ένα τέτοιο σύμβολο δεν αναζητούμε κι εμείς;

Batman and Robin (2011-) #0
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Σε αυτό το επετειακό τεύχος βλέπουμε την γέννηση του Damian al Ghul - Wayne από την Talia στην Μέση Ανατολή χωρίς ο πατέρας να το γνωρίζει. Μαθαίνουμε για την αυστηρή γαλούχηση του παιδιού μέσα από αυστηρή εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες, τις επιστήμες, την μηχανική, την τέχνη και οτιδήποτε μπορεί να τελειοποιήσει έναν άνθρωπο. Στην ηλικία των 10, η Talia αποκαλύπτει στο αγόρι ποιος είναι ο πατέρας του και μαζί κατευθύνονται σε αυτόν για μία σοκαριστική γνωριμία που δεν συνεχίζει στο τεύχος αυτό.
Αξίζει όμως να αναφέρουμε το τι μαθαίνουμε για το παιδί. Η Talia τον διδάσκει για την ιστορία του Μεγάλο Αλεξάνδρου και ως άλλη Ολυμπιάδα του υπόσχεται μία αυτοκρατορία που μαζί θα φτιάξουν κατακτώντας τον κόσμο. Του γνωρίζει πως το όνομα Damian πήρε το όνομα του από το ελληνικό Δαμιανός που σημαίνει δαμάζω ενώ του διηγείται την ιστορία του Βουκεφάλα.

Batgirl (2011-) #0
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Και εδώ έχουμε επετειακό τεύχος με την Barbara Gordon να μονολογεί για τον διοικητή της αστυνομίας και προσωπικό της ήρωα, τον James Gordon και πατέρα της. Η νεαρά έτυχε να βρίσκεται στην απόδραση ενός κρατούμενου με τον οποίο μονομάχησε και κέρδισε, όμως λίγο μετά τα συγχαρητήρια που της έδωσε ο ίδιος ο Batman που μόλις είχε φτάσει στο σκηνικό, την στιγμάτισαν για πάντα. Έφτιαξε την δική της στολή και συνεργάστηκε με τον Σκοτεινό Ιππότη και τον Robin στους σκοτεινούς δρόμους της πόλης, όταν αποφάσισε να σταματήσει για να αφοσιωθεί στις σπουδές της. Όταν όμως αποφάσισε να παρατήσει το σκοτάδι για μια κανονική ζωή, το σκοτάδι βρήκε εκείνη και ο Joker έφτασε σπίτι της.

Batman Beyond (2012-) #11
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Όλα μπορούν να συμβούν στο μέλλον και ο στρατός από 10000 κλόουν που απειλούν το Gotham αναγκάζει τον νέο ήρωα του μέλλοντος να προχωρήσει σε μία συνεργασία που ούτε ο ίδιος δε θα πίστευε ποτέ ότι θα έκανε. Όμως προτεραιότητά του είναι το κοινό καλό και εκεί οι εγωισμοί δεν έχουν θέση.

New Teen Titans (1980-1988) #21 και #22
*εξώφυλλο*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Διπλό τεύχος αυτόν τον μήνα για τους νεαρούς ήρωες. Στο πρώτο τεύχος μαθαίνουμε πως πεθαίνει η κοπέλα του Cyborg και μόνο τότε εκείνος αποφασίζει να σπείρει τον πανικό στην πόλη. Οι νεαροί ήρωες όχι μόνο πρέπει να τον σταματήσουν, αλλά και να βρουν τον σωστό τρόπο μέσα από την ανακάλυψη της αλήθειας για τον θάνατο της κοπέλας.
Οι Robin, Wonder Girl, Raven και Kid Flash παγιδεύονται από μία συμμορία από "Αράχνες" και προσπαθούν να λάβουν βοήθεια από την υπόλοιπη ομάδα για να δραπετεύσουν.

Batman: Arkham Unhinged #42
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Αυτό το μήνα ο Batman πρωταγωνιστεί όταν προσπαθεί να σταματήσει τον Hugo Strange ο οποίος μόλις ξεκινάει τους βομβαρδισμούς στην περιοχή του Ασύλου. Ο ήρωας είναι πολύ απασχολημένος προσπαθώντας να κάνει κάτι χωρίς να σκοτωθεί ο ίδιος, όπου του είναι αδύνατο να προβλέψει το χειρότερο! Ο επιστήμονας έχει προγραμματίσει κι άλλη επίθεση σε ένα σημείο του Gotham πολύ ιδιαίτερο για τον ήρωα...

Legends of the Dark Knight (2012-) #14
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Μία εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, ετοιμάζει ταινία αφιερωμένη στον ήρωα. Όταν όμως ξεκινούν τα γυρίσματα αποφασίζει να επιτεθεί ο πραγματικός Joker όχι μόνο στα γυρίσματα μα και σε ολόκληρη την πόλη. Τότε είναι που παρεμβαίνει ο αληθινός ήρωας για να σώσει την πόλη!

 ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ BATMAN LIVE
*σύνδεσμος*πολυμεσικό*πολυμεσικό*
Aυτήν την περίοδο ο θίασος του Batman Live βρίσκεται στις ΗΠΑ για παραστάσεις και εκεί οι ηθοποιοί Sam Heughan και Emma Clifford που υποδύονται τους Batman και Catwoman αντίστοιχα μίλησαν για τους ρόλους τους. Αφενός ο ήρωας είπε πως ήταν ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε ενώ έδωσε έμφαση στην στολή του. Παράλληλα η νεαρή ηθοποιός μίλησε για τις απαιτήσεις του ρόλου στον οποίο κρεμιέται από σκοινιά και κάνει ακροβατικά ζωντανά την ώρα της παράστασης ενώ συμπλήρωσε πως είναι ένας ονειρικός ρόλος καθώς η Catwoman είναι συγχρόνως και καλή και κακή.

ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ THE DARK KNIGHT RISES
*συνέδριο*εικόνα*δίαιτα*catwoman*εικονογραφημένο*
:[ Αυτήν την εβδομάδα στα νέα για την ταινία έχουμε την εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Paul Franklin, διευθυντής των εφέ της ταινίας στην οποία αποκάλυψε αρκετά μυστικά του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία στις 16 Οκτωβρίου.
:[ Έχουμε νέα για την κυκλοφορία του Blu-Ray και DVD από την παραγωγή, καθώς οι φήμες το θέλουν να κυκλοφορεί 7 Δεκεμβρίου και στην φουλ έκδοση του θα αποτελείται από 2 blu-ray και 1 DVD.
:[ Ελληνικό αφιέρωμα στον τρόπο που η Anne Hathaway απέκτησε ή μάλλον δημιούργησε το σώμα που της επέτρεψε να φορέσει αυτήν την απίστευτη στολή.
:[ Ένα σπαρταριστό εικονογραφημένο έφτιαξε ένας ερασιτέχνης με την σκηνή όπου ο Gordon είναι στον πάγο και βρίσκει την φωτοβολίδα που του δίνει ο Batman για να φωταγωγήσει την γέφυρα όπου σχηματίζεται το σήμα του. Δείτε το εικονογραφημένο και θα καταλάβετε...

THE DARK KNIGHT RETURNS
*trailer1*trailer2*εικόνα*εικόνα*εικόνα*εικόνα*blu-ray*deleted scenes*
H κυκλοφορία της μεταφοράς της ομώνυμης νουβέλας σε ταινία κινουμένων σχεδίων πλησιάζει και εμείς είχαμε αυτήν την εβδομάδα την ευκαιρία να δούμε δύο trailer από την ταινία. Το ένα ουσιαστικά μας συνδέει στην όλη ιστορία του μεγάλου σε ηλικία ήρωα. Η ταινία κυκλοφορεί στις 25 Σεπτεμβρίου.
Σε αυτό, όπως όλα δείχνουν δε θα υπάρχει τελικά ενότητα με κομμένες σκηνές από την ταινία όπως αρχικά φημολογούνταν. Άλλωστε σε καμία του ταινία δεν το έχει επιτρέψει αυτό ο Nolan, ενώ όπως δήλωσε πρόσφατα σκέφτεται να κυκλοφορήσει κάποιο βιβλίο με την εμπειρία των γυρισμάτων καθώς υπάρχουν μια σειρά από σκηνές που δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτές με την εικόνα(!) ενώ η ενότητα με τις κομμένες σκηνές απογοητεύει τον θεατή(!)

 ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 
ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΗΡΩΑΣ Ο CHRISTIAN BALE
*σύνδεσμος*εικόνα*εικόνα*
Ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Σκοτεινό Ιππότη στην πρόσφατη τριλογία πραγματοποίησε την ευχή ενός παιδιού που έπασχε από λευχαιμία και μοναδική του ευχή ήταν να συναντούσε τον Batman. Ο ηθοποιός πέταξε έως την πόλη όπου νοσηλεύεται το παιδί και συναντήθηκε με αυτό και την οικογένεια του πραγματοποιώντας την ευχή του. Όπως μαθεύτηκε αργότερα, το παιδί έπεσε σε κόμμα τις επόμενες ημέρες, πρόλαβε όμως να πραγματοποιήσει την ευχή του!

ΦΙΓΟΥΡΑ HARLEY QUINN
*σύνδεσμος*εικόνα*
Κυκλοφόρησε νέα φιγούρα από την ειδική σειρά της DC με την αγαπημένη του Joker, Harley Quinn.

ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΗΡΩΕΣ
*εικόνα*
Ένα φανταστικό εικονογραφημένο σκίτσο έφτιαξε κάποιος ερασιτέχνης με τα alter ego των Bruce Wayne και John Stark να μοιράζονται το κοινό τους στοιχείο: τον πλούτο τους. Βέβαια οι δύο ήρωες ανήκουν σε διαφορετικές εκδοτικές και το λογικό είναι να μάχονται μεταξύ τους. Ναι: με λεφτά! Ποιος φτωχός όμως ήρωας θα βγει ωφελημένος από την σύγκρουση αυτή; Δείτε το εικονογραφημένο και θα καταλάβετε


σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το