Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΚΟΙΝΩNIA ~ απάντηση σε αναγνώστες & απολογισμός

Εδώ και μερικές εβδομάδες και συγκεκριμένα από τα τέλη Αυγούστου οπότε και ανακοίνωσα την αναδιάρθρωση του yannidakis με σλόγκαν "έμφαση στην ποιότητα ~ όχι στην ποσότητα" έχω δεχθεί αρκετά μηνύματα από αναγνώστες -τα περισσότερα από ποτέ- που εντάθηκαν ακόμα περισσότερο κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου. Στην αρχή, απαντούσα καθημερινά σε όλους, ύστερα ομαδοποίησα τα μηνύματα αυτά και το τελευταίο διάστημα απλά συγκράτησα το ύφος και το νόημα των μηνυμάτων ώστε να δώσω μία απάντηση την τελευταία ημέρα του πρώτου μήνα της νέας μορφής του yannidakis.

Αν και πίστευα πολύ στο νέο βήμα που άνοιγα με τις νέες ενότητες, τη συνεργασία μου με νέους συντάκτες και τη νέα πιο λειτουργική μορφή των δημοσιεύσεων, ήξερα πως μειώνοντας το πλήθος των δημοσιεύσεων ανά ημέρα κατά 50% θα είχε αντίκτυπο και στις επισκέψεις σας. Διαψεύτηκα!

Αρχικά από τα μηνύματα σας "[...]ο σωρός από δημοσιεύσεις και αναδημοσιεύσεις, αποπροσανατολίζει. Αν τολμήσεις μείωση ενοτήτων ο κόσμος θα το εκτιμήσει". "Οι καθημερινοί χρήστες, έχουμε υπερβολικά πολλές ιστοσελίδες να επισκεφτούμε και υπερβολικά πολλούς φίλους στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθήσουμε. Το λίγο και επιλεκτικό θα τύχει μεγαλύτερης ανταπόκρισης [...]". Και ύστερα από τις επισκέψεις σας. Είναι γεγονός πως είδα στο yannidakis οι επισκέψεις σχεδόν να διπλασιάζονται αυτόν τον μήνα! Αρχικά πίστεψα πως πρόκειται για μία δημοφιλή καταχώρηση, σύντομα όμως είδα τον διπλασιασμό επισκέψεων να παγιώνεται, οι φίλοι στο facebook και το google+ να μεγαλώνουν και τελικά το στοίχημα της ποιότητας έναντι της ποσότητας, να κερδίζεται!

Θέλω πρώτα να ευχαριστήσω τους παλιούς και καλούς αναγνώστες μου που πιάστηκαν από το καράβι των προβληματισμών του yannidakis κάποια στιγμή σε αυτήν την εξάχρονη πορεία, αλλά και τους νέους που μέσα σε μια θάλασσα επιλογών πρόσθεσαν το yannidakis στις αγαπημένες επιλογές τους. Τα μηνύματα σας μου δίνουν μεγάλη δύναμη για τη συνέχεια, δικαιολογούν την σοβαρή μου ενασχόληση με τον χώρο και θέλω μαζί σας να καλωσορίσω τους παλιούς και νέους συντάκτες, τον Νίκο, τον Βασίλη, τον Άρη, την Εντίτα, τον Μιχάλη και την Ιωάννα για τις δικές τους δημιουργίες στην σελίδα. Σας έδειξαν αυτόν τον μήνα τα πρώτα δείγματα γραφής τους και όλοι μαζί υποσχόμαστε, καλύτερο, πιο δημιουργικό και πιο ενδιαφέρον yannidakis, ώστε όλοι μαζί να συνεχίζουμε να προβληματιζόμαστε στα γνωστά και άγνωστα της κοινωνίας μας. Μιλήστε για μας στους φίλους σας και μεγαλώστε την παρέα μας :[ 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ YANNIDAKIS

2 σχόλια:

  1. Ενας είναι ο Γιαννιδάκης!!! Μπορείς να μην τον διαβάζεις;
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τιμή μου που είσαι δίπλα στο yannidakis εδώ και χρόνια.
      Επειδή δεν σκοπεύω να πάω πουθενά και οι προσπάθειες για την ανάπτυξη του yannidakis συνεχώς εντείνονται, αναγνώστες με το βάθος και την ποιότητα ανθρώπων σαν εσένα, αποτελούν βασικό συστατικό επιτυχίας της σελίδας :[

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το