Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

EPΩΤΗΜΑ OΚΤΩΒΡΙΟΥ ~ αποτελέσματα ψηφοφορίας

Καληνωρίσματα. Αυτόν τον μήνα στην ενότητα ασχοληθήκαμε με μία επί μέρους πολιτική της κυβέρνησης και συγκεκριμένα με την πώληση ή μακρά μίσθωση ελληνικών νησιών. Στο κείμενο εξετάσαμε όλες τις παραμέτρους, όπως τις δικλείδες που αφορούν τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν τα προς πώληση των νησιών. Και ύστερα τέθηκε το ερώτημα. Ένα ερώτημα που ουσιαστικά αφορούσε την έγκριση της συγκεκριμένης πολιτικής από τον κόσμο.

Εκ των απαντήσεων που προέκυψαν λοιπόν, προκύπτουν βασικά συμπεράσματα τα οποία παρουσιάζω ευθύς αμέσως. Η απάντηση με τις περισσότερες επιλογές ήταν η απόλυτα αρνητική. Έτσι, το 43,48% των αναγνωστών απάντησε “όχι στην πώληση των συγκεκριμένων νησιών”. Αυτό θα μπορούσε να αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα αν δεν αναλύαμε περαιτέρω τις υπόλοιπες απαντήσεις. Η δεύτερη δημοφιλέστερη απάντηση με 21,71% είναι η: “όχι σε οποιονδήποτε” άρα αυτό το κομμάτι των αναγνωστών είναι θετικό στην πώληση των νησιών αρκεί να υπάρχει ένας περιορισμός στους αγοραστές. Για παράδειγμα σε μία κατ’ ιδίαν συζήτηση μου εκφράστηκε ο προβληματισμός για μια πώληση νησιού σε κάποιον τούρκο επιχειρηματία. Με 17,39% ακολουθούν οι υπόλοιπες δύο επιλογές, δηλαδή το απόλυτο “ναι, στην πώληση νησιών” και το πιο συντηρητικό “όχι, οποιοδήποτε νησί”. Στην τελευταία περίπτωση βλέπουμε πως και πάλι οι αναγνώστες δεν είναι αρνητικοί στην πώληση, αρκεί να μην περιλαμβάνει οποιοδήποτε νησί. Χρησιμοποιώντας μία από τις δικλείδες του σχεδίου, θα έλεγα εγώ να μην είναι κάποιο νησί κοντά στα σύνορα με την τουρκία.

Συνοψίζοντας θα συμφωνήσετε πως τα αποτελέσματα περιπλέκονται αν αναλογιστεί κανείς πως οι αναγνώστες που ψήφισαν “ναι” στην πώληση νησιών με ή χωρίς προϋποθέσεις είναι τελικά το 56,52% του συνόλου, αποτελούν την πλειοψηφία και άρα είναι υπέρ με διάφορα “παραμετρικά αλλά”.

Επόμενο Ερώτημα στο yannidakis θα έχουμε την πρώτη Δευτέρα του Νοεμβρίου, δηλαδή στις 05/11/2012 όπως πάντα στις 12:00.

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το