Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN ~ comics της εβδομάδας :[ the dark knight trilogy :[ the dark knight returns :[ beware the batman

θρύλος του Batman
το πρώτο ελληνικό blog για όλα τα νέα από τον Θρύλο του Batman 73 χρόνια μετά. Παρουσίαση όλων των εξελίξεων

 ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (COMICS) 
Detective Comics #14
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Σε αυτό το τεύχος ο Bruce Wayne θα σωθεί από τα πυρά ενός εγκληματία από τον Osvald δηλαδή τον Penguin. Η αλήθεια είναι πως όλα αποτελούν μέρος ενός σχεδίου το οποίο έχει δημιουργήσει ο ίδιος και ο Wayne το ξέρει καλά. Ένα σχέδιο που όμως ετοιμάζεται να χαλάσει η Poison Ivy η οποία αφού χώρισε με τις Birds of Pray ξεκινά την δική της μεμονωμένη "καριέρα". Μπορεί το σαμποτάζ στα σχέδια του Penguin να είναι για καλό, όμως ο τρόπος που θέλει να το κάνει απειλεί χιλιάδες ζωές στο Gotham μέσω της δηλητηρίασης του νερού. Σε αυτό θα επέμβει ο Batman που προσπαθεί να την σταματήσει όμως και οι δύο θα πέσουν θύματα ενός από τους μπράβους του Penguin ο οποίος θα απαγάγει την Ivy. Ο Batman που θα μείνει πίσω θα πρέπει τώρα όχι απλά να την βρει και να σταματήσει τα σχέδια του Penguin αλλά και να αντιμετωπίσει τον Clayface ο οποίος λίγο νωρίτερα απελευθερώθηκε από το Arkham από την ίδια την Ivy η οποία ζητούσε βοήθεια για το δικό της σχέδιο. Θα τα καταφέρει ο Batman; Θα το μάθουμε τον επόμενο μήνα.

Batwing #14
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Aυτή τη φορά ο ήρωας θα μπλέξει σε μία άνιση μάχη. Στην προσπάθεια του να σώσει τους απροστάτευτους θα τα βάλει με υπερβολικά μεγάλο αριθμό ατόμων οι οποίοι θα καταφέρουν να ελέγξουν τη λογική του και να τον στρέψουν υπέρ τους. Την τελευταία στιγμή θα καταφέρει να βρει και πάλι τη λογική του, όμως δεν αλλάζει πως πρέπει να αντιμετωπίσει υπερβολικά πολλούς εναντίον του.

Legends of the Dark Knight #22
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Στην προσπάθεια του να τα βάλει με το έγκλημα στην πόλη ο Batman προσπαθεί να λύσει το μυστήριο ενός νέου φαινομένου που θέλει την εμφάνιση αντιγράφων από ανθρώπους και αντικείμενα που αγνοούνται. Θα καταφέρει όμως να το κάνει έγκαιρα;

Batman: Arkham Unhinged #50
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Με τα επίπεδα φτώχειας να εξαπλώνονται στην πόλη, η τοπική διοίκηση ξεκινάει προγράμματα πρόσβασης σε τροφή για τους φτωχούς, όμως όπως θα αποκαλυφτεί η διαφθορά έχει χτυπήσει και εκεί αφού η τροφή περιέχει ύποπτα συστατικά που θα ερεθίσουν την έρευνα του ήρωα.

 ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ 
beware the batman
*σύνδεσμος*αφίσα*καλοί*κακοί*
To είχαμε γράψει ξανά κάπου στο καλοκαίρι και σήμερα είμαι σε θέση να γράψω περισσότερα για την καινούρια σειρά κινουμένων σχεδίων με θέμα τον Batman που για πρώτη φορά γίνεται ψηφιακός (CGI). Η σειρά Beware the Batman θα περιλαμβάνει τον ήρωα και το Batmobile όμως για πρώτη φορά στο πλευρό του δεν θα είναι κάποιος από τους γνωστούς ήρωες αλλά η Katana. Η νεαρή Tatsu Yamashiro αποτελεί πρώην μέλος του CIA και είναι εκπαιδευμένη από την Λεγεώνα των Σκιών (Ra's al Ghul). Όπλο της θα είναι το σπαθί της. Aυτήν την περίοδο την συναντάμε στο comic Birds of Pray. Για πρώτη φορά στο πλευρό του Batman θα έχουμε έναν διαφορετικό Alfred Pennyworth. Ποιο ενεργητικός με όπλο και ενεργό ρόλο στην μάχη κατά του κακού!
Οι βασικοί κακοί θα είναι δύο. Ο professor Pyg o οποίος αποτελεί έναν από τους διάσημους κακούς του θρύλου. Επιστήμονας στο επάγγελμα που σε αυτή τη σειρά λανσάρεται ιδιαίτερα μεγαλόσωμος. Mαζί του και ο Mr. Toad για τον οποίο απλά γνωρίζουμε πως είναι τρομοκράτης.
Η σειρά έρχεται το 2013 και μας υπόσχεται πολλές πρωτοτυπίες. Θα προβάλλεται στο Cartoon Network.

the dark knight rises
*συνέντευξη*εικόνα*εικόνα*παραγγελία*
:[ Ξεκινάμε με μία περίληψη της συνέντευξης του Chris Corbould ο οποίος ήταν ο διευθυντής των ειδικών εφέ σε όλη την τριλογία. Ο Chris Corbould είναι ήδη βραβευμένος με oscar και εξήγησε πως στην ταινία θα επιθυμούσε ένα όχημα που θα κινείται στην θάλασσα αλλά ο Nolan δεν το ενέκρινε. Επίσης μίλησε για την εμπειρία των γυρισμάτων μέσα στις πόλεις και το πόσο δύσκολο ήταν να μεταφέρουν το The Bat γύρω από τους ουρανοξύστες αλλά και πως χρειάστηκε να το αποσυναρμολογήσουν και να το συναρμολογήσουν ξανά ώστε να ανέβει από ανελκυστήρα για την σκηνή που φαίνεται στην κορυφή ενός ουρανοξύστη. Τα The Bat ήταν δύο. Επίσης για το Bat-pod αποκάλυψε πως ήταν εξαιρετικά δύσκολο να βρουν γυναίκα οδηγό όταν ο Nolan θέλησε να το οδηγήσει η Catwoman. Τελικά βρήκαν μία η οποία έγινε μόλις η δεύτερη που το οδήγησε. Για την σκηνή στην αρχή του Rises αποκάλυψε πως έγινε με τη μικρότερη εμπλοκή ψηφιακών και πως τα αεροπλάνα ήταν αληθινά αλλά και οι αλεξιπτωτητές πραγματικά έπεσαν από αυτά. Επίσης εξήγησε πως ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία να εργαστεί με τον Nolan καθώς δεν είχε κάνει ποτέ ταινία περιπέτειας και ποτέ δεύτερο μέρος σε ταινία του, όμως κάθε φορά πετύχαινε ακριβώς αυτό που ήθελε παραμένοντας ακριβώς μέσα στον προϋπολογισμό του. Στο Begins δεν ήθελε κάτι πολύ ακραίο, στο TDK άλλαξε εντελώς φιλοσοφία πετυχαίνοντας μεγάλες εκρήξεις και μεγάλες σκηνές δράσης ενώ στο Rises κατάφερε να χρησιμοποιήσει όλους τους ήρωες, τα οχήματα, τις ιστορίες και τα δεδομένα των προηγούμενων ταινιών ενσωματώνοντας τα όλα σε αυτή.
:[ Μέχρι τον επόμενο Ιούνιο του 2013 θα πρέπει να περιμένουμε για την κυκλοφορία δύο φιγούρων του Batman και Bane "The Dark Knight Trilogy Play Arts Kai Bane and Batman" στις οποίες θα δοθεί έμφαση στην μονομαχία τους. Έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε όλα τα όπλα τους ακόμα και την σπασμένη μάσκα του Batman που βέβαια αποτελεί σήμα κατατεθέν της ταινίας. Ωστόσο με 65 δολάρια μπορείτε να κάνετε παραγγελία.

the dark knight returns
*εξώφυλλο*εικόνα*πολυμεσικό*
Το δεύτερο μέρος της ταινίας αναμένεται να κυκλοφορήσει 29 Ιανουαρίου 2013 και ας μην ξεχνάμε πως θα αποτελεί μία ταινία που θα μας κόψει την ανάσα. Πρόκειται για την μεγάλη μάχη του Batman με τον Superman που ακολουθεί κρατική εντολή για να συλληφθεί. Την ίδια ώρα στην μάχη μπαίνει και ο Joker ο οποίος ετοιμάζει ένα πανούργο σχέδιο.

 ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 
Injustice: Gods among us
*σύνδεσμος*εικόνα*εικόνα*πολυμεσικό*
Στο νέο ηλεκτρονικό παιχνίδι που λανσάρεται θα έχουμε εξώφυλλο τον Joker τον οποίο βλέπουμε σήμερα για πρώτη φορά. Η κυκλοφορία του παιχνιδιού αναμένεται τον προσεχή Απρίλιο και αναμένεται να δημιουργήσει πάταγο, αφού ας μην ξεχνάμε πως θα αποτελείται και με τους άλλους ήρωες της Justice League

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το