Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN ~ comics της εβδομάδας :[ συλλεκτικές εικόνες :[ rises αποκαλύψεις & ελληνική κυκλοφορία :[ returns κυκλοφορία

θρύλος του Batman
το πρώτο ελληνικό blog για όλα τα νέα από τον Θρύλο του Batman 73 χρόνια μετά. Παρουσίαση όλων των εξελίξεων

 ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (COMICS) 
Legends of the Dark Knight #28
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Ο Batman σε αυτό το τεύχος που συνεχίζει την ιστορία με τον κανίβαλο κατά συρροή δολοφόνου, θα βρει μία άκρη καταφέρνοντας να βρει κοινά στοιχεία μεταξύ των θυμάτων που τελικά είναι κάποια ειδική ικανότητα που είχαν όσο ζούσαν.

Batman Beyond #15
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Ο Batman Beyond έχει ουσιαστικά ακινητοποιηθεί από σχεδόν 10000 jokerz που τον νίκησαν, οπότε ο Bruce Wayne αν και ασθενής αποφασίζει να αναλάβει δράση και να σταματήσει τον αρχηγό της συμμορίας σε μια στιγμή μάλιστα που προστατεύει και την οικογένεια της κοπέλας του Terry.

Batman: Arkham Unhinged #56
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η πολιτεία αποφασίζει να θέσει όρια με κάρτες για εκείνους που εισέρχονται και εξέρχονται της πόλης και όλοι τώρα προσπαθούν να προσαρμοστούν στο νέο αυτό μέτρο, όμως αυτό δεν σημαίνει πως ο Bookbinder δεν βρίσκει ευκαιρίες να συνεχίσει την δράση του, ενώ παράλληλα και η Catwoman θα βρίσκει διάφορες ευκαιρίες για τις δράσεις της.

Batman: Li'l Gotham #3
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Σε μία καθαρά χριστουγεννιάτικη έκδοση, τα παιδιά της χορωδίας του ανάμματος του Χριστουγεννιάτικου δέντρου που χρηματοδοτεί ο Bruce Wayne, εξαφανίστηκαν και κατόπιν της σχετικής έκκλησης του Gordon, o Batman και το Nightwing θα βάλουν τα δυνατά τους για να τους βρουν έγκαιρα. Παράλληλα ο Damian έχει μείνει σπίτι και στολίζει το σπίτι με τον Alfred βασικά παίζοντας παιχνίδια!

Batwoman #15
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Ο αγώνας ενάντια στην Μέδουσα βρίσκει την Batwoman να έχει την βοήθεια αρκετών ανθρώπων που τελικά θα έχει μεγάλη ανάγκη για να την βοηθήσουν. Στα χνάρια της θα βρεθούν αναζητώντας μία "Μητέρα" όπως στα ελληνικά φωνάζουν οι μπράβοι της.

Birds of Prey #15
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Τα κορίτσια επιστρέφουν από τις αποστολές τους, όμως η Black Canary απουσιάζει όταν αιφνιδίως δεν μπορεί να συγκεντρωθεί με τις υπόλοιπες. Στο μεταξύ η ομάδα θα χάσει ένα μέλος της, ανακτώντας ένα άλλο.

Catwoman #15
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η Catwoman βρίσκεται εντός του σεναρίου που την θέλει να μπερδεύετε στις δράσεις του Joker, όμως στο μεταξύ θα χρειαστεί να κάνει κάτι το οποίο μπορεί, κλέβοντας το μαύρο διαμάντι της Eclipso από το Σκοτεινό Δωμάτιο.

Nightwing #15
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η ιστορία αφορά την σειρά "Death of the Family" αφού όταν ο Dick μαθαίνει πως ο Joker δραπέτευσε θα βαλθεί να τον κυνηγήσει, όταν όμως μάθει πως ο Joker επιτέθηκε στο τσίρκο Haly σκοτώνοντας ήδη ένα παιδί από τον θίασο θα υποστεί μεγάλο σοκ που θα τον εξοργίσει.

Red Hood and the Outlaws #15
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Και εδώ συνεχίζουμε με τα γεγονότα της σειράς "Death of the Family" και αυτή τη φορά θα έχουμε μία ενδιαφέρουσα συνεργασία του Red Hood και του Red Robin. Δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες που αφού διαπιστώσουν το τι συνέβη με τον Joker, προσπαθούν να προειδοποιήσουν πρωτίστως τον Bruce, όταν όμως ο Joker έχει ξεκινήσει ήδη τις επιθέσεις εναντίον των συμμάχων, το πρώτο θύμα θα είναι ο ίδιος ο Red Robin...

Young Justice #23
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Σε μία πολλαπλή αποστολή για τους ήρωες, ο Batman αρνείται να μεταβεί στην Μετρόπολη όπως του προτείνει ο Robin, καθώς θεωρεί πως η περιοχή είναι καλυμμένη από τους εκεί απεσταλμένους. Τα πράγματα όμως θα εξελιχθούν διαφορετικά, όταν Match εξουδετερώνει τους εκεί συμμάχους και η μόνη που μένει για να τον αντιμετωπίσει είναι η Batgirl. Θα τα καταφέρει όμως κόντρα σε έναν γιγάντιο εχθρό πολύ πιο δυνατό σε δύναμη και μεγάλο σε ανάπλαση;

 ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ 
THE DARK KNIGHT RISES
*διαγωνισμός*συνέντευξη*trailer*village*λίστα*caine*
:[ Μπορεί στις αρχές του Δεκεμβρίου να κυκλοφόρησε στις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου, ωστόσο εδώ στην Ελλάδα πότε θα γίνουμε κάτοχοι της ταινίας; Όπως πληροφορήθηκα, ο εισαγωγέας του δίσκου άλλαξε την τελευταία στιγμή και από την audio visual θα είναι τελικά η village που θα φέρει το DVD και Bluray. Η ταινία θα κυκλοφορήσει το πιθανότερο μέσα στις γιορτές, ενώ το πακέτο με ολόκληρη την τριλογία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο, όμως ακόμα δεν έχει κοστολογηθεί. Ειδικά για την συλλεκτική έκδοση με την σπασμένη μάσκα, δεν υπάρχουν πληροφορίες, όμως γνωρίζοντας πως τα κομμάτια ήταν συλλεκτικά και μερικές μόνο χιλιάδες, στοιχηματίζω πως αυτή η έκδοση δε θα βγει στην Ελλάδα με υπότιτλους.
:[ Εδώ και μερικές ημέρες έχει κυκλοφορήσει η πιστή αντιγραφή του τρίτου trailer της ταινίας φτιαγμένη με φιγούρες Lego. Δεν υπάρχει κάτι να σχολιάσουμε αφού θα δείτε μία εξαιρετική προσπάθεια που θα σας αφήσει άφωνους.
:[ Η γνωστή σελίδα του MTV που ασχολείται με τον κινηματογράφο, ξεκίνησε το ετήσιο αφιέρωμα/διαγωνισμό για τους ανθρώπους της βιομηχανίας που είχαν μεγάλη επίδραση στις ταινίες ηρώων για φέτος. Απόλυτα λογικό ένας από αυτούς να είναι και ο Christopher Nolan. Ας του ευχηθούμε καλή επιτυχία!
:[ Ο Jonathan Nolan (σεναριογράφος της τριλογίας και αδερφός του σκηνοθέτη) έδωσε συνέντευξη σε γνωστό περιοδικό στο οποίο μεταξύ άλλων, ανέφερε πως μετά το Inception, o αδερφός του ως σκηνοθέτης θα μπορούσε να κάνει τα πάντα. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν υπήρχε κανένας περιορισμός στο γράψιμο του σεναρίου αφού ότι ήθελαν να γράψουν, θα μπορούσε να γυριστεί αργότερα. Ανέφερε πως είναι χαρακτηριστικό το ότι ο "κακός" ηθελημένα συλλαμβάνεται. Αυτό συνέβη με τον Joker από την αστυνομία, το ίδιο και με τον Bane στην αρχή της ταινίας από την CIA. Αποκάλυψε πως ήταν σημαντικό για εκείνον που δεν κόπηκε η σκηνή της μετάγγισης αίματος στο αεροπλάνο καθώς μια παρόμοια σκηνή κόπηκε το 2008 όταν ο Joker εμφύτευσε ένα κινητό τηλέφωνο στο στομάχι κάποιου κρατούμενου. Ανέφερε πως λατρεύει την σκηνή που ο John Blake μιλάει με τον Bruce και εξομολογείται πως ξέρει πως είναι ο Batman από την πρώτη στιγμή που τον είδε όταν ήταν παιδί. Μάλιστα συνέδεσε πνευματικά (όπως είπε) την ταινία με το Prestige (Νοlan) όπου το παιδί αντιλαμβάνεται το μυστικό σε κάποιο μαγικό κόλπο. Στο σημείο αυτό ανέφερε την καθαρότητα των παιδιών. Ακόμα ανέφερε πως κάποιοι χαρακτήρες από τον θρύλο του Batman δε θα ήταν δυνατό να "χωρέσουν" στο περιβάλλον του Nolan, όπως ο Penguin, Clayface κλπ. Ενώ σημείωσε πως αυτό που πάντα λάτρευε είναι πως ο Batman δεν χρειάζεται επιστημονική φαντασία για να είναι εξαιρετικός. Τέλος, ανέφερε πως περιμένει με ενθουσιασμό την ταινία Justice League.
:[ Ως είθισται. Η Google ανακοινώνει τις πρωτιές σε πολλές λίστες αναζητήσεων κ.α. για το 2012. Σε μία από αυτές το 3ο trailer της ταινίας κατέλαβε την πρώτη θέση ανάμεσα στις προβολές trailer ταινιών.
:[ O sir Michael Caine έδωσε συνέντευξη κατά την οποία έπλεξε το εγκώμιο του σκηνοθέτη και σεναριογράφου C. Nolan. Τον συνέκρινε με κορυφαίους σκηνοθέτες με τους οποίους έχει εργαστεί και γνωρίζει, ενώ εξήρε το γεγονός πως εκείνος γράφει επιπλέον. Στη συνέχεια μίλησε για τον τρόπο που σκηνοθετεί καθώς συνήθως εμπιστεύεται τους ηθοποιούς τους αφήνοντας τους να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, όμως αν διαπιστώσει κάποιο λάθος, ποτέ δεν θα φωνάξει, αντίθετα χαμηλόφωνα θα υποδείξει ευγενικά τον σωστό τρόπο έχοντας πάντοτε τσάι στην τσέπη του.
Επίσης αποκάλυψε πως από το 2005 είχε δημιουργήσει μία παρασκήνια ιστορία για τον δικό του ρόλο, καθώς έτσι κάνει σχεδόν υποσυνείδητα κάθε φορά που ο χαρακτήρας που υποδύεται δεν έχει μία αρχική ιστορία. Έτσι, αυτή τη φορά σκέφτηκε πως θα μπορούσε να είχε μπει αρχικά σαν βοηθός στους κόλπους της τοπικής αστυνομίας, όπου και έμαθε να σερβίρει, αλλά και να ασχολείται με τις διάφορες υποθέσεις.

BATMAN: THE DARK KNIGHT RETURNS, PART 2
*σύνδεσμος*εικόνα*πολυμεσικό*
Μετά από αρκετή αναμονή, η παραγωγός εταιρεία προχώρησε σε λεπτομέρειες σχετικά με την κυκλοφορία της πολυαναμενόμενης ταινίας κινουμένων σχεδίων που αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου βιβίου του Frank Miller και συγκεκριμένα του δεύτερου μέρους του. Ο δίσκος θα περιέχει περισσότερες από 2 ώρες επιπρόσθετου υλικού εκτός της ταινίας, ενώ θα υπάρχει ειδική έκδοση που θα περιέχει και τα δύο μέρη. Συνοπτικά αναφέρεται πως βλέπουμε τον Batman που συνεχίζει να πολεμά το έγκλημα, όμως αυτή τη φορά ο δρόμος του τον φέρνει αντιμέτωπο με τον Joker! Σα να μην φτάνει αυτό, ο Superman έχει εντολές από τη κυβέρνηση να τον συλλάβει. Ο δίσκος θα περιλαμβάνει και ντοκιμαντέρ που ανάμεσα στα οποία θα περιγράφεται η σχέση του με τον Superman. Η κυκλοφορία του τοποθετείται για τις 29 Ιανουαρίου στις ΗΠΑ.

 ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 
ΟΙ JOKERS
*εικόνα*
Μι σχεδόν ανατριχιαστική εικόνα με τους δύο βασικούς Joker του κινηματογράφου, έφτιαξε κάποιος με δύο χαρακτηριστικές εκφράσεις του προσώπου του καθένα. Δείτε την εικόνα και σώστε αυτήν την συλλεκτική μίξη.


ΠΡΟΙΟΝΤΑ BATMAN ΤΟΥ '60
*σύνδεσμος*εικόνα*
Όλοι γνωρίζουμε και θα έλεγα μυηθήκαμε από την σειρά του '60 στον θρύλο του Batman. Λόγω εποχής όμως το marketing της σειράς δεν διαδόθηκε. Ο ουσιαστικός λόγος είναι επειδή τα δικαιώματα της σειράς ανήκουν στην 20th Century Fox ενώ του Batman σήμερα ανήκουν φυσικά στην Warner Bros. Οι δύο εταιρείες επιτέλους ήρθαν σε συμφωνία για την κατασκευή παιχνιδιών και άλλων προϊόντων με θέμα τους ήρωες της σειράς. Τα προϊόντα αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2013.


Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΤΟΥ BATMAN
*σύνδεσμος*εικόνα*
Μία πολύ ενδιαφέρουσα σύνθεση έφτιαξαν όπου δείχνει την εξέλιξη του λογότυπου του ήρωα από το 1940(;) έως σήμερα. Προσωπικά διαφωνώ με την πιστότητα των συμβόλων, αλλά σαν ιδέα είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα και ως εκ τούτου διαμορφώνουν μία θαυμάσια εικόνα για να την θυμόμαστε οι παλιοί και να την γνωρίζουν οι νέοι.

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το