Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

EPΩΤΗΜΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ~ παρουσίαση αποτελεσμάτων ψηφοφορίας

Καληνωρίσματα. Τον Δεκέμβριο στην ενότητα ασχοληθήκαμε με τις επιπτώσεις που έχει η προσωπική ζωή ενός επαγγελματία στην καριέρα του. Αφορμή αποτέλεσε ο αποκλεισμός μίας αθλήτριας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες επειδή ίσως είναι ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής αλλά και πολλά ακόμα παραδείγματα που φτάνουν στα φώτα της δημοσιότητας.
Παραδέχομαι πως η επιλογή του θέματος ήταν κάπως imageάκαιρη αφού η συμμετοχή σας ήταν μικρή, όμως εντύπωση μου προκάλεσε η ομοιομορφία των επιλογών σας. Πιο συγκεκριμένα, οι τέσσερις επιλογές που δόθηκαν πήραν σχεδόν τον ίδιο αριθμό απαντήσεων. Πάντως το 30% των αναγνωστών υποστήριξαν πως η προσωπική ζωή ενός επαγγελματία δεν θα τους απασχολούσε, ωστόσο επίσης 30% συγκέντρωσε και η επιλογή που εκφράζει όσους θα γινόντουσαν καχύποπτοι ή περίεργοι στο άκουσμα διαφόρων χαρακτηριστικών του επαγγελματία. Αμέσως μετά, με 20% ακολουθούν εκείνοι που θα επηρεαζόντουσαν από την ζωή του επαγγελματία και θα στρεφόντουσαν σε κάποιον ανταγωνιστή του, ενώ επίσης 20% των αναγνωστών προχώρησε περισσότερο λέγοντας πως όχι μόνο δεν θα προτιμούσαν τις υπηρεσίες του, αλλά θα φρόντιζαν να τον δυσφημίσουν κιόλας!
Μπορεί μια ελαφρά πλειοψηφία να μένει ανεπηρέαστη από την προσωπικότητα του κάθε επαγγελματία και να επικεντρώνεται στις επαγγελματικές του ικανότητες, ωστόσο όσο υπάρχει και αυτό το διόλου αμελητέο 40% γίνεται φανερό πως ο καθένας θα πρέπει να προσέχει για το πρόσωπο που βγάζει προς τα έξω.

Επόμενο Ερώτημα στο yannidakis και πρώτο του 2013, θα έχουμε την πρώτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, 07/01/2013 στις 12:00 :[ 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

2 σχόλια:

  1. Ἡ ἔρευνα εἶναι μέν σωστή, ἀλλά οὐσιαστικά ἐλλιπής. Τό βασικό πρόβλημα εἶναι ΤΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    Ἡ προσωπική θεώρηση κάποιων πραγμάτων σάν «πραγματικότητα» δέν ἔχει καμία σχέση μέ τήν Πραγματικότητα.
    Γιά παράδειγμα οἱ «εὐαίσθητοι» πού θά δυσφήμιζαν κάποιον γιά τίς ἰδέες του, δέν καταλαβαίνουν ὅτι παρουσιάζουν ἀκριβῶς αὐτήν τήν συμπεριφορά πού καταδικάζουν. Δέν εἶναι παρά ἡ ἄκρως φασιστική συμπεριφορά του νά ρίχνεις «στό πῦρ τό ἐξώτερον» ὅποιον δέν συμφωνεῖ μαζί σου.
    Δέν διαφέρουν ἀπό τούς Ἰσραηλινούς πού ἐξολοθρεύουν τούς Παλαιστίνιους, τούς Ναζί πού ἔκαιγαν τίς «κατώτερες φυλές», τό σταλινικό καθεστώς πού ἔστειλε στά κούλαγκ ἑκατομμύρια «ἐχθρούς του λαοῦ».
    Τό ἴδιο ἰσχύει καί γιά τίς ἄλλες ὁμάδες.
    Τό ἴδιο ἰσχύει καί γιά αὐτά πού ὑποστηρίζω ἐγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτή είναι η πραγματικότητα. Και αν το αναλύσει κανείς διεξοδικά, θα διαπιστώσει πως και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας μπορούν να καταλήξουν κάπου εκεί :[

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το