Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

EPΩΤΗΜΑ ΜΑΡΤΙΟY ~ παρουσίαση αποτελεσμάτων ψηφοφορίας

Καληνωρίσματα. Στην ψηφοφορία του ερωτήματος αυτού του μήνα ασχοληθήκαμε με τα πρόσωπα, τις ιδέες και τις τάσεις που αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα επηρεάζουν περισσότερο από όλα την κοινωνία μας.

Οι επιλογές που υπήρχαν ήταν από τον χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων, αλλά και κάποιοι όροι που βρίσκονται όσο ποτέ άλλοτε στην επικαιρότητα. Από τις απαντήσεις imageσας, στην πρώτη θέση διακρίνουμε ένα πρόσωπο και δύο έννοιες. Το πρόσωπο που αυτή τη στιγμή επηρεάζει περισσότερο (θετικά ή αρνητικά) την κοινωνία είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος και το κόμμα του με ποσοστό 55% με το ίδιο ποσοστό βρίσκουμε και δύο έννοιες και συγκεκριμένα την “κρίση” και την “διαφθορά”. Λίγο πιο κάτω συναντάμε καθαρά έννοιες όπως αυτή της “πατρίδας” με 26% και της “επανάστασης” με 20% αυτό σημαίνει πως αν εξαιρέσει κανείς τον Μιχαλολιάκο, οι παραπάνω έννοιες επηρεάζουν τον κόσμο αυτή τη στιγμή περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο και αυτό μπορεί να είναι καλό αν μιλάμε για την πατρίδα, αλλά και κακό αν μιλάμε για την κρίση και την διαφθορά. Μετά λοιπόν από τις έννοιες, βρίσκουμε πρόσωπα. Ο πρωθυπουργός της χώρας και ο Αλέξης Τσίπρας ισοβαθμούν με 13% όντας πάντως πάρα πολύ πίσω από εκείνο το 55% του Μιχαλολιάκου. Στο μεταξύ το πολύ χαμηλό 6% συγκέντρωσαν οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κλάδου, Κόκκαλης, Βαρδινογιάννης και Σάλας, γεγονός πως δείχνει και την απόκριση του κόσμου σε αυτούς όχι απαραίτητα προσωπικά, άλλα σε ότι αφορά τον κλάδο τους.

Προσωπικά δεν μου έκανε έκπληξη το πως οι έννοιες που επέλεξα, βρέθηκαν τόσο ψηλά στις επιλογές των αναγνωστών, εκείνο όμως που με εξέπληξε ήταν η επιλογή του Μιχαλολιάκου ως του ανθρώπου που επηρεάζει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τα δρώμενα. Και ξέρετε είναι εντυπωσιακό αν σκεφτείς πως ξεπερνάει με διαφορά των ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας, αλλά και τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επαναστάτη, Τσίπρα!

Επόμενο Ερώτημα για τον Απρίλιο στο yannidakis, θα έχουμε την πρώτη Δευτέρα του μήνα (01/04/2013) στις 12:00 με ένα άκρως ενδιαφέρον κείμενο που αναζητά εναλλακτικές μορφές τιμωρίας και ποινής στους εγκληματίες και μη. +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το