Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ~ φράουλες βουτηγμένες σε αίμα σκοτώνουν την ελλάδα

Καληνωρίσματα. Υπάρχουν πολλών ειδών τρέλας. Ανάμεσα τους διακρίνουμε την κομματική, την εθνικιστική, την ρατσιστική και αυτήν λόγω κρίσης. Μία τέτοια τρέλα πρέπει να κατέβαλε τους επιστάτες στην περιοχή καλλιέργειας φράουλας στην Μανωλάδα Πύργου και άδειασαν τα όπλα τους πάνω στους εργαζόμενους που διαμαρτυρόντουσαν για την μη καταβολή των χρημάτων του μισθού τους.
Θα μπορούσε να ήταν μια στιγμή αδυναμίας ή απλής τρέλας λόγω κρίσης όπως έγραψα και παραπάνω, όμως περί σχέσεων των δολοφόνων με την Χρυσή Αυγή αλλά και το γεγονός πως οι εργάτες ήταν αλλοδαποί, δίνει μια διαφορετική διάσταση στο γεγονός. Ξαφνικά από ένα κοινό έγκλημα (αν υπάρχει κοινοτυπία στα εγκλήματα) γίνεται πολιτικό και μάλιστα λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις που όχι απλά αμαυρώνουν τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φρούτων και Λαχανικών της περιοχής, όχι απλά πλήττουν το εμπόριο, αλλά ζημιώνουν ολόκληρη την Ελλάδα σε πολιτικό, τουριστικό, κοινωνικό και επικοινωνιακό επίπεδο.

Σε μια εποχή που πασχίζουμε να στείλουμε όσο το δυνατό imageκαλύτερη εικόνα στο εξωτερικό. Που προσπαθούμε να πείσουμε άπαντες πως η Ελλάδα παρά την κρίση προσφέρει ποιοτικές τουριστικές υπηρεσίες και προϊόντα υψηλής ποιότητας, σε μια χρονική περίοδο στην οποία βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής σεζόν με τα μηνύματα να λένε για αύξηση 20% στην προσέλευση τουριστών, ένα γεγονός που δεν έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα, έρχεται να αναστρέψει το καλό κλίμα υπέρ μας.

Και αυτό δεν είναι απλές εκτιμήσεις. Από την επόμενη μέρα του συμβάντος στο διαδίκτυο και αλλού, τρέχουν καμπάνιες που παρακινούν τους καταναλωτές όλου του κόσμου να μποϊκοτάρουν τις φράουλες της Μανωλάδας. Με αιχμηρές δηλώσεις, αφίσες και άλλη προπαγάνδα δυσφημίζουν το προϊόν και όπως θα δείτε στον παραπάνω σύνδεσμο, αμαυρώνουν γενικότερα τον ελληνισμό. Δε θα τα βάλω με αυτούς, που βρήκαν έδαφος και αφορμή να σκορπίσουν την χολή τους για την Ελλάδα, αλλά με τους έλληνες ανεγκέφαλους, είτε αυτοί είναι τρεις νεαροί επιστάτες με όπλα, είτε βουλευτές που αρέσκονται στην βία, είτε καταστηματάρχες που κλέβουν τον τουρίστα μπροστά στα μάτια του! Διότι αυτοί δίνουν τροφή σε όλη αυτήν την προπαγάνδα, αυτοί σκοτώνουν την χώρα μας.
Το σημερινό μου θέμα δεν αφορά την Μανωλάδα. Τα συμβάντα εκεί ήταν απλά μια αφορμή. Οφείλουμε να απομονώσουμε και να καταστρέψουμε τα παράσιτα που αμαυρώνουν το όνομα της Ελλάδας και να βρούμε και να αναδείξουμε τα λαμπρά παραδείγματα που την δοξάζουν. +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το