Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣMOΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ~ οι προστάτες των ελληνικών συνόρων

Καληνωρίσματα. Δεν έχω περάσει πολλές φορές τα σύνορα οδικός. Οι μετακινήσεις μου στο εξωτερικό γίνονται κατά βάση με το αεροπλάνο και μία φορά μέσω του πλοίου όταν ταξίδευα στην Βενετία.

Στις δύο φορές που ταξίδεψα οδικός στην Βουλγαρία και την Κωνσταντινούπολη έγινα μάρτυρας μιας καθημερινής ταλαιπωρίας για πολλούς διερχόμενους οδηγούς που δεν ήταν άλλη από την “ουρά” στα σύνορα. Διαβατήρια, έλεγχοι για ναρκωτικά, όπλα, λαθρομετανάστες και οτιδήποτε παράνομο θα μπορούσε να μεταφερθεί από τη μία χώρα στην άλλη, αποτελούν τις αιτίες της μεγάλης καθυστέρησης που εκείνη τη στιγμή αναρωτιέσαι γιατί είναι δα τόσο απαραίτητη.

Η απάντηση έρχεται συχνά-πυκνά από την ειδησεογραφία της ημέρας. Τις προάλλες διαβάζαμε πως οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα σε ένα φορτηγό που περνούσε τα σύνορα με την Αλβανία, πάνω από πεντακόσια κιλά ναρκωτικών που ήταν μέσα σε ξύλα και κλαδιά! Η ποσότητα είναι ασύλληπτη. Μιλάμε για χιλιάδες δόσεις που θα ήταν έτοιμες να διοχετευτούν σε αμέτρητους νέους και νέες προκειμένου να κερδίσουν λίγο ακόμα χρόνο ευμάρειας μέχρι την τελική ημέρα της πτώσης, της τελικής πτώσης στον θάνατο…

Ο ρόλος των συνοριοφυλάκων είναι πολύ σημαντικός. Είναι imageοι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη να ελέγχουν όλα και όλους όσους εισέρχονται στην πατρίδα. Σκεφτείτε πως αρκετή είναι η εγκληματικότητα εδώ στην Ελλάδα. Το εμπόριο όπλων ανθεί, η διακίνηση ναρκωτικών μαστίζει την ελληνική κοινωνία και το παραεμπόριο καταστρέφει τις ελληνικές επιχειρήσεις. Το μόνο που χρειαζόμαστε, είναι η εισαγωγή περισσότερων τέτοιων “προϊόντων” στην χώρα. Περισσότερα μέσα να καταστρέφονται καθημερινά οι νέοι και η οικονομία μας.

Πλέον τα στελέχη των συνόρων είναι εφοδιασμένα με σκυλιά και μηχανήματα πιο σύγχρονης τεχνολογίας ελέγχου των οχημάτων που περνούν τα σύνορα. Παράλληλα έρχονται αντιμέτωποι με την εφευρετικότητα και την φαντασία των διακινητών που κάθε φορά προσπαθούν να κρύψουν όλο και πιο αποτελεσματικά τα “αγαθά” τους. Δεν ξεχνάω πως πριν μερικά χρόνια, είχαν βρει στο λιμάνι του Ηρακλείου, ποσότητα ναρκωτικών ουσιών στα γεννητικά όργανα μιας τουρίστριας! Το συμπέρασμα είναι προφανές: Αξίζει τον κόπο η ταλαιπωρία στα σύνορα. +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΣΥΝΟΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το