Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΕTAΡΤΗΣ ~ πως όλες οι ομάδες κέρδισαν την προτελευταία αγωνιστική

Καληνωρίσματα. Την περασμένη Κυριακή διεξήχθη η προτελευταία αγωνιστική της Superleague, του ελληνικού πρωταθλήματος δηλαδή και κατά τη γνώμη μου ήταν η πιο ενδιαφέρουσα αγωνιστική των τελευταίων ετών. Βλέπετε με κάποιο τρόπο όλοι είχαμε ενδιαφέρον για τα παιχνίδια αυτά και λίγο πολύ όλοι συμφωνούμε σε αυτά. Αυτό που εγώ έχω να προσθέσω και για αυτό αποφάσισα να γράψω το κείμενο αυτό, είναι πως με κάποιον εξωπραγματικά περίεργο τρόπο όλοι θα πρέπει να είναι ευτυχισμένοι από αυτήν την αγωνιστική ημέρα. Όλοι, εκτός της καλύτερης ομάδας και του πρωταθλητή Ολυμπιακού!
image
  • ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ 1-0 Με τη νίκη τους αυτή, τα Γιάννινα κατάφεραν την μεγαλύτερη επιτυχία τους στην κατηγορία, αφού προκρίθηκαν στα play-offs και μαθηματικά, ενώ η Κέρκυρα που είχε ήδη υποβιβαστεί, έπαιξε για την ιστορία της δεχόμενη πολύ δύσκολα το τέρμα με το οποίο τελικά λύγισε.
  • ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 3-3 Ο σκοπός ήταν να ευχαριστηθούν οι οπαδοί ένα ωραίο παιχνίδι και με δύο ανατροπές και χωρίς να χάσουν, όχι απλά εξασφάλισαν και μαθηματικά την παραμονή τους, αλλά παρακολούθησαν ένα χορταστικό παιχνίδι. Η Ξάνθη πραγματοποίησε μία ακόμα εξαιρετική εκτός έδρας εμφάνιση εκτός έδρας όντας τελικά αδιάφορη.
  • ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. 0-1 Ο Λεβαδειακός ήταν αδιάφορος και όντας σε κακή αγωνιστική κατάσταση ήθελε απλά να πραγματοποιήσει μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Και τα κατάφερε! Ο ΠΑΟΚ αν και δύσκολα έφτασε σε μία ακόμα νίκη δείχνοντας σε πόσο καλή φόρμα βρίσκεται και εξασφαλίζοντας εκτός απροόπτου την προνομιούχο δεύτερη θέση στην βαθμολογία.
  • ΒΕΡΟΙΑ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 5-0 Ένα ντέρμπι παραμονής μετατράπηκε σε παράσταση για έναν ρόλο. Ως δια μαγείας ο Πλατανιάς εξαφανίστηκε από το γήπεδο και η Βέροια προσέφερε στους φιλάθλους της γκολ, θέαμα και την παραμονή στην κατηγορία. Ο Πλατανιάς δεν έδειξε να στεναχωριέται ιδιαίτερα αφού τα υπόλοιπα αποτελέσματα, εξασφάλισαν και την δική του παραμονή.
  • ΑΡΗΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 5-1 Ίσως η δεύτερη καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη χωρίς έξι βασικούς, έχοντας στο μυαλό της τον αγώνα κυπέλου με τον ΠΑΟΚ και ο αγαπητός στην Θεσσαλονίκη, Τσιώλης που είναι ο προπονητής του Αστέρα, κατέβηκε αδιάφορος κάνοντας αγγαρεία, μη σεβόμενος τις ομάδες που περίμεναν κάτι από αυτόν τον αγώνα. Ο Άρης βρήκε την ευκαιρία να χαρίσει χαρά στους οπαδούς του και ερχόμενος από τον… πλανήτη Άρη εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία.
  • Ο.Φ.Η. - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 2-2 Ο Ατρόμητος αν και εκτός φόρμας έδειξε γρήγορα πόσο καλύτερος από τον αντίπαλο του είναι, αφού προηγήθηκε γρήγορα με 0-2. Όταν όμως η Ξάνθη ισοφαρίστηκε και έμεινε εκτός play-offs ο Ατρόμητος κατά έναν πολύ περίεργο τρόπο δέχτηκε δύο τέρματα και πήρα την ισοπαλία που τον έστειλε και μαθηματικά στην επόμενη φάση. Ο δε ΟΦΗ με το που ισοφάριζε η ΑΕΚ δεχόταν το τέρμα με το οποίο έχασε κι έτσι σώθηκε και αυτός δίνοντας χαρά στους θορυβώδεις φίλους του.
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1 Το μεγάλο παιχνίδι των αιωνίων δεν ήταν μονόλογος του Ολυμπιακού, όπως κάποιοι περίμεναν. Αντίθετα, απέδειξε πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα αφού ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην κέρδισε και να έμεινε εκτός play-offs, όμως έκανε το καλύτερο του παιχνίδι φέτος μέσα στην πιο εχθρική έδρα και κέρδισε τις εντυπώσεις και τον σεβασμό των απογοητευμένων φιλάθλων του. Παράλληλα ανάγκασε τους φίλους του Ολυμπιακού να αποδοκιμάσουν παίκτες και διοίκηση. Είναι η αποτυχία που λέγαμε…
  • A.E.K. – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 0-1 Προφανώς για τον Πανθρακικό η επιτυχία ήταν η νίκη του και η μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία. Η ντροπιαστική αυτή ήττα της ΑΕΚ, κατάφερε να επισκιαστεί από την εισβολή των οπαδών της στο γήπεδο πριν τη λήξη του αγώνα γεγονός που στιγμάτισε τον αγώνα, αντί για την ήττα καθαυτή. Τώρα, η ΑΕΚ απειλείται και με αφαίρεση τριών βαθμών, δηλαδή υποβιβασμό που όμως μπορεί να μετατραπεί σε ιστορική ευκαιρία για τον ιστορικό σύλλογο, αφού αντί να πέσει στην δεύτερη κατηγορία, θα πέσει στην τρίτη που –ω του θαύματος- από του χρόνου θα είναι ερασιτεχνική! Αυτό σημαίνει πως θα διαλυθεί η ΠΑΕ, θα πάρει το μητρώο του ερασιτέχνη, θα παραγραφούν όλα τις τα χρέη προς το κράτος (περίπου τριανταπέντε εκατομμύρια) και με μία μικρή επένδυση θα μπορεί να επιστρέψει σε δύο χρονάκια στην πρώτη κατηγορία, χωρίς χρέη και έτοιμη για μεγάλα πράγματα και πάλι!
Λοιπόν; Βλέπετε εσείς κανέναν δυσαρεστημένο; (Είπαμε, εκτός τους Ολυμπιακούς). Κατά έναν μαγικό τρόπο, όλα τα αποτελέσματα βόλεψαν τους πάντες, ακριβώς την χρονική στιγμή των ενενήντα λεπτών του αγώνα, που έπρεπε. Τυχαίο; +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το