Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΡIΤΗΣ ~ η χειρότερη ελληνίδα στην ιστορία πουλάει την ελληνική ιστορία του αριστοτέλη ωνάση

Καληνωρίσματα. Σχεδόν κάθε χρόνο η επικαιρότητα των κουτσομπολίστικων περιοδικών και των πολιτικών εφημερίδων ταυτίζεται σε ένα θέμα που ανέκαθεν αποτελούσε εθνική υπόθεση. Αναφέρομαι στο νησί “Σκορπιός” του Αριστοτέλη Ωνάση. Και πιο συγκεκριμένα στα συχνά σενάρια πώλησης του.

Δεν ξέρω, αλλά ο Ωνάσης πρέπει να ήταν από τους λίγους καλούς ζάμπλουτους ανθρώπους. Δεν εξηγείται πως με μία σειρά παράξενων συμπτώσεων, ασθενειών και ατυχημάτων ξεκληρίστηκε όλη του η οικογένεια. Φυσικά αυτό είναι προβληματισμός για μία άλλη μέρα, όμως για να είμαι ακριβής η οικογένεια Ωνάση ζει ακόμα μέσα από την εγγονή και νόμιμη κληρονόμο του, Αθηνά. Δεν την έχω γνωρίσει την κοπέλα, οπότε της ζητώ προσωπικά συγγνώμη για ότι γράψω παρακάτω για εκείνη, όμως νομίζω πως δεν υπάρχει πιο εγωκεντρική, ψυχρή και αντιπαθής ελληνίδα στην ιστορία. Δεν ήταν απλά χρέος της να μάθει ελληνικά, να βγάλει μια ανακοίνωση που θα λέει πως “όχι κύριοι, ο Σκορπιός δεν πωλείται”, να επισκέπτεται τον τόπο που ο παππούς της έγραψε χρυσές επιχειρηματικές και εθνικές σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας, αλλά το σημαντικότερο απ’ όλα χρέος της, ήταν να γίνει ελληνίδα. Να αγαπήσει αυτόν τον τόπο.

Αντ’ αυτού τρέχει πάνω σε άλογα περνώντας την ημέρα της σε στάβλους της Βραζιλίας μαζί με τον βολεμένο (λόγω της περιουσίας της) σύντροφό της. Ο Σκορπιός όμως είναι εκεί. imageΚοσμεί το Ιόνιο Πέλαγος ως μια καταπληκτική έκταση την οποία λιγουρεύονται –κατά καιρούς- ονόματα όπως του Ρομάν Αμπράμοβιτς, του Μπιλ Γκέιτς, του Τζόρτζιο Αρμάνι καθώς και του Εμίρη του Κατάρ και ιδιοκτήτη της Οξυάς σεΐχη Χαμάντ Καλίφα Αλ Θάνι. Εμείς όμως είμαστε Έλληνες και αφού είμαστε ακόμα εδώ (στην σημερινή τραγική Ελλάδα) σημαίνει ότι αγαπάμε(;) πολύ τον τόπο μας, οπότε δεν έχουμε ανάγκη κανέναν Γκέιτς και Αμπράμοβιτς για να αντιληφθούμε την γεωγραφική, μορφολογική, αλλά κυρίως εθνική αξία του Σκορπιού. Γιατί, αγαπητοί αναγνώστες, ο Ωνάσης δεν ήταν ένας απλός μεγιστάνας επιχειρηματίας, ήταν ο έλληνας που σήμερα θα φρόντιζε να βγάλει το φίδι απ’ την τρύπα. Εκείνος που θα έπαιρνε στην πλάτη του τον ελληνισμό για να τον αναδείξει.

Ο Ωνάσης είναι ένα ιστορικό πρόσωπο της Ελληνικής Ιστορίας και οι απόγονοι του θα έπρεπε να στέκονται τουλάχιστον στο ύψος των περιστάσεων. Δεν ζητάμε από την… Αθηνούλα να επενδύσει στην Ελλάδα, να βοηθήσει τα αδύναμα στρώματα της πονεμένης χώρας του πατέρα της. Αυτό θα το έκανε εκείνος. Της ζητάμε όμως να σεβαστεί την περιουσία και την ιστορία του πατέρα της. Το ξεπούλημα του Σκορπιού θα την κάνει περισσότερο πλούσια απ’ ότι ήδη είναι χωρίς ποτέ να δουλέψει ή να τιμήσει την εργασία του παππού της; +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το