Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN ΜΑΙΟΥ ~ ιδεαλιστής ή πρακτικός ο ήρωας; παρουσίαση σειρών, ηλεκτρονικών παιχνιδιών, εικονογραφημένων και νέων παραγωγών

θρύλος του Batman
το πρώτο ελληνικό blog για όλα τα νέα από τον Θρύλο του Batman 73 χρόνια μετά. Παρουσίαση όλων των εξελίξεων


 ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ 
Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ BATMAN ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ;
*απόσπασμα*
Ένας πολύ ενδιαφέρον τρόπος να διαχωρίσεις τον χαρακτήρα του Batman είναι από την δεοντολογία του ή την ωφελιμότητα του. Βλέπετε στην μία περίπτωση ο ήρωας θα πρέπει να γίνει πρακτικός. Να θέτει σε προτεραιότητα τον πρακτικά ή ρεαλιστικά πιο εύκολο τρόπο να πετύχει στον στόχο του και να περνά πιο ευχάριστα την ζωή του. Ίσως ακούγεται κάπως δύσκολο αυτό, όμως γνωρίζοντας πως ο Batman είναι ένας άνθρωπος, πρέπει την ώρα της μάχης, να αποζητά ένα γρήγορα τέλος ώστε να μπορεί να γυρίσει στο σπίτι του και να ξεκουραστεί. Για να καταφέρει ένα τέτοιο τέλος, θα μπορούσε για παράδειγμα, να σκοτώνει. Ξέρουμε εξ ορισμού πως ο Σκοτεινός Ιππότης δεν δολοφονεί, δεν αφαιρεί ζωές στις δράσεις του και περισσότερο απ' όλα δεν ρισκάρει τις ζωές αθώων που ίσως κινδυνεύουν από κάποιον κακοποιό. Αν όμως κάποιες φορές ρίσκαρε ζωές εκτός από την δική του, ίσως να ήταν περισσότερο πρακτικός στις δράσεις του.

Στην αντίπερα όχθη δεν είναι δύσκολο να αντιληφθούμε πως ο ήρωας είναι ιδεαλιστής. Για Πόσες ζωές νομίζεις πως κόστισες και πόσες οικογένειες κατέστρεψες, αφήνοντας τον Joker να ζήσει. Και γιατί; Επειδή αυτό είναι το χρέος σου; Ο δικός σου ορισμός στην δικαιοσύνη"; Ο Jason Todd, πρώην Robin που πέθανε από τα χέρια του Joker, του είχε πει: "Bruce, σε συγχωρώ που δεν με έσωσες. Όμως γιατί... Γιατί για όνομα Του Θεού είναι ακόμα ζωντανός; Αγνοώντας όσα έχει κάνει στο παρελθόν. [...] Νόμιζα πως όταν με σκότωσε θα ήμουν ο τελευταίος που θα άφηνες να πληγώσει". Ο Batman λοιπόν αφήνει την ιδεολογία του να καταστρέψει πολλές φορές και τον ίδιο του τον σκοπό!
παράδειγμα είπαμε πως ο κανόνας του είναι να μην σκοτώνει. Ξέρουμε πως ότι κάνει οδηγείται από την οργή του που ξέσπασε μετά τον θάνατο των γονιών του. Πλέον έχει δει κι άλλα αγαπημένα του πρόσωπα να χάνονται κι έτσι η οργή έχει μεγαλώσει. Στο σημείο αυτό θα παρατηρήσουμε ένα ενδιαφέρον δίλημμα. Ο Hush κάποτε τον ρώτησε: "Πόσες ζωές πιστεύεις πως η ανέχεια σου κόστισε και πόσες οικογένειες κατέστρεψε, αφήνοντας τον Joker να ζήσει; Και γιατί; Εξαιτίας του καθήκοντος; Του δικού σου ορισμού για την δικαιοσύνη";

Η ιδεολογία αυτή αναφέρει πως αν ποτέ σκοτώσει, θα γίνει όμοιος εκείνων που μάχεται. Αυτό πάντως που έχει ενδιαφέρον να εξετάσουμε είναι το αν η ηθική μίας πράξης αφορά την πράξη καθαυτή ή τον σκοπό για τον οποίο γίνεται. Δεν είναι ηθικό να σκοτώνεις, όμως αν σκοτώσεις τον Joker, είσαι ανήθικος; Όλοι ξέρουμε πως ο Batman είναι ψυχωτικός, με πολλαπλές (ανθρώπινες) αδυναμίες και ίσως αυτή που αναλύσαμε αυτόν τον μήνα να είναι μία πολύ βασική με την οποία διαφωνούμε. Περιμένω τις απόψεις σας στα σχόλια.

 ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (COMICS) 

Batman
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Στην απόλυτη αναμέτρηση με τον Clay Face o Batman θα δει το αυτοκίνητο του να καταστρέφεται όμως θα δούμε ένα μικρό teaser με τον ήρωα να χρησιμοποιεί ένα αδοκίμαστο εξοπλισμό που ακόμα δεν είναι ασφαλής. Πρόκειται για την μετέπειτα στολή του Beyond. Ο ήρωας με τη βοήθεια του Fox θα παγιδεύσει τον γιγάντιο αντίπαλο του, θα αντιπαρέλθει της ψυχολογικής βίας, ενώ για πρώτη φορά θα δείξει να ξεπερνά σιγά-σιγά τον θάνατο του γιου του. Συγκινητική στιγμή το στιγμιότυπο που βλέπει μαζί με τον Alfred παλιά video με τον γιο του.

Detective Comics
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η σειρά αποτελεί την πιο ιστορική έκδοση της εταιρείας όπου πρωτοπαρουσιάστηκε ο ήρωας το 1939! Σε μία από τις πιο αυθεντικές μορφές του, ο Σκοτεινός Ιππότης βρίσκεται στο κυνήγι των διασημότερων εχθρών του.

Batman: The Dark Knight
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η σειρά αυτή αποτελεί συμπληρωματική του Batman και ασχολείται με λίγο πιο παιδικές περιπέτειες που πάντα όμως σέβονται τον θρύλο του ήρωα και της μυθολογίας του.

Batman and Robin
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Για πρώτη φορά ο Robin είναι ο γιος του ήρωα, Damian Wayne. Στην σειρά αυτή δεν εξετάζουμε μόνο τις περιπέτειες του δίδυμου μέσα από τον πιο ατίθασο Robin που γνωρίσαμε, αλλά και τις δύσκολες σχέσεις πατέρα και γιου ειδικά μέσα από έναν πατέρα που δεν ξέρει καλά τον ρόλο του. Μαθήματα ζωής και περιπέτειες που αγγίζουν το στίγμα του προσωπικού με τον ανήλικο γιο του Bruce.

Batman Incorporated
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η σειρά αυτή ασχολείται με τις δράσεις του Σκοτεινού Ιππότη και των συμμάχων του σε όλο τον κόσμο στην μάχη εναντίον του κακού. Το δίκτυο είναι ισχυρό όμως και οι εχθροί απ' όλο τον κόσμο παραμένουν εξαιρετικά επικίνδυνοι.

Nightwing
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Πρόκειται για την ανεξάρτητη καριέρα του πρώτου Robin, Dick Grayson. Ως Nightwing πλέον αποτελεί τον πιο πιστό σύμμαχο του Σκοτεινού Ιππότη έχοντας αντιγράψει πολλά από τα χαρακτηριστικά του. Συχνά οι περιπέτειες του ενώνονται με αυτές άλλων εικονογραφημένων σειρών.

Batgirl
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
H Barbara Gordon και κόρη του αστυνόμου είναι ξανά το Batgirl. Η πλέον αναγνωρίσιμη και επιθυμητή Batgirl στις δικές της περιπέτειες πιο συχνά με γυναίκες εχθρούς και σε ιστορίες που συχνά συμπίπτουν με αυτές άλλων ηρώων.

Red Hood and the Outlaws
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Ο δεύτερος Robin, Jayson Todd έφυγε υπό την σκέπη του Batman όταν αποφάσισε πως το να αφαιρείς μία ζωή δεν είναι κόκκινη γραμμή. Ο εγκληματίας, παράνομος και επικίνδυνος Red Hood μαζί με μία παρέα παρανόμων μάχεται για το καλό με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.

Batwoman
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η Kate Kane είναι η νέα Batwoman. Γνωστή ως η πρώτη ομοφυλόφιλη ήρωας τα βάζει συχνά με γυναίκες κυρίως για να προστατεύσει το περιβάλλον της. Δεν έχει άμεση επαφή με τον Σκοτεινό Ιππότη, αλλά λειτουργεί σιωπηρά με το πλευρό του.

Batwing
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Πρόκειται για τον πρώτο ήρωα της ομάδας που βρίσκεται μόνιμα στην Αφρική και υπερασπίζεται τις εκεί περιοχές κόντρα σε μερικούς από τους πιο επικίνδυνους εχθρούς του υποκόσμου.

Birds of Prey
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Στο τεύχος 16 η Batgirl προσπαθεί να γνωρίσει στην υπόλοιπη ομάδα την γυναίκα talon που την έσωσε, όμως η ίδια δεν θα είναι τόσο φιλική όσο με τις υπόλοιπες.

Catwoman
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η Selina Kyle αξίζει από μόνη της μία δική σειρά. Η Catwoman έχει τις δικές της περιπέτειες που αποτελούνται από κλοπές, συμμαχίες και προδοσίες με μη-έμπιστα άτομα και πολλές συναντήσεις με τον Σκοτεινό Ιππότη που παραμένουν ιδιαίτερα αισθησιακές και ενδιαφέρουσες!

Justice League
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η ομάδα των ηρώων της DC αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση για την προστασία του πλανήτη από γήινες ή εξωγήινες απειλές. Με μπροστάρη τον Batman η ομάδα υπερασπίζεται τον άνθρωπο.

Young Justice
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η νεαρή Justice League που μεταφέρεται από τα κινούμενα σχέδια στα εικονογραφημένα. Οι νεαροί ήρωες δίνουν την δική τους μάχη για την προάσπιση του καλού. Από τον θρύλο του Batman έχουμε τους, Nightwing, Robin και Batgirl

Legends of the Dark Knight
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Πρόκειται για εβδομαδιαία αστυνομική σειρά που βασίζεται στην πόλη του Gotham και τις ιστορίες της, ενώ μελετά στοιχεία από την κοινωνία, όπως η εγκληματικότητα και η οικονομική κρίση.

Ame-Comi Girls
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Πρόκειται για μία σύμπραξη ηρωίδων στις οποίες συμμετέχει η Batgirl και τις δράσεις τους άλλοτε υπέρ ή κατά της κοινωνίας. Τα τεύχη αυτά είναι εβδομαδιαία.

Injustice: Gods Among Us
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η σειρά είναι εβδομαδιαία και αποτελεί τον προπομπό του ομώνυμου ηλεκτρονικού παιχνιδιού.

Justice League Beyond
Η παρέα των ηρώων στο μέλλον σε μια εβδομαδιαία σειρά βασισμένη στο Batman Beyond.

 ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ
*σύνδεσμος*εικόνα*
Η Warner Bros. μπορεί να βρίσκεται σε κινηματογραφικό αδιέξοδο σχετικά με το πως να διαχειριστεί την καυτή πατάτα του Batman, όμως στα κινούμενα σχέδια δείχνει ιδιαίτερα επιθετική. Έτσι, ανακοίνωσε την παραγωγή της ταινίας "Justice League: The Flashpoint Paradox" με ημερομηνία κυκλοφορίας την 30η Ιουλίου και τιμή περίπου τα 25$ το Blu-Ray. Στην συγκεκριμένη έκδοση θα υπάρχουν περίπου 3 ώρες επιπρόσθετο υλικό με τις εξής παραγωγές: "A Flash in Time" η οποία θα προσεγγίζει την ενδεχόμενη ύπαρξη ενός πραγματικού Flash που θα ταξιδεύει μέσα στον χρόνο, "My Favorite Villians! The Flash Bad Guys" όπου γίνεται ενός είδους ανάλυση μεταξύ των εχθρών του Flash, αλλά και πληροφορίες σχετικά με επόμενες παραγωγές, φωτογραφίες από comics και παρασκήνια από τα γυρίσματα.
Η υπόθεση κυμαίνεται γύρω από τον Flash ο οποίος ξυπνάει μία μέρα χωρίς την υπερφυσική του δύναμη και όταν ζητάει την βοήθεια από την υπόλοιπη ομάδα για να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από αυτό αλλά και τι σκοπό έχει, θα πρέπει να συνεργαστεί μεταξύ άλλων, με έναν πολύ επιθετικό Batman.

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ BATMAN ΣΤΟ MAN OF STEEL
*σύνδεσμος*εικόνα*πολυμεσικό*
Η πλέον αναμενόμενη ταινία στον κινηματογράφο είναι φυσικά το "Man of Steel" που αποτελεί την νέα μεταφορά του Superman στην μεγάλη οθόνη με την σφραγίδα του Christopher Nolan. Αυτό λογικά μας αφήνει αδιάφορους εδώ, όμως μετά τις δηλώσεις του σκηνοθέτη Zack Snyder, πως ο Superman θα ζει σε έναν κόσμο όπου υπάρχουν κι άλλοι ήρωες, το σκηνικό αλλάζει. Πιο συγκεκριμένα ο σκηνοθέτης δήλωσε πως:  "έχω κάνει αναφορές στο DC Universe, απλά για να γνωρίζετε πως ο κόσμος είναι εκεί έξω...". Το 2006 πάντως στο "Superman Returns" ίσως θυμάστε πως υπήρχε μία μικρή αναφορά στην Gotham City.

THE DARK KNIGHT TRILOGY
*σύνδεσμος*εικόνα*πολυμεσικό*
:[ Δεν ξεχνάμε τόσο εύκολα την επική τριλογία αφού μόλις κυκλοφόρησε υλικό από τα γυρίσματα της καταδίωξης του Batman πάνω στο Batpod από την αστυνομία. Το υλικό είναι θαυμάσιο και απολαυστικό, όμως έχει μέσα και γερμανικά και υπότιτλους. Εμείς περιμένουμε το επετειακό πακέτο της τριλογίας το φθινόπωρο που εικάζεται πως θα έχει όλο το υλικό από τα γυρίσματα και τις κομμένες σκηνές που τόσο καιρό ο Nolan δεν επέτρεπε να μπει στα επίσημα δισκάκια.
:[ Θυμάστε τον Aaron Eckhart, τον άνθρωπο που ενσάρκωσε τον Harvey Dent/Two Face στο "The Dark Knight"; Ο τύπος εθεάθη στα γραφεία της IGN Movies και φωτογραφήθηκε με ένα ομοίωμα του χαρακτήρα του, λίγες μέρες μετά την δήλωση του πως δεν έχει δει το "The Dark Knight Rises" στο οποίο πάντως στηρίζεται τεράστιο κομμάτι της υπόθεσης στον χαρακτήρα του. Φυσικά και μας απογοήτευσε


LEGO BATMAN: DC SUPERHEROES UNITE
*εικόνα*εικόνα*πολυμεσικό*
Μία ακόμα παραγωγή της Lego και της DC με τον Σκοτεινό Ιππότη που κυκλοφορεί στο τέλος του μήνα και συγκεκριμένα στις 21 Μαΐου όπου θα είναι διαθέσιμο ακόμα και σε Blu-ray. Αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο επίσημο trailer.

TEEN TITANS GO
*σύνδεσμος*εικόνα*
*επεισόδιο 1: Legendary Sandwich/Pie Bros* Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, ο Robin φτιάχνει τα καλύτερα σάντουιτς, όμως μία κοπέλα της παρέας ανασύρει έναν μύθο όπου μπορεί να φτιάξει ένα μυθικό σάντουιτς και τα καταφέρνει, όμως και πάλι αυτό του Robin θα είναι το καλύτερο. Στην παράλληλη ιστορία ένα πάρτι γενεθλίων και μία πίτα θα είναι η αφορμή να χωριστεί η παρέα αλλά και να τα βρει μεταξύ της με τον καλύτερο τρόπο.
*επεισόδιο 2: Driver’s Ed/Raven’s Daddy Dearest* Ο Robin εκμεταλλεύεται τους φίλους του προκειμένου να τον πηγαίνουν με το αμάξι εκεί που θέλει, αποσπώντας τους από σημαντικές δουλειές. Έτσι, αυτοί αποφασίζουν να τον τιμωρήσουν. Στην παράλληλη ιστορία η Raven δέχεται μία επίσκεψη από τον πατέρα της που είναι ο δαίμονας και τον οποίο δεν συμπαθεί. Προσπαθεί να την πείσει να χρησιμοποιήσει την κακία της εναντίον των φίλων της και της ανθρωπότητας, όμως στο τέλος επικρατεί το καλό και η παρέα καταφέρνει να τον διώξει.

 ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 
BATMAN: ARKHAM ORIGINS
*σύνδεσμος*εικόνα*συντελεστές*πολυμέσα*φιγούρες*
Το παιχνίδι που έχει σοκάρει το κοινό έχει ήδη κλέψει τις εντυπώσεις. Φυσικά πρόκειται για το prequel των "Arkham Asylum" και "Arkham City" στο οποίο βρίσκει τον Batman να είναι ανίκητος και ο καλύτερος στην πόλη στην οποία τα βάζει με την μαφία κατά βάση. Αυτή τη φορά όμως ο Black Mask θέτει χρηματική αμοιβή για όποιον σκοτώσει τον ήρωα και ξαφνικά, μέσα σε ένα βράδυ -που θα είναι και η παραμονή Χριστουγέννων- όλοι οι διάσημοι και επικίνδυνοι κακοί έρχονται στο Gotham για να αποδείξουν πως δεν είναι πλέον άτρωτος, αλάνθαστος και ανίκητος. Το παιχνίδι βασίζεται στα δύο προηγούμενα, αλλά και στο "Batman: Year One" και θα σας καθηλώσει!
Στο μεταξύ η DC Collectibles δεν έχασε χρόνο και ήδη ετοιμάζει τις φιγούρες των ηρώων αρχικά, Batman, Black Mask που αναμένεται να κυκλοφορήσουν το Φθινόπωρο στα 25$ περίπου.

ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
*σύνδεσμος*εικόνα*
Περνάμε στην μηνιαία αναφορά μας στις νέες κυκλοφορίες με φιγούρες του θρύλου. Αυτή τη φορά βρίσκουμε την Catwoman από την θρυλική σειρά της δεκαετίας του '60. Απολαύστε την!

INJUSTICE: GODS AMONG US ΜΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ
*επισκόπηση*εκδόσεις*δείγματα*παρουσίαση*application*πρωτάθλημα*πολυμεσικό*
To αριστούργημα των Warner Bros. και NetherRealm Studios έχει κυκλοφορήσει και έχει τρελάνει κόσμο! Πολλοί γνώστες θεώρησαν αρχικά πως οι δημιουργοί του Mortal Combat είχαν υποπέσει σε πολλές αντιγραφές, όμως σύντομα διαψεύστηκαν από την πλοκή και τα γραφικά πιο είναι ένα σκαλί πιο πάνω. Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στο πολυμεσικό αφιέρωμα παραπάνω που δείχνει πολλές πτυχές του παιχνιδιού από πολλές πίστες.
Το παιχνίδι όχι μόνο έχει μεγάλη απήχηση αλλά και έλληνα πρωταθλητή! Πιο συγκεκριμένα, στην παγκόσμια διοργάνωση Injustice: Gods Among Us που διεξήχθη στο Παρίσι, ο έλληνας gamer Μάριος "Nivek" Μπιτσικόκος, κέρδισε έναν επίσης παγκόσμιο πρωταθλητή σε άλλα παιχνίδια, τον ρώσο Nikita ο οποίος όμως έχασε στον μεγάλο τελικό μπροστά σε αμέτρητο κοινό! Διαβάστε πληροφορίες από το πρωτάθλημα αλλά και το πολυμεσικό του πρωταθλήματος από τους παραπάνω συνδέσμους.

BATMAN vs. THE PENGUIN
*σύνδεσμος*εικόνα*πολυμεσικό*
Δείτε ένα σπαρταριστό κινούμενο έργο με μία συγκλονιστική αναμέτρηση ανάμεσα στον Batman  και τον Penguin που δεν είναι καθόλου όπως το φαντάζεστε. Οι ήρωες είναι πολύ... εναλλακτικοί και ο Batman μάλλον αφελής... Δείτε το για να γελάσετε!

ΠΑΙΔΙΚΟ BAT-ΚΑΘΙΣΜΑ
*αγορά*εικόνα*εικόνα*
Αν υπάρχουν κι άλλοι χαζομπαμπάδες εκεί έξω που θέλουν την καλύτερη ασφάλεια για το παιδί τους, μπορούν να τους παρέχουν το κάθισμα αυτοκινήτου του Batman όπου ο Σκοτεινός Ιππότης θα τα αγκαλιάζει κυριολεκτικά. Δείτε την εικόνα του προϊόντος και σπεύσετε. Τι; Δεν αξίζουν 150$ για το βλαστάρι σας;

LEGO BATMAN: DC HEROES APP
*σύνδεσμος*εικόνα*πολυμεσικό*
Ήμουν βέβαιος πως μετά την επιτυχία του συγκεκριμένου παιχνιδιού παραγωγής Lego θα είχαμε και συνέχεια. Να λοιπόν που στο iOS κυκλοφόρησε μία εφαρμογή με το παιχνίδι για όσους θέλουν να το έχουν συνέχεια μαζί τους. Όσοι έχετε πρόσβαση, μπορείτε να την κατεβάσετε.

ΙΔΙΩΤΗΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΟ TUMPLER
Αν έχεις λίγη τρέλα και τρελά λεφτά, τότε γιατί να μην αγοράσεις το Gumball 3000 που ουσιαστικά είναι το Tumbler; Ρυθμισμένο έτσι ώστε να πληρεί τις προϋποθέσεις νομιμότητας του κώδικα κυκλοφορίας των ΗΠΑ, το όχημα απέκτησε ένας ιδιώτης που θα είναι το νέο μέσο μεταφοράς του. Θαυμάστε το μέσα από διάφορες φωτογραφίες, αφού σας ενημερώσω πως πλέον αποτελεί και το μέσο μεταφοράς του Σκοτεινού Ιππότη και στα εικονογραφημένα του New 52.

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το