Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

EPΩΤΗΜΑ MΑΙΟΥ ~ παρουσίαση αποτελεσμάτων

Καληνωρίσματα. Στο ερώτημα που μας απασχόλησε τον Μάιο προσπαθήσαμε να βρούμε μερικές εναλλακτικές προτάσεις ποινής για παράνομους συμπολίτες μας. Βλέπετε εκτός τους δολοφόνους και τους βιαστές, το τελευταίο διάστημα τις φυλακές διακοσμούν και πρώην επιχειρηματίες ή διάσημοι που έχουν διαπράξει οικονομικά εγκλήματα. Προτείναμε μερικές εναλλακτικές και πιο ουσιώδεις ποινές για εκείνους.
Εκ των απαντήσεων σας θα ομολογήσω πως δεν προέκυψε ένα απολύτως ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Νικήτρια απάντηση με ποσοστό 44% είναι η θανατική ποινή! Το γεγονός αυτό imageκαταδεικνύει ξεκάθαρα το μένος των πολιτών απέναντι στα άτομα που έζησαν μια πλουσιοπάροχη ζωή εις βάρος του κράτους και την οποία καλούμαστε να διορθώσουμε εμείς όντας καταπονημένοι. Μπορεί η θανατική ποινή στην Ελλάδα να μην ισχύει, έγινε όμως απόλυτα σαφές το συναίσθημα των αναγνωστών μπροστά σε αυτή την πρόκληση αν και ως δευτερεύον συμπέρασμα, μπορεί κανείς να κρίνει την βιαιότητα που ίσως χαρακτηρίζει τον σημερινό έλληνα. Δεύτερη επιλογή σας με 33%, ήταν η κοινωνική εργασία. Αλήθεια γιατί κάποιος που έκλεψε να είναι κλεισμένος στην φυλακή και όχι να προσφέρει εργασία στον τόπο που υπέθαλψε; Στην τελευταία θέση (11%) ισοβάθμησαν οι εναλλακτικές της παραδοσιακή φυλακής και του ηλεκτρονικού βραχιολιού που ουσιαστικά δίνει το δικαίωμα στον παραβάτη να έχει μια ελεγχόμενη ζωή με κατ’ οίκον περιορισμούς και περιορισμένες εξόδους.
Το επόμενο Ερώτημα είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Δευτέρα, 03/06/2013 στις 12:00 στο yannidakis και θα εξετάσει μία επερχόμενη επιλογή αθλητικού περιεχομένου που ίσως διορθώσει μία τραγική αδικία στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας και παγκοσμίως. +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το