Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΠΡOBΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ~ πόσο δημοκρατικό είναι να τεθεί εκτός νόμου η χρυσή αυγή;

Καληνωρίσματα. Δεν είμαι ούτε πολιτικός, ούτε πολιτικός αναλυτής. Δεν είμαι ιστορικός, ούτε φιλόσοφος. Ξέρω όμως λίγα πράγματα από δημοκρατία. Ξέρω ας πούμε πως όσο κι αν γκρινιάζει ο κόσμος, αυτός ψήφισε τη Νέα Δημοκρατία ή πιο πριν το Πα.Σο.Κ. και τους έκανε κυβέρνηση.  Ξέρω επίσης πως ο κόσμος ψήφισε και έβαλε την Χρυσή Αυγή πρώτα στο Δημοτικό Συμβούλιο διαφόρων δήμων της χώρας και ύστερα στο ίδιο το Κοινοβούλιο. Εντελώς δημοκρατικά αυτό το ακροδεξιό κόμμα είναι μέλος της Βουλής εκφράζοντας κατά συνέπεια ένα μέρος των ελλήνων πολιτών.

Τώρα το πιο καυτό θέμα στην πολιτική σκηνή είναι το πως θα ψηφίσουμε αντιραστιστικούς νόμους, πως θα θεσπίσουμε ένα νομικό πλαίσιο που μέσω αυτού θα μπορέσουμε να θέσουμε την Χρυσή Αυγή εκτός νόμου, εκτός Βουλής. Μην σας περάσει από το μυαλό πως υποστηρίζω τις δράσεις και τις απόψεις της Χρυσής Αυγής. Είναι ένα ακραίο κόμμα που προωθεί την βία και την ανασφάλεια. Όμως πιο άλλο κόμμα κάνει το ίδιο; Για σκεφτείτε; Για περάστε στην αντίπερα όχθη της άκρας Αριστεράς που για χρόνια καλύπτει αναρχικές ομάδες που καταστρέφουν, δολοφονούν, τρομοκρατούν. Μήπως κι αυτοί δεν κάνουν το ίδιο; Όταν σκοτώνεις έναν άνθρωπο ή βιάζεις το σώμα, την περιουσία ή την αξιοπρέπεια του έχει σημασία αν είναι αλλοδαπός ή έλληνας, φτωχός ή πλούσιος;

Αν λοιπόν η Χρυσή Αυγή τεθεί εκτός νόμου επειδή δεν αντέχουμε να ακούμε τις ακραίες αντιλήψεις της στο κανάλι της Βουλής, πόσο νόμιμο γίνεται το Κουμουνιστικό κόμμα ή μεγάλο κομμάτι του Συνασπισμού που αρκετές φορές στο παρελθόν έχει αποδειχθεί πως όχι απλά δεν καταδικάζει επεισόδια, αλλά τα καλύπτει κιόλας;

Κι αν τέλος πάντων επιθυμείς να ομαλοποιήσεις την κατάσταση στην χώρα σου, να εξαλείψεις τις ακρότητες και τα φαινόμενα βίας με πολιτική χροιά, πως ακριβώς το κάνεις; Η Μπακογιάννη δήλωσε πως “τη Χρυσή Αυγή δεν την αντιμετωπίζεις προβοκάροντας ή απαγορεύοντάς την”. Αλήθεια; Σκεφτήκατε ποτέ τι θα γίνει αν καταφέρουν μέσω νόμων και κανονισμών, να πετάξουν έξω από την Βουλή ένα νόμιμα εκλεγμένο κόμμα από τον ελληνικό λαό; Είστε βέβαιοι πως θα επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα; Είστε βέβαιοι πως από ντροπή τα στελέχη και οι οπαδοί του κόμματος θα επιστρέψουν στην αφάνεια και την απαξίωση; Εγώ νομίζω πως η ιστορία έχει δείξει πως τέτοιες πράξεις συσπειρώνουν τον κόσμο, τον φανατίζουν και τότε –εκτός νόμου πια- ίσως γίνει πιο βίαιος, πιο αντιδραστικός.
Καλό θα είναι λοιπόν να σκεφτούν τι πάνε να πράξουν. Ας ξεκινήσουν με το να σεβαστούν με τις δημοκρατικές αποφάσεις που ο λαός παίρνει κάθε τέσσερα χρόνια. Λίγο-πολύ άλλωστε, αυτοί είναι στην εξουσία. Έχουν λοιπόν μία τετραετία περιθώριο να αποδείξουν πως ο ψήφος του λαού πρέπει(;) να επιστρέψει σε αυτούς. Πρέπει να δουλέψουν για την Ελλάδα και όχι να χρονοτριβούν με το πως θα καταφέρουν να διώξουν ένα κομμάτι της φωνής του λαού έξω (από τα κέντρα λήψης αποφάσεων), ακόμα κι αν αυτό το κομμάτι δεν αρέσει… +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΠΟΙΑ ΑΠΟΨΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ

4 σχόλια:

  1. Συμφωνω απολυτα με ολες σου τις σκεψεις. Διαφωνω απολυτα βεβαια με την ακραια νοοτροπια που προτασει είτε η αριστερα είτε η δεξια. Απο την αλλη δεν θεωρω οτι ο αντιρατσιστικος νομος θα ¨δωρακισει¨ τη δημοκρατια. Δωστε εμφαση στην παιδεια!!! αυτος ειναι ο καλυτερος αντιρατσιστικος νομος!! Η χρυση αυγη και η καθε χρυση αυγη αριστερας ή δεξιας γενιέται εξαιτίας της αναξιοπιστιας διακυβερνησης των υπολοιπων κομματων. Ο μονος τροπος εξαλυψης αυτων των δυναμεων ειναι η επιστροφη της εμπιστοσυνης και της αξιοπιστιας σε ενα υγειες συστημα διακυβερνησης. Ο μονος που μπορει να τους συρρικνωσει ειναι ο λαος που τους μεγενθυνε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η άποψη σου φίλε μου, έρχεται να συμπληρώσει τις σκέψεις μου στο κείμενο. Ο προβληματισμός μου περιορίστηκε καθαρά στο κατά πόσο σωστή ή όχι είναι αυτό που προωθείται από τους "δυνατούς" της Βουλής.
      Η δική σου πρόταση επεκτείνεται στην αναγκαιότητα εναλλακτικών δράσεων όχι απλά κατά της Χρυσής Αυγής, αλλά γενικά των άκρων που κατακεραυνώνουν την πολιτική και κοινωνική υγεία της χώρας μας :[

      Διαγραφή
  2. o αναγνώστης "Niko" έστειλε με μήνυμα το παρακάτω σχόλιο:

    "Κατ' αρχήν θέλω να πω ότι υποστηρίζω τη γνώμη που παραθέτεις. Δεν μπορούμε να μιλάμε για αληθινή δημοκρατία χωρίς το σεβασμό όλων των απόψεων. Όσο ακραίες κι αν είναι οι απόψεις της μιας παράταξης ή της άλλης, δεν μπορούμε να μιλάμε για δημοκρατία αν όλες οι πεποιθήσεις δεν είναι σεβαστές. Με αυτό το γνώμονα όμως πρέπει να μιλάμε για πεποιθήσεις που σέβονται τις ατομικές ελευθερίες του πολίτη και συντονίζονται κάτω από την συνταγματική ομπρέλα. Κατά τη γνώμη μου καμία ακραία άποψη δεν είναι η λύση οποιουδήποτε προβλήματος. Συνήθως ο μεσαίος δρόμος είναι ο καλύτερος, αυτός που είναι και συντηρητικός μα και ριζοσπαστικός ταυτόχρονα με μια ισορροπία απόψεων και ιδεών. Ναι, λίγος εθνικισμός είναι καλός, γιατί πρέπει να νιώθουμε την εθνική περηφάνια μέσα μας ώστε να πονάμε πραγματικά για την πατρίδα μας. Ο εθνικισμός όμως που κηρύττει βία και φασιστικά φρονήματα είναι άρρωστος.
    Αν όλοι συμφωνούμε πως πρέπει να μαθαίνουμε από την ιστορία ώστε να μην επαναλαμβάνουμε τα παραπτώματα του παρελθόντος, ας σημειώσουμε το εξής:
    Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή μου θυμίζει τη Γερμανία της δεκαετίας το 1920. Μια ηττημένη χώρα στο έλεος των μεγάλων δυνάμεων που διαφεντεύουν κάθε κοινωνική, παραγωγική και πολιτική πτυχή της χώρας. Και σαν από μηχανής θεός εμφανίζεται ο Χίτλερ με το ναζιστικό κόμμα που σπέρνει ρητορικά λογικές ιδέες δίνοντας ελπίδα στους βασανισμένους και υποφέροντες συμπατριώτες του. Ο εθνικισμός του Χίτλερ ζωντανεύει την εθνική περηφάνια των Γερμανών που δεν θέλουν πια να είναι έρμαια των ξένων αποφάσεων. Από κει και πέρα ξέρουμε τις εξελίξεις...
    Σήμερα η Ελλάδα είναι εύφορο χωράφι για τον σπόρο του φασισμού, μασκαρεμένου με την όμορφη μάσκα της εθνικής περηφάνιας και ανεξαρτησίας από το ζυγό της τρόικας και των σκληρών οικονομικών μέτρων. Η Χρυσή Αυγή δίνει ελπίδα στον μέσο Έλληνα που έχει το κλασικό ανθρώπινο ελάττωμα να ρίχνει ευθύνες στα πάντα και στους πάντες εκτός του εαυτού του.
    Η χώρα χρειάζεται σοβαρή νομοθεσία για την καταπολέμηση όχι μόνον των παράνομων μεταναστών αλλά και πολλών άλλων προβλημάτων που διαιωνίζονται χωρίς ουσιαστικές λύσεις. Και πάνω απ' όλα, ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα, είναι η αδυναμία της οποιαδήποτε κυβέρνησης να επιβάλει τους νόμους του κράτους ώστε να μην είναι απλά χαρτιά φυλαγμένα στα συρτάρια της ιστορίας.
     
    Όχι, λοιπόν, η Χρυσή Αυγή έχει κάθε δικαίωμα να υπάρχει μα και ο Ελληνικός λαός πρέπει να μάθει να διακρίνει τα τσακάλια από τους λύκους..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εντοπίζεις λοιπόν το θέμα στην Παιδεία. Ένας απαίδευτος, αμόρφωτος -αν μου επιτρέπεις- λαός που δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα... τσακάλια απ' τους λύκους, ψηφίζει ή στηρίζει ακραίες απόψεις που συμφωνώ πως μόνο λύσεις δεν δίνουν στα όποια ζητήματα.
      Θα συμπληρώσω απλά πως η λύση λοιπόν είναι η εκμάθηση της διάκρισης και όχι η φίμωση με την βία μιας ομάδας ακραίων.

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το