Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΣXOΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ~ σοκ στην ευρώπη από τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις των αμερικανών

η είδηση που στιγμάτισε τη βδομάδα που πέρασε, σχολιάζεται απ' την νυχτερινή οπτική και προβληματίζει

 η είδηση 
Σοκαρισμένοι δηλώνουν ευρωπαίοι αξιωματούχοι από το αποκλειστικό ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel -που βασίζεται στις αποκαλύψεις του Εντουαρντ Σνόουντεν, πρώην υπαλλήλου της NSA- ότι οι ΗΠΑ, μέσω της NSA (Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας), κατασκόπευε τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες και την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στην Ουάσινγκτον
 το σχόλιο 
Η όλη ιστορία είναι λίγο για γέλια. Είναι σαν την "Χ" γειτονιά που ξέρει καλά πως στα στενά γίνεται διακίνηση ναρκωτικών και οι μισοί έφηβοι είναι χρήστες, αλλά μόνο όταν ένας από αυτούς πεθάνει, τότε... συγκλονίζεται η τοπική κοινωνία!
Ω! Τι υποκρισία, Θεέ μου! Σε χθεσινό δημοσίευμα της Monde διάβασα πως και η γαλλική κυβέρνηση παρακολουθεί ορισμένα πρόσωπα. Μήπως εξάλλου ξεχνάτε το σκάνδαλο με τις υποκλοπές πριν καμιά δεκαριά χρόνια στην Ελλάδα;
Αλήθεια πιστεύατε πως αν κάποιος έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τον άλλο -ειδικά σε συνθήκες ανταγωνισμού και "πολέμου των πληροφοριών"- δεν θα το κάνει; Γιατί; Εξαιτίας ενός ξεχασμένου κώδικα ηθικής;
Ας μην γελιόμαστε ρε παιδιά! Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και για να κάνει τη ζωή του πιο εύκολη... το κατασκοπεύει πρώτα.
Α! Και κάτι ακόμα: Ξέρετε τι θα γίνει εδώ, ε; Δεδομένου ότι είναι διπλωματικό επεισόδιο που θα πλήξει τις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ δεν συμφέρει κανέναν, οι Αμερικανοί θα δηλώσουν ότι θα ερευνήσουν εις βάθος τις κατηγορίες αυτές και αυτό το βάθος θα είναι τόσο βαθύ που ποτέ κανείς δεν πρόκειται να ξανασχοληθεί. Εκτός αν είναι τόσο ηλίθιος και τον λένε Σνόουντεν και τώρα κινδυνεύει η ζωή του!
+Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

2 σχόλια:

  1. Ο κόσμος τόχει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι.
    Υπάρχει μεγάλος αριθμός προγραμμάτων που κάνει απίστευτα πράγματα. Το «απλούστερο» είναι ότι το πρόγραμμα παρακολουθεί (μέσω του Έχελον) συνδιαλέξεις. Στην βάση δεδομένων του βρίσκονται δείγματα φωνής εκείνων που θέλεις να παρακολουθήσεις πχ την Μέρκελ. Όταν λοιπόν η Μέρκελ μιλήσει σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ τηλέφωνο (έστω ότι θα δανειστεί το κινητό ενός περαστικού) το πρόγραμμα θα την αναγνωρίσει (μέσα από τα εκατομμύρια ταυτόχρονα τηλεφωνήματα) και θα αρχίσει να την καταγράφει.
    Το θέμα είναι γνωστό από χρόνια (όπως το παράδειγμα με τα ναρκωτικά) και το βιβλίο που διάβασα αυτήν την δυνατότητα είναι περίπου τεσσάρων χρόνων. Όλοι ήξεραν τι συνέβαινε, εκτός βέβαια από τους χαχόλους του Ελλαδιστάν. Ή νομίζετε ότι η παρακολούθηση του Καραμανλή (που την έκαναν γαργάρα) γινόταν με διαφορετικό τρόπο, με παγιδεύσεις γραμμών και άλλες βλακείες που ξεφούρνιζαν τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όπως είναι προφανές τίποτα δεν μπορεί να πέσει υπό αμφισβήτηση, οπότε το καθετί είναι από πιθανό έως βέβαιο!

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το