Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΣXOΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ~ παλινωδίες για τις αποδείξεις

η είδηση που στιγμάτισε τη βδομάδα που πέρασε, σχολιάζεται απ' την νυχτερινή οπτική και προβληματίζει


 η είδηση 
Καταργείται προσωρινά το μέτρο συλλογής των αποδείξεων, για να επανέλθει τον Σεπτέμβριο συνοδευόμενο με φορολογικά κίνητρα. Το μέτρο της συλλογής αποδείξεων για το 2014 καταργείται τυπικά με την ψήφιση του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, καθώς δεν περιλαμβάνεται κάποια σχετική διάταξη. Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο, όταν κατατεθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, θα επανέλθει η διάταξη, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, και θα παρέχονται και κίνητρα για τη συγκέντρωση αποδείξεων, όπως η έκπτωση 10% του ΦΠΑ σε κάθε συναλλαγή, αλλά και κληρώσεις με δώρα.
 το σχόλιο 
Ομολογώ πως ακούγεται κάπως γελοίο. Φαντάζεστε διαφήμιση του Υπουργείου Οικονομικών; "Ελάτε με τις αποδείξεις σας και κερδίσετε 10 tablet android"!!!
Όμως πριν προλάβουμε να ειρωνευτούμε και να κοροϊδέψουμε, ας προβληματιστούμε. Γιατί θα πρέπει να αποζητούμε κίνητρα για κάτι τόσο αυτονόητο και για εμάς, μα κυρίως και για τους καταστηματάρχες; Γιατί πρέπει να ζητάμε κίνητρα για να μην κλέβουμε το κράτος;
Δεν ξέρω πως εσείς το σκέφτεστε, όμως κάθε φορά που συμβάλουμε στην φοροδιαφυγή και την γενικότερη αυθαιρεσία, βάζουμε το λιθαράκι μας, δίνοντας τους το δικαίωμα να παίρνουν ολοένα και περισσότερα μέτρα.
Είναι σαν το παιδί, που μπορεί να πεινάει ή να είναι κουρασμένο, αν όμως δεν το αναγκάσουμε να κάτσει για φαγητό ή να ξαπλώσει, δεν θα το κάνει μόνο του.
Αυτό είμαστε λοιπόν... Παιδάκια που παίζουμε με την οικονομία μίας ολόκληρης χώρα.
Και κάτι ακόμα. Εγώ αποδείξεις μαζεύω ακόμα. Δεν το κάνω για να κερδίσω κάτι (που φυσικά θα είναι ευπρόσδεκτο) αλλά επειδή έτσι πρέπει γαμώτο! 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το